Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.03.2009, 13:09:42
Thheo Thheo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit Parintele Cleopa:

Despre nestiutele judecati ale lui Dumnezeu

Un calugar din pustia Schetica, mergand la Alexandria sa-si vanda lucrul mainilor sale- ca lucra la cosnite-, a vazut o inmormantare. Murise ighemonul acelei cetati, un mare pagan, care omorase mii de crestini, ca era pe timpul marilor pesrecutii.Era o zi frumoasa si mergea tot orasul dupa el , il ducea la groapa .
Cand a ajuns acasa , un pustnic mare, care vietuia in pustie de 60ani si traia numai cu radacini si cu ce gasea prin pustie , a fost gasit mancat de o hiena.
Atunci s-a gandit calugarul :ighemonul care a omorat mii de crestini , cu cata cinste mergea la gropa, iar asta care a slujit lui Dumnezeu 60ani si a trait in post si rugaciune , l-a mancat hiena!Ce fel de judecati are Dumnezeu?Mi se pare ca Dumnezeu , fiind prea bun , ingaduie si lucruri nedrepte.
Am sa ma rog lui Dumnezeu , sa-mi arate cum sunt judecatile Lui , ca si unii oameni judeca impotriva proniei , a purtarii de grija a lui Dumnezeu. Cutare este rau, este pacatos si-i merge bine. Altul este bun , dar copiii ii sunt rai, femeia ii este bolnava, iar el scapa de un necaz si da peste altul.
Unul este rau si traieste mult, iar altul este bun si moare devreme. Uite , un crestin este bun , se roaga lui Dumnezeu , posteste , si numai de scarbe da, iar altu-l injura, bea, si pe acela nu-l pedepseste Dumnezeu.
Si asa , calugarul a obs multe lucruri de acestea, cum zice la Proorocul Ieremia:”Doamne , ce este , caci celor rai sporeste si calea celor drepti totdeauna este in necaz?”
Si din ziua aceea a inceput sa se roage :”Doamne ,arata-mi judecatile Tale , ca sa numai judec!”Si a inceput a se ruga calugarul acela lui Dumnezeu, sa-i arate judecatile Lui ; cum de unul , saracul,care-i sfant, da de necazuri , de scirbe,iar altul pacatos isi face de cap, este sanatossi bogat, are trecere , ajunge mare in dregatorii, in cinste, si in toate ii merge bine.
Si s-a rugat calugarul mult timp lui Dumnezeu, sa-i arate aceste nedreptati , ca cei buni de multe ori dau de greu si celor rai le merge bine.
"Și Iisus i-a zis:Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău:iată întâia fi cea mai mare poruncă.Iar cea de a doua asemenea cu aceasta:Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți".
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Cleopa ionut Mari Duhovnici si predicile lor 35 06.12.2010 11:58:54
Parintele Cleopa PaZyAmoR Moaste 8 26.10.2009 00:06:22
Parintele Cleopa rld_mario Mari Duhovnici si predicile lor 14 25.07.2007 10:46:34
Parintele Cleopa Colors Stiri, actualitati, anunturi 0 21.05.2007 18:18:56
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 0 04.02.2007 15:57:47