![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Aceeasi explicatie cum ca nu il putem intelege pe Dumnezeu.Pai si atunci cum il putem "simti"? Cum putem sti ce trebuie sa facem si ce nu, atata timp cat nu il intelegem? Cum putem sti daca am inteles sau nu corect, atata timp cat nu putem fi siguri, intrucat nu il putem intelege pe Dumnezeu?
Nu il putem intelege pe Dumnezeu, dar putem intelege clar ca biblia se contrazice.Si nu cred ca un zeu omniscient s-ar fi putut contrazice.Ce rezulta? Dedu si tu..... Si mai trebuie sa specific ceva: s-a spus ca biblia nu se contrazice, ci acele asa-numite contradictii apar ca rezultat al variatiei povestitorilor si ca atunci cand mai multe persoane povestesc un lucru, ei nu spun acel lucru folosind aceleasi cuvinte.De acord, insa sensul ramane acelasi, ori in biblie nu este vorba de modul de exprimare, ci de diferenta de sens. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa ca cei ce isi aduc aminte de religie in prag de nenorocire sunt niste oameni disperati, infricosati, speriati ca propria lor viata este atat de neinsemnata si atat de usor de pierdut, la propriu si la figurat. Cand cineva vine cu promisiunea mantuirii, a binelui, a vietii eterne si ratiunea este suspendata, pana si drumul unui ateu se indreapta spre credinta. Daca as crede in ceva, m-as ruga acelui ceva sa nu-mi pierd ratiunea si sangele rece in momentele alea. Dar cum nu cred in nimic, nu pot decat sa sper ca nu voi ceda fricii si sperantelor desarte in momentele de restriste - pentru ca avem cu totii parte de asa ceva in viata. Am trecut prin destule pana acum si chiar daca nu au fost "mari nenorociri" cred ca as iesi cu mintea limpede si ateismul integru din orice. Am certitudinea ca nu ma voi lasa prada iluziei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu trimite boli ,noi nu le vedem,zicem ca sunt din cauza noastra,am stat in frig,am muncit prea mult etc. dar nu vedem adevaratul motiv.Noi nu ne imaginam ,punem lucrurile pe seama noastra,vremii,muncii in privinta bolilor dar nu e asa...Un om foarte pacatos care se imbolnaveste considera ca boala e din vina lui,naturii,frigului,mancarii ,motive lumesti dar nu se gandeste ca poate Dumnezeu il atentioneaza,il testeaza sau ii da boala sperand ca prin ea sa se intoarca la credinta.Ne merge totul bine,nu avem probleme de sanatate ,nu ne gandim ca este datorita lui Dumnezeu...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stii baiete, imi este literrar mila de tine, pentru ca este un mare pacat cind o persoana nu stie, cind o persoana nu vrea, cind o persoana nu percepe. Iar tu esti toate astea. Faptul ca esti is fine, dar faptul ca nu vrei is wrong, nu este bine. Inainte de a spune: "nu-mi place mancarea asta" ca sa nu fii snob, ar trebui s-o gusti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crezi în semne? | metafora | Generalitati | 30 | 21.01.2012 13:37:39 |
Este mai tarziu decat crezi... | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 3 | 16.10.2010 14:15:46 |
Sa vezi si sa nu crezi | Mara2009 | Nunta | 11 | 15.09.2009 09:34:10 |
De ce crezi in Dumnezeu ? | Tiberiu_Rusu | Generalitati | 145 | 04.05.2009 10:58:31 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|