![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare chiar nu aveti limite? I-ai ascultat predicile Pr. Paraian? Ai gasit in predici ceva in sensul spus de tine? Ma indoiesc. Poate ca ti-a spus ceva despre pacate, si tu i-ai replicat ca "citesti biblia". Posibil sa-ti fi raspuns: "lasa biblia", ca nu asta am intrebat sau spus, ci... Ia adu-ti aminte cum a fost si incearca sa nu trunchezi adevarul, caci tot minciuna este. Eu oricum nu cred ca ti-a facut asemenea recomandare. |
|
|||
|
|||
![]()
Off, ce lectura obositoare (a topicului de fata). Dar pentru ca tot am facut efortul asta, sa vedem puțin despre ce se discută aici.
Am observat sute de versete plasate cu nonșalanță, scoase din context, fragmente autoreferențiale etc. Mi-am adus aminte de ispitirea lui Iisus unde ispititorul o tot dădea cu "este scris", dovedind că este un bun cunoscător al Vechiului Legământ. Se pare că are niște urmași aproape la fel de competenți în hermeneutică biblică. Pentru a aduce puțină claritate in discuție, îi rog pe urmații lui Calvin să-mi răspundă la următoarele întrebări: Cum s-a născut Biblia? Ce cunoștințe au dumnealor despre manuscrisele cu largă circulație în primele secole creștine? Asta doar să vedem cam la ce nivel discutăm. Altfel, dacă de bombardăm reciproc cu versete decupate după niște clișee paraecleziologice nu facem altceva decât să umplem forumul cu vorbe. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de versetul din 1 Tim. 4,14: aici apare termenul "presbyterion" (ceata prezbiterilor, sfatul batranilor). Nu inteleg de ce versiunea ortodoxa traduce "preotilor", sau chiar "mai-marilor preotilor". |
|
|||
|
|||
![]()
"Lasa Biblia", sunt exact cuvintele parintelui Teofic Paraian. Imi mai rasuna si acum in urechi. Nu-mi permit "luxul" de a minti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un lucru important: puneti mana pe Sfanta Scriptura (nu este suficient sa stii ceva despre ea ci este important sa o cunosti). Din necunostinta, Il numiti ispititor pe Cel ce o tot dadea cu "este scris". Domnul Iisus Hristos raspunde de vre-o 40 de ori (in fata diavolului sau a fariseilor) cu [COLOR=blue]"este scris"[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR] Sfintii Apostoli fac la fel. Faptul ca a incercat si diavolul o singura data sa spuna "este scris", nu insemna ca este un obicei al lui. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca nu ai inteles ce a vrut sa spuna, asa cum nu vrei sa intelegi nici ce ti se spune pe aici. Deci nu cred ca Pr. Teofil Paraian te-a opritde la a citi biblia.
|
|
|||
|
|||
![]()
Intr-o conferinta de la Craiova, cuprinsa in cartea Din ospatul credintei, Parintele chiar spune ca "de la Evanghelie trebuie sa incepem", si ca degeaba citim alte carti ortodoxe daca nu citim Evanghelia...
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate nu am inteles ce a vrut sa spuna. Dar, la mintea mea limitata, nu am reusit sa dau prea multe intelesuri cuvintelor, "lasa Biblia".
|
|
||||
|
||||
![]()
Mai fratilor de omul eretic dupa a 2a si a 3a discutie departeaza ca pe acesti oameni nu o sa-i scoate-ti din prostia lor oricat v-ati chinui
|
||||
|
||||
![]()
Pai toti preotii recomanda Sfanta Scriptura, dar nu si talcuirea ei dupa capul fiecaruia, doar sectarii cred ca pot sa talcuiasca dupa capul lor desi mult adevar nu poate sa fie in aceste secte aparute peste ocean ca ciupercile dupa ploaie...care n-au macar un pic de istorie ce sa mai vorbim de succesiune apostolica
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|