![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
“Dati deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu” (Mat. 22, 21; Marcu 12, 17; Luca 20, 25). Fraza e clara si regimurile totalitare, adaugandu-i si Rom. 13, cer credinciosilor sa le dea ascultare si respect. Iar multi crestini, care-si confunda religia cu prostia, sar si ei sa le aprobe: “e text!”. Numai ca nu citesc atent.
Dam Cezarului - se talmaceste: Statului - ce este al sau, daca e in adevar stat si se poarta in consecinta. Cand statul (Cezar) se indeletniceste cu ale lui, cu intretinerea drumurilor, mentinerea ordinei, canalizari, transporturi, apararea tarii, administratie si impartirea dreptatii, i se cuvine respectul si tot ce este al sau: impozitul, serviciul militar, civismul. Atunci insa cand Statul nu mai e Cezar ci Mamona, cand regele se preface in medicine-man si puterea civila in ideologie, cand cere adeziunea sufleteasca, recunoasterea suprematiei sale spirituale, aservirea constiintei si procedeaza la “spalarea creierului”, cand fericirea statala devine model unic si obligatoriu, nu se mai aplica regula stabilita de Mantuitor, deoarece nu mai este indeplinita una din conditiile obligativitatii contractului: identitatea partilor (lui Cezar i s-a substituit Mamona). Mantuitorul nu numai ca n-a spus sa dam lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu si lui Mamona ce este a lui Mamona, ci dimpotriva (Mat. 6, 24; Luca 16, 13) a stabilit ca nu poti sluji si lui Mamona si lui Dumnezeu. Cand pe scaunul de domnie lumeasca sta un Cezar, indemanarea nu este interzisa si Biserica, de-a lungul veacurilor, si-a avut politica ei. Dar cand politica incape pe mainile Celuilalt, se aplica regula vaselor engleze care faceau piraterie sub pavilion strain: deindata ce bastimentul inamic deschidea focul, era inaltat steagul national. Cezarului, cele cuvenite. Cu Mamona nici o legatura, oricat de mica - nici asupra punctelor comune. Lui Mamona numai blestemele din moliftele Sfantului Vasile cel Mare. (N. Steinhardt - Jurnalul fericirii) |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=antoniap;(lui Cezar i s-a substituit Mamona) QUOTE]
Hristos cind a facut referire la Cezar si toti asemenea lui l-a inclus si pe cei care lucrau pentru Mamona deci ca urmare trebuie sa-i platim bir si celor care sunt indraciti sub forma unui guvern, sinedriul spun sinedriu pentru a concluziona cu un exemplu dat de Mintuitor cind i-a numit pe toti liderii evrei ai Sinedriului "copii Diavolului"...deci ..concluzia clara este ca si si lor trebuie sa le platim |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
http://apologeticum.wordpress.com/20...a-dracii-arhic
oni-incep-propovaduirea-antihristului interesant de citit |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nimeni nu sufla o vorba pentru ca au directive clare de sus,si anume de la Patriarhie.Toti se exprima prin intermediul internetului,insa cat timp vom mai fi liberi sa ne spunem parerile? Rugati-va neincetat sa nu cadem in ispita,doamne isuse cristoase,fiul lui dumnezeu,miluieste-ne pe noi pacatosii! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
sicer,ma doare sufletul,imi plange inima de ceea ce vad si sud in zilele acestea,parinti care isi vand copii ptr.organe in schimbul unor sume de bani,este strigator la cer,cum este posibil ca nuiste oameni dar nu oameni,astia sunt bestii care isi vand copiii ptr.bani iar altii se chinuie ani in sir sa aiba macar unul,pana si animalele isi ingrijesc puii si nu-i abandoneaza,organele se vand pe banda rulanta,a devenit o afacere,internetul e plin de persoane care isi vand organele si cer o avere,cum sa fii de acord sa iti profanezi propriul trup?????chiar si imbalsamarea este un act de profanare,eu una nu sunt de acord cu toate astea,pur si simplu nu mi se pare crestineste,si mai nou vor sa dea un articol prin care sa poata sa faca experimente pe bolnavii psihic,astia nu mai au cobai si vor sa se foloseasca de oameni fara aparare,unde o sa ajungem,oameni buni???cum sa experimentezi....nici nu vreau sa ma gandesc cati vor muri,traim ca in jungla,nimic nu se mai respecta,pe nimeni nu intereseaza de nimeni,cand e vorba de bani....
|
|
|||
|
|||
![]()
asta cu experimentele pe bolnavi e canibalism de-a binelea ; mai frate , da astia au innebunit de tot oare ???
probabil ca pana la urma si " talibanii " ortodocsi vor fi considerati tot nebuni psihici si probabil ca vom ajunge in laboratoarele lor de experimentare !!!!!!!! astia de acuma au inceput sa isi dea nazismul pe fata ... is nebuni complet , nu mai am ce zice ... |
|
|||
|
|||
![]()
Un comentariu interesant si argumentat care merita citit
fantana a zis, 03/20/2009 la 1:08 am “Dumnezeu nu cere de la noi oamenii altceva, decît numai să nu păcătuim. Iar acesta nu este lucrul legii, ci paza neslăbită a Chipului și a cinstei noastre de sus. Stînd în acestea potrivit cu firea, și purtînd haina strălucită a Duhului, rămânem în Dumnezeu și Dumnezeu în noi, fiind dumnezei și fii ai lui Dumnezeu prin înfiere, însemnați cu lumina cunoștinței de Dumnezeu”. Cuvântul este din Simeon Noul Teolog și l-am reținut ca pe o lumină în tulburarea gândurilor și a inboxului meu răvășit de sute de mailuri-spam ce anunță de dimineața până seara catastrofa iminentă a cipării și apostaziei noastre. Tulburat, da, pentru că NU vreau să apostaziez, să îmi trădez Dumnezeul meu, chiar dacă o fac zilnic cu meschinăriile și jumătățile mele de măsură, dar seară de seară el mă caută și mă găsește și îmi doresc din toată inima să mă găsească în veci. Mă gândesc la problema cipurilor și în esență a supravegherii: să fim înțeleși, sunt pentru respectul libertății omului de lângă mine și de pretutindeni, a intimității sale, nu iubesc statul polițienesc, nici biblia sa, panopticonul lui Foucault ce descrie viitorul politic, democrația în care ordinea și puterea vine cu precădere din supraveghere și auto-supraveghere. Dar îmi dau seama pe de altă parte că este o altă utopie politică, o altă visare a cezarului. Și de ce nu i-aș da ce este al lui? Întotdeauna a visat, și-a dorit puterea absolută și crezând că o reinventeză a stricat și urâțit lumea lui Dumnezeu. Așa s-au ridicat imperiile și republicile M-am obișnuit cu miasma urâtului său… Când mi-a respectat el libertatea, intimitatea și credința mea, când a înțeles el taina persoanei mele? Lumea lui nu este cu adevărat lumea mea. Pașapoarte cu cip, smartcarduri, coduri de bare, tehnologie RFID. Tehnologii de optimizare pentru o societate de consum. Deloc agreabil, deloc uman și totuși doar tehnologii exterioare. Am în portofel o colecție de cipuri, de la cardurile de acces sau de servicii până la smartcardul portocaliu de la o binecunoscută bancă. Le pot uita oricând acasă, ecrana magnetic sau fizic din greșeala (mi s-a întâmplat), sunt pur și simplu stickuri cu informații care mă ajută să accesez eficient diferite lucruri. Eu le consider simple ustensile. Cărțile mele au toate coduri de bare, unele chiar cipuri, și mă contaminez de fiecare dată de frumusețea conținutului lor. Care este problema păcatului care să mă rupă de Dumnezeu, problema dogmatică și de credință a microcipurilor fie ele RFID ? Și este 666 un număr spurcat lângă care nu poate sta o icoană sau ceva sfânt așa cum spunea părintele Filoteu , absolvent de cibernetică, poate avea un cip RFID o putere mai mare decât puterea harului primită de mine în inimă, mai mare decât dragostea lui Hristos? Eu nu cred, ajută Doamne (ne)credinței mele. Dacă greșesc vă rog cu dragoste să mă corectați. Cred că este prea mult scenariu în virtutea căruia se acționeze abrupt în prezent. Este prea devreme și mai ales prea nepotrivit în context. Și m-au întristat niște atitudini pe care simt nevoia să le corectez. Se insinuează că sinodul și patriarhul ar fi vânduți unei forțe oculte, că nu dau dovadă de credință prin tonul lor neutru. Că trebuiau să fie fermi, să atace. Eu nu cred că trebuia obligatoriu sinodul să se implice în această problemă în maniera din Grecia de exemplu. Acolo este un alt fond și biserica a acționat manevrând cu înțelepciune un curent naționalist, la noi nu s-ar fi obținut decât o busculare a relațiilor cu statul. Nu merita asta. Lupta seculară a omului împotriva sistemului se vrea peste noapte grefată bisericii, creștinul scos eventual din tranșeele liturghiei pe reduta sabotajului antisistem, transformat în zelot. Tentant sabotajul însă biserica a fost întotdeauna învingătoare altfel, și-a ales mucenicii pe alte criterii. Iubesc această cale. Nu cred că problema pașapoartelor biometrice merita intervenția sinodului. Nu cred, nici duhovnicul meu nu crede, nici alți părinți, alți prieteni ai mei. Unul dintre ei a încercat să problematizeze față de părinții de la Petru Vodă, a fost admonestat rapid, om slab ce este. Un alt părinte a fost catalogat drept căldicel pentru tăcerea sa. Un părinte de rugăciune. Părintele Rafail a fost rapid tranșat ca imagine după separarea sa mediatică de fenomen. Îmi pare un tăvălug haotic. Voalat sau mai puțin voalat, pe bloguri, în interviuri și conferințe, proliferează un duh străin de dezbinare. Se activează vechi antipatii monastice, revine la modă să îți judeci superiorul, sunt înregistrați cu camera ascunsă duhovnici în încecarea de a provoca/imortaliza asemenea judecăți de valoare. Mai deunăzi facultatea de teologie s-a umplut de caricaturi ale patriarhului. Patriarhul este mason, un alt vlădică este securist. Un teolog se leagă în conferințele sale și pe blog de permisele auto cu cip, oamenii își ard apoi la microunde permisul sau îl aruncă pur și simplu îngroziți de potențiala apostazie. Peste o săptămână totul este retractat, permisele nu au cip. Cu adevărat brownian. Probabil că o să îmi fac pașaport cu cip. Este o înjosire dar o să o permit, mă mângie cum Maria s-a supus recensământului roman. Dacă vor să mă numere ca pe animale, o să le permit acest lucru, dacă vor să mă trateze ca pe infractor, cu adevărat sunt. Nu o să mă pun cu imperiul, nu de frică, nu cred că merită. Altceva mă neliniștește. Fratele meu care este în Duh cu mine și nu îl mai înțeleg. Zdrobește păstorul, lovește turma… Este o nebunie ce se întâmplă, în inima mea, în inima noastră. În plin Post Mare, nu ne mai înțelegem, acolo unde ar trebui să domnească pacea lui Hristos, domnește tulburarea. Binecuvântările noastre par a veni de la Domni diferiți. Să nu fie așa Doamne, miluiește. http://fantana.wordpress.com/ |
|
|||
|
|||
![]()
ultimele cuvinte sunt edificatoare : provenim de la domni diferiti : unii de la antihrist si sistemul lui cipic si altii de la Hristos care vor libertatea de a alege daca sa pacatuiasca sau nu !!! cine isi va lua cip deja slujeste lui antihrsit , caci prin cipuri se va controla omul pana la nivelul de al face sa pacatuiasca fortat ; daca asta nu ii deranjeaza pe fratii " ortodocsi " viitori cipuiti , atunci nu au decat sa se cipuiasca ; ei o sa fie singurii raspunzatori , nu io ...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice | mihailt | Generalitati | 50 | 30.09.2009 18:22:02 |
Pasapoartele biometrice nu vor fi obligatorii | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 27.06.2009 02:43:09 |
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice | bunicu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 24.03.2009 11:20:37 |
Sunt pasapoartele biometrice o lucrare diabolica? | moro.d | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 05.02.2009 23:45:44 |
|