Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.03.2009, 21:24:42
Anca-Miha
Guest

Implicit

turnedai, eu nu spun ca nu ai dreptate; dar de ce ti-e frica sa spui lucrilor pe nume? Spune la ce biserica si cine este acel arhiereu cu agenda de 40 lei?!? Intr-adevar f scump. Poate isi da seama de scumpete, daca nu o cumpara nimeni.
La noi s-au vandut calendare bisericesti mici cu 20 lei si tot mi s-a parut scump.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 09:07:10
eea eea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.11.2007
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit

of..cum ne incearca necuratul..in acest post...a.si daca tot era vorba de nume..am uitat sa dau si eu numele manastirii despre care am scris: e Manastirea Popauti....
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 10:33:13
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de turneai Vezi mesajul
va dau un exemplu de calugar ajuns in cea mai inalta treapta de slujire[arhiereul],ininte de postul pastelui a editat o agenda ,cu un format obisnuit de agenda in care a pus cateva foto .si date,obligand pe preoti sa o vanda la parohie cu suma de 40 ron.in aceste vremi de criza spirituala si materiala a vinde im biserica agende este ceea ce mai lipsea.asta fac calugarii BOR.
un calugar ,chiar si arhiereu fiind nu are nici o autoritate asupra preotilor din care tin de un protopiat ,episcopie etc.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 11:00:41
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Am vrut sa spun ,asupra preotilor care apartin de un protopiat ,episcopie ,
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 18:03:13
turneai turneai is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
turnedai, eu nu spun ca nu ai dreptate; dar de ce ti-e frica sa spui lucrilor pe nume? Spune la ce biserica si cine este acel arhiereu cu agenda de 40 lei?!? Intr-adevar f scump. Poate isi da seama de scumpete, daca nu o cumpara nimeni.
La noi s-au vandut calendare bisericesti mici cu 20 lei si tot mi s-a parut scump.

cine vrea sa se convinga sa mearga in episcopia giurgiului,toate protoieriile au obligat parohiile sa vanda
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 18:12:50
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Vorbești foarte mult la general și nimic concret. Anca , ți-a pus o intrebare și drept răspuns ai sărit la altceva, la chestia cu agende . Metoda asta de a improșca cu noroi fără argumente solide și exemple concrete, denotă lipsă de respect atât pentru tine insuți cât șî pentru cei din preajma ta. Mai mult bun simț , nu ar strica , sau alege tăcerea când nu ai nimic de spus pe gură, ținându-ți ura și disprețul față de Biserică numai pentru tine.
stimate fofrumist<a>,citeste cu atentie cele postate de mine si vei vede ca nu am comentat impotriva Bisericii,ci fata de "calugaria moderna".m-as bucura daca ai citi despre aparitia,dezvoltarea si contributia monahismului in Biserica,dar adevaratul monahism.monahismul a aparut in sanul Bisericii si nu Biserica este rezultatul monahismului.calugaria inseamna viata ingereasca in trup,ori nu vad o astfel de traire la calugarii din ziua de azi,care tin intr-o mana metaniile iar in cealalta mobilul,coboara in fata Bisericii din gip si apoi fac plecaciuni pana la pamant.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 18:39:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de turneai Vezi mesajul
stimate fofrumist<a>,citeste cu atentie cele postate de mine si vei vede ca nu am comentat impotriva Bisericii,ci fata de "calugaria moderna".m-as bucura daca ai citi despre aparitia,dezvoltarea si contributia monahismului in Biserica,dar adevaratul monahism.monahismul a aparut in sanul Bisericii si nu Biserica este rezultatul monahismului.calugaria inseamna viata ingereasca in trup,ori nu vad o astfel de traire la calugarii din ziua de azi,care tin intr-o mana metaniile iar in cealalta mobilul,coboara in fata Bisericii din gip si apoi fac plecaciuni pana la pamant.
Auzi d'le, sunt invățat cu astfel de postări tâmpite și lipsite de conținut ca ale tale . Periodic apar pe forum astfel de improșcări cu noroi ! Chiar nu-ți este rușine să vi cu astfel de acuzații invechite , tâmpe și făr de folos ? Până la urmă ce dorești dumneata ?
Vechi 13.03.2009, 19:52:22
eu-cristina83 eu-cristina83 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2008
Locație: Undeva in minunata Romanie
Implicit

Ce repede stim sa aruncam cu noroi in altii fara sa ne privim mai intai pe noi. Oare cati mireni tin intr-o mana mobilul si in alta metaniile? Nici macar atat nu suntem in stare, dar sa vorbim de rau, sa judecam si sa aruncam vorbe grele nu ne intrece nimeni. Este a nu stiu cata oara cand aud despre telefoanele mobile ale calugarilor.....rusine celor care vb. doar de dragul de a vb. De cateva saptamani am niste probleme si neputand sa ajung la duhovnicul meu, suparata, deznadajduita si plangand l-am sunat. Dupa discutia cu el mi-am mai revenit putin, DISCUTIE PE CARE AM PURTAT-O CU AJUTORUL TELEFONULUI MOBIL. Cati dintre noi nu coboram din jeep si in loc sa facem " plecaciuni pana la pamant" in biserica ne oprim direct in cluburi? Mai turneai ce ti-ai propus? Crezi ca prin afirmatiile tale ne descoperi noua lucruri nemaivazute si nemaiauzite? Te-ai gandit ca pot sa citeasca prostiile scrise de dumneata si persoane care fac primii pasi in ale credinte si pot sa se sminteasca? Nu se exista padure fara uscaturi, dar hai sa nu mai generalizam atat....De ce nu ne vorbesti si de marii duhovnici calugari care sunt vizitati de atatia credinciosi, de viata pe care o duc in post si rugaciune, despre smerenia dansilor....de fapt, astea sunt lucruri mai putin interesante deoarece nu sunt barfe, trebuie sa recunosti calitatile unor oameni si aici e mai greu cand lipseste smerenia......
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 20:41:39
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Auzi d'le, sunt invățat cu astfel de postări tâmpite și lipsite de conținut ca ale tale . Periodic apar pe forum astfel de improșcări cu noroi ! Chiar nu-ți este rușine să vi cu astfel de acuzații invechite , tâmpe și făr de folos ? Până la urmă ce dorești dumneata ?

fara folos este gandirea exprimata de dumneata.eu nu doresc nimic,este forum si ca atare postez opinia mea.nu doresc polemica pe aceasta tema.cu privire la "astfel de acuzații invechite , tâmpe și făr de folos "sunt foarte actuale.in ce timp traiesti,nu vezi realitatea sau esti unul dintre ei<calugar>
Reply With Quote
Vechi 13.03.2009, 21:15:23
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Amice turneai nu stiu ce te-a determinat sa cobori nivelul discutiei pe acest topic. E posibil sa fie o frustrare cu un subtrat serios. E clar ca n-ai inteles nimic din monahism si ai vazut totul dupa masura intelegerii tale din acel moment. Ma intristeaza insa faptul ca persisti in vederea cu "ochiul cel rau" si chiar vrei sa impui acest punct de vedere lipsit de obiectivitate. Nu trebuie ca cineva sa fie neaparat un bun psiholog sa observe ca utilizezi o retorica a omului ranit de propriul ego pe care acuma il proiectezi prin identificare simulata, asupra celorlalti.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Stiinta moderna - produs al teologiei evreiesti! LgMihail Teologie si Stiinta 18 05.03.2013 14:27:25
Calugaria marinaru Calugarul 58 23.03.2012 02:50:16
Calugaria AlexieOmulLuiDumnezeu Calugarul 11 19.09.2011 15:46:44
calugaria cosmin95 Calugarul 29 19.03.2010 00:21:52
Turnul Eiffel sau adorarea falusului in societatea moderna mihailt Generalitati 12 01.04.2009 20:13:27