Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2009, 15:36:04
kosmy022 kosmy022 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2009
Locație: Romania, Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
si care e acea biserica dupa parerea ta ?

iti dau un exemplu : daca daniel ciobotea se apuca si duce bor in erezie ( lucru pe care vad ca il si urmareste ) , ce te faci ? te iei dupa el sau dupa cativa parinti care se vor dezice de erezia aia ?
Eu am scris Biserica cu B, nu cu b, deci e clar la ce m-am referit.
Eu nu stiu ce urmareste PF-ul Daniel (e o necuviinta, fratele meu, sa-i zici asa, pe nume), dar stiu ca pentru orientare in problemele duhovnicesti folosesc sfatul duhovnicului, care e bine ancorat in invatatura Bisericii Ortodoxe.
Vad si eu ca realitatea nu e tocmai roz in Biserica noastra, dar departe de mine e gandul de a ma considera mai presus de Sinod, Patriarh etc. Ei dau socoteala pt ce fac ei, eu pt ale mele. N-am nici o autoritate, nici o cadere sa judec Patriarhul.
Vad ca tot mai multi se pricep in ultima vreme in problemele bisericesti, multa lume isi da cu parerea. In Biserica, ca oriunde de altfel, trebuie sa ai competenta de a te pronunta, nu asa, hai sa zic si io ceva, hai sa ma amestec.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2009, 16:04:59
emanuel2007
Guest

Implicit

si competenta aia o au numai ierarhii dupa tine ?
Reply With Quote
Vechi 25.03.2009, 17:36:54
kosmy022 kosmy022 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2009
Locație: Romania, Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Dar si el vorbeste din invatatura Sf Parinti.
e

Din care Sfant Parinte, mai exact?

Toata lumea e de acord ca Apocalipsa e o carte ce cuprinde simboluri si realitati din vremea aceea, dar cand e vorba de 666, il luam asa, literal.

Unde scrie ca 666 se talcuieste asa cum zice el (alaturi de multi altii)?

Hai sa vedem ce atitudine a avut Biserica in chestiunea asta (nu ma refer aici la Sf Sinod al BOR, ci la Biserica in ansamblu, cea care a stabilit de-a lungul timpului, invataturile de credinta pe care le avem noi azi).
Daca participam la toate slujbele Bisericii, din tot cuprinsul anului, o sa vedem ca Noul Testament se citeste in intregime. Cu exceptia unei carti: Apocalipsa. Se citesc toate Evangheliile, Faptele, toate Epistolele, dar Apocalipsa nu. Se mai citeste din Psaltire, din Prooroci, Facere etc.
Sa cautam in talcuiri. In toata istoria Bisericii nu sunt decat doua (sau trei, nu-s chiar sigur) talcuiri la Apocalipsa. Mari talcuitori, cum ar fi Sf Ioan Gura de Aur, Sf Vasile, Sf Grigorie etc n-au nici un cuvant legat de Apocalipsa.
Chiar daca ea face parte din Canonul Noului Testament, Biserica a ocolit-o, nu ne-a pus-o in atentie. Daca ar fi fost de neaparata trebuinta pt mantuirea noastra, nu cred ca ar fi lasat-o de o parte. Dar iata-ne pe noi, acum, dandu-i o importanta cum n-a avut niciodata in invatatura Bisericii. Apocalipsa e importanta la neoprotestanti.

Deci, fratilor, unde-i acel Sf Parinte dupa care se iau talcuitorii cei moderni ai Apocalipsei?Unde-i invatatura Bisericii Ortodoxe pe care se bazeaza ei?

Asa, ca incheiere: cititi Viata Sf Sebastian (18 decembrie), in Vietile Sfintilor . La pagina 351 din Vietile Sfintilor pe decembrie o sa gasiti ceva interesant legat de acest subiect.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2009, 17:40:10
emanuel2007
Guest

Implicit

gasiti aici o predica de a lui danion vasile care este foarte buna :

http://www.danionvasile.ro/blog/2008...ii-petru-voda/
Reply With Quote
Vechi 25.03.2009, 18:00:05
emanuel2007
Guest

Implicit

apocalipsa a fost lasata mai deoparte pana acuma deooarece pana acuma nu era o chestie contemporana ; acuma insa este , deci trebuie luata in serios ...

iata ca ultimii sfinti , cei din secolul trecut , absolut toti , din toata lumea , absolut toti , au zis ca acuma urmeaza vremurile lui antihrist ; si lista este lunga : sf ioan maximovici , lavrentie de cernigov , serafim de virita , serafim rose , sofronie saharov , porfirie , zervakos , epifanie , siluan , paisie , cleopa , schimonahia nila , nicolae velimirovici , antonie , serafim de sarov , precum si parintii cu viata sfanta din prezent , toti acestia au zis acelasi lucru : acuma sunt vremurile lui antihrist ... dar si sfintii mai vechi ca nil pustnicul , pustnicul grigorie , proorocia unui anonim si multi altii , toate acestea au zis ca in secolul nostru va veni antihristul ...
Reply With Quote
Vechi 25.03.2009, 18:29:50
emanuel2007
Guest

Implicit

sa dau un exemplu : sfantul filoteu zervakos , care a fost in grecia in secolul trecut , si despre care sfantul porfirie a zis ca a fost un mare sfant , a avut niste vedenii cu privire la vremurile noastre si care aratau ca aceste vremuri sunt vremurile Fiarei ... in una dn vedenii , sfantul filoteu a vazut in vedenie fiara apocaliptica , si pe capetele acelei Fiare , erau : politicieni , bogatasi , dar si preoti si arhierei si patriarhi , acestia din urma purtand toate insemnele si hainele lor specifice preotiei ; ce inseamna aceasta vedenie ? inseamna ca toti acesti preoti decazuti slujesc satanei si antihristului , si sunt ineintemergatorii antihristului ...
am o intrebare : in sinodul nostru sunt oare capete de ale fiarei antihristice , sau or fi fiind acele capete antihristice numai din sinoadele celorlalte tari ortodoxe ? iar romania este cea mai ecumenista tara ortodoxa , adica cea mai indepartata de dreapta-credinta ...
Reply With Quote
Vechi 25.03.2009, 18:33:03
emanuel2007
Guest

Implicit

Doamne ai mila de tara asta si de bor !!!
Reply With Quote
Vechi 25.03.2009, 18:46:02
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
nu faptul ca ai sa fii nedreptatit prin cipuri este rau , andreicozia ... ci faptul ca prin cipuri te poate face sa pacatuiesti in mod fortat ... si prin asta capeti dosarel la Dumnezeu nu la masoni ...
Exemplifica te rog, listeaza... cum poti fi FORTAT sa pacatuiesti prin cip-uire ca mie unuia nu-mi vine nimic in minte: CU CE MA IMBOLNAVESC EU SUFLETESTE?

Dar te rog nu ma lua cu dogma si citate ci clar , lumeste

Eu ramin convins ca vremea CIP-ului de care vorbesc Sf Parinti este doar un REPER , adica in vremurile acestea se vor produce niste perturbari, schimbari semnificative, ...ca de ex, Criza asta falsa Economica care va duce la implementarea unei monezi unice in lume, destramarea familiilor, etc, etc SI nu faptul ca pecetluirea IN SINE ne va duce la pierderea Imparatiei
Reply With Quote
Vechi 25.03.2009, 18:51:40
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
apocalipsa a fost lasata mai deoparte pana acuma deooarece pana acuma nu era o chestie contemporana ; acuma insa este , deci trebuie luata in serios ...

iata ca ultimii sfinti , cei din secolul trecut , absolut toti , din toata lumea , absolut toti , au zis ca acuma urmeaza vremurile lui antihrist ; si lista este lunga : sf ioan maximovici , lavrentie de cernigov , serafim de virita , serafim rose , sofronie saharov , porfirie , zervakos , epifanie , siluan , paisie , cleopa , schimonahia nila , nicolae velimirovici , antonie , serafim de sarov , precum si parintii cu viata sfanta din prezent , toti acestia au zis acelasi lucru : acuma sunt vremurile lui antihrist ... dar si sfintii mai vechi ca nil pustnicul , pustnicul grigorie , proorocia unui anonim si multi altii , toate acestea au zis ca in secolul nostru va veni antihristul ...
APOCALIPSA a fost dintotdeauna o prezicere contemporana cu fiecare din cei listati de tine incepind cu insusi AUTORUL EI

TOTI erau convinsi ca timpurile cumplite de prigoana si arderi pe rug sunt ULTIMELE, prevestitoare a celei de-a doua veniri infricosatoare a lui Hristos...deci sa incercam sa ne tinem aproape de adevarul istoric , cel care ne acorda obiectivitate in declaratii
Reply With Quote
Vechi 25.03.2009, 18:59:50
emanuel2007
Guest

Implicit

cum te poate face sa pacatuiesti prin cipuri ?

pai prin cipuri se transmit unde electromagnetice care afecteaza activitatea creierului ducand la imbolnavire , moarte sau la pacate ... daca de exemplu atasezi la nervii mainii tale niste conductoate electrice si le alimentezi cu energie electrica mana ta va incepe sa se miste fara ca tu sa vrei asta ... daca microcipul emite anumite unde electromagnetice asupra creierului tau anumiti centri nervosi ai creierului vor fi activati si atunci vor rezulta anumite actiuni corespunzatoare acelor centri nervosi ; se poate astfel sa te comande prin cipuri sa vezi , sa auzi diferite lucruri care nu exista in realitate si astfel sa te duca la actiuni gresite ; sau poate sa iti activeze centri specifici unor pacate si iata ca ai pacatuit fortat ; sau poate sa iti blocheze activitatea creierului si iata esti anihilat ...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Pasapoartele biometrice nu vor fi obligatorii mihailt Stiri, actualitati, anunturi 2 27.06.2009 02:43:09
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Sunt pasapoartele biometrice o lucrare diabolica? moro.d Stiri, actualitati, anunturi 6 05.02.2009 23:45:44