![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Blasfemia impotriva Duhului Sfant
Fratilor si parintilor, “orice pacat“, spune cuvantul preasfant al Mantuitorului, “se va ierta oamenilor, dar celui ce va blasfemia impotriva Duhului Sfant nu i se va ierta nici in veacul de acum nici in cel viitor” [Mt 12, 31-32]. Sa cercetam care este blasfemia impotriva Duhului Sfant. [COLOR=#ff0000]Blasfemia impotriva Duhului Sfant e faptul de a atribui lucrarile duhului celui potrivnic[/COLOR], dupa cum spune Marele Vasile. Dar cum face cineva aceasta? Atunci cand vazand cineva la unul din fratii lui fie minunile facute de Duhul Sfant, fie o alta harisma dumnezeiasca - adica strapungere, lacrimi, smerenie, cunostinta dumnezeiasca, cuvant al intelepciunii celei de sus [I Co 12, 8; Iac 3, 15-17], sau alt lucru daruit de Duhul lui Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El [Rm 8, 28] - zice ca aceasta este din inselaciunea diavolului. La fel, si cel ce zice ca cei ce sunt manati de Duhul lui Dumnezeu ca niste fii ai lui Dumnezeu [Rm 8, 28], cei ce fac poruncile lui Dumnezeu, Tatal lor, sunt amagiti de demoni, si acesta blasfemiaza impotriva Duhului Sfant Care lucreaza intru ei [cf.2 Co 12, 11; Ef 2, 2] ca odinioara iudeii impotriva Fiului lui Dumnezeu; caci si aceia vedeau demonii alungati de Hristos si blasfemiau impotriva Duhului Lui Celui Sfant zicand fara rusine nerusinatii: “Cu Beelzebub, capetenia demonilor, scoate demonii” [Lc 11, 15]. Dar unii, auzind acestea, nu aud si vazand nu vad [Mt 13, 13], ca unii ce au iesit din ei insisi, departand si respingand de la sufletele lor intreaga Scriptura si izgonind din mintile lor cunostinta ce vine din acestea [Scripturi]; si[COLOR=#000080] nu tremura de frica sa spuna ca toate lucrarile Duhului de care da marturie dumnezeiasca Scriptura vin dintr-o betie si o lucrare demonica[/COLOR]. (Sfantul Simion- Noul Teolog) Sursa: Razboi intru cuvant) |
|
||||
|
||||
![]()
Fericiti cei care nu vad si cred ca a lor este Imparatia Cerurilor!Ce usor va e sa spuneti mai bine k nu e adevarata lumina sfanta asa e cand sunteti necredinciosi!De ce nu ar fi o minune?Pt ca stiti voi sigur ca sunt facute special sa se aprinda singure,cand ati vedea voi in realitate cu ochii vostri atunci sa vorbiti!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrebare: stii ca exista Marte? Da, stii.Ai vazut cu ochii tai planeta Marte? Nu. Eu nu inteleg cum pot spune "nu crede pana nu vezi" oameni ce cred in Dumnezeu fara a avea nicio dovada..... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lumina nu arde imediat si fiecare din persoanele cu care a vorbit prietena mea au vazut-o ca aratand altfel. Cine sa stea de 2000 de ani si sa faca mai stiu eu ce erxperiment. Gandeste ca acum 2000 de ani ,sau sa zicem 1600 ,de cand e biserica la Sfantul Mormant nu existau mijloacele moderne care sunt acum pentru "experimente". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Incercam sa explicam ceea ce nu poate fi explicat. Cum sa-i vorbesti unui orb de lumina, cand el nu e capabil sa se impartaseasca de ea. Asa si aici. Cum sa-i marturisesti unei persoane ca aceasta lumina este de o alta natura decat cea fizica, cand persoana respectiva este orbita din punct de vedere spiritual. Iar vederea acestei lumini vine din unirea cu Hristos. De aceea noi spunem: "intru lumina Ta, vom vedea lumina".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- este ceva explicabil, doar ca nu stim inca atat de mult incat sa formulam un raspuns - este ceva dumnezeiesc Dar pana atunci sunt o gramada de posibile explicatii care ar avea sens in legatura cu Focul Sfant. (Parca simt cum cineva se infurie acum ca am scris "dumnezeiesc cu "d" mic; nici o problema, "sadovenian" sau "eminescian" se scrie tot cu litere initiale mici) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Minune, Filmul despre Lumina Sfanta de la Ierusalim | Ion Pop | Generalitati | 3 | 01.08.2011 20:24:58 |
Lumina Sfanta de la Ierusalim: Rezultatele analizei fizicienilor | georgeval | Teologie si Stiinta | 25 | 24.11.2010 23:00:06 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | FLORINUTA | Intrebari utilizatori | 0 | 20.03.2010 17:03:23 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | ileana61 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 17.01.2009 17:56:11 |
|