![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Metanierul este o aducere aminte a faptului ca omul trebuie sa se roage neincetat. Vazandu-l sau avandu-l la indemana, acesta ne ajuta sa ne adunam mintea in rugaciune, in orice rugaciune.
Metanierele de deget, cele mai micute posibile, care au in jur de 15 bobite, sunt extrem de folositoare. Ele sunt ca un inel putin mai mare. Pot fi tinute in buzunar, si atunci cand dam de ele sa rostim o rugaciune sau doua, dupa puteri. De asemenea, acestea sunt folositoare in somn. Mergand in pat, cu un astfel de metanier pe deget, putem rosti rugaciuni pana adormim. Grija acestuia ne va intra in minte, astfel incat orice trezire ne va face sa cautam metanierul pierdut prin pat si sa reluam rugaciune, macar de cateva ori. |
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc frate Geo. Interesant subiect si frumoasa indeletnicire. Chiar nu cunosteam povestea metaniilor.
Doamne-ajuta!
Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan 3:16) http://taramulfagaduintei.blogspot.com/ http://teatrulviselor.blogspot.com/ |
|
||||
|
||||
![]()
Din MILA lui Dumnezeu am invata sa impletesc la varsta de 13 ani, cand eram in clasa a 7a... si am invatat extrem de rapid... mi s-a aratat numai de 3 ori... a 4a oara am impletit singur... deci 11 ani de "rucodelie"... si este MINUNAT sa impletesti... faci cate o metanuta si o dai de "martisor" (de ex) sau ca si multumire pt ceva!!!
Doamne ajuta!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Metanierul este Rugaciunea Inimii.
Acuma ce este Rozariul, pe care-l faceam de copila: o impletire de rugciuni formte din Tatal Nostru, Nascatoarea apoi Crezul etc.?! Nimeni azi nu mai pomeneste despre Rozar, oare de ce? Nu se mai foloseste? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Geo, stii cev despre Rozar? Imi pare rau daca te cicalesc, insa se pare ca tu esti mai informat. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Geo, stii cev despre Rozar?
Imi pare rau daca te cicalesc, insa se pare ca tu esti mai informat. ![]() Draga Nina, eu cred ca ROZARIUL...este un fel de "METANIER " al catolicilor . La ei am vazut mai mult . Si crucea e 3D nu e ce cea ortodoxa. Il mai numesc si "lacrimile Maicii Domnului" - poate de aceea si spun mereu " NASCATOAREA" pe cele 10 bilute (apoi o data Tatal Nostru si in final CREZUL - stiu asta de la o amica ce e catolica) . Daca gresesc, astept si eu lamuriri. ![]()
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..." |
|
|||
|
|||
![]()
Eu stiu asa: la cruce, se spun rugaciunile incepatoare, la boabele mari-Tatal Nostru, la boabele mici- Bucura-te Fecioara, iar la medalie-Crezul. cand se face crezul se mediteaza la anumite "mistere" cum spun catolicii-Bunavestire, Patimile Mantuitorului etc, dar nu stiu la ce se refera aceasta meditatie...rozariul are 59 de boabe in total; unele rozarii sunt micute, de 33-45 cm, dar sunt si din lemn mari de 120 -180 cm; sunt facute din lemn, argint, aur sau alte metale, diferite pietre, sidef, sau plastic.
si mie imi placeau foarte mult, am unul din acela mare de 1, 5 m din lemn, si e trecut pe el anul 1894, de la Lourdes; dar acum prefer metaniile noastre ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Metanierul | costel | Generalitati | 12 | 28.09.2009 16:17:11 |
Se foloseste frecvent cuvantul; popa! | urzica | Preotul | 51 | 26.08.2007 22:54:44 |
|