Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2009, 18:32:58
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Multe rele au venit si vor mai veni inca de pe Continentul American. Nu degeaba exista proorocii despre distrugerile, care se vor abate asupra lor. Dupa plata si rasplata.
[COLOR=green]Relele nu vin singure pentru ca nu au picioare. Sunt aduse, răspândite, intretinute și-apoi preluate de oameni fără cultură, fără o cunoastere aprofundata a specificului românesc, de oameni fără discernamant care nu stiu să facă deosebirea dintre bine și rău, oameni care nu realizează cât rău fac și răspândesc.[/COLOR]
Vechi 25.03.2009, 19:45:01
scrabble
Guest

Implicit

Autorul incearca sa induca in mintea cititorului ca decriminalizare = intrare in legalitate.

O fapta nu trebuie sa fie de natura penala pentru a fi ilegala. Cum a fost la noi, pentru o scurta perioada, decriminalizata calomnia. Asta nu a insemnat ca oricine a putut calomnia pe oricine altcineva fara sa plateasca daune consistente. Decriminalizare = eliminarea raspunderii penale si a pedepsei cu inchisoarea pentru fapta respectiva.

Acum, in lumina notiunilor noi aflate, recititi mesajul meu.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2009, 19:57:59
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Autorul incearca sa induca in mintea cititorului ca decriminalizare = intrare in legalitate.

O fapta nu trebuie sa fie de natura penala pentru a fi ilegala. Cum a fost la noi, pentru o scurta perioada, decriminalizata calomnia. Asta nu a insemnat ca oricine a putut calomnia pe oricine altcineva fara sa plateasca daune consistente. Decriminalizare = eliminarea raspunderii penale si a pedepsei cu inchisoarea pentru fapta respectiva.

Acum, in lumina notiunilor noi aflate, recititi mesajul meu.
Dar autorul afirma clar ca se dezincrimineaza si nu se legalizeaza, adica nu mai este condamnata penal, dar nici nu este legala. asta am inteles eu de acolo.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2009, 23:52:46
CatalinInsusi CatalinInsusi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.03.2009
Implicit nu pricep

dragii mei, scrabble, monica.miholca, Anca-Miha, stau, ma intreb si nu ma dumiresc unde ati voi sa mergeti cu aceasta discutie lunga. Nu cred ca vreunul dintre voi e de acord nici cu incestul si nici cu violul. Vad ca discutia este despre daca ar trebui sa-i omoare statul cu pietre sau nu. Cat anume de implicat trebuie sa fie statul in viata oamenilor tratam aici. Mi-e groaza sa ma gandesc la un stat care ar impune penal legea Domnului, in care arhangheli ar fi agentii de circulatie. Ceea ce spune scrabble e ca punctul de la care statul nu mai are ce cauta in vietile oamenilor e bine sa nu fie atat de apropiat. Si parca prin neacceptarea pasapoartelor acelora vrem sa scoatem controlul statului pe fereastra insa ni-l bagam singuri pe usa punandu-l sa cerceteze intimitatea fiecaruia.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2009, 00:37:20
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Dar autorul afirma clar ca se dezincrimineaza si nu se legalizeaza, adica nu mai este condamnata penal, dar nici nu este legala. asta am inteles eu de acolo.
Asta zice la inceput, apoi strecoara cu maiestrie in un cuvant:

Mitul conform căruia dezincriminarea sau legalizarea prostituției ar scădea[...]

desi pana atunci vorbise doar de decriminalizare, nu de legalizare! Legalizarea ar reduce problemele, nu le-ar accentua, pe cand decriminalizarea este normala dar de capul ei nu are proprietatea de a reduce infractionalitatea si riscurile.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2009, 00:38:02
Anca-Miha
Guest

Implicit

Bine, CatalinInsusi, si cine consideri ca ar trebui sa intervina in favoarea copilului abuzat? Sau nu trebuie intervenit, si copilul sa nu se planga?!?
Nu imi place amestecul crescand al statului in sfera personala, si nici sa nu se amestece in vietile celor care nu au asemenea abateri de la morala. Iar cine o face, sa suporte consecintele. Cat timp avem un aparat de justitie, trebuie sa intervina in asemenea situatii.
Chiar in seara asta am auzit ca un bunic din Scandinavia a fost condamnat la 1 an si jumatate de puscarie pentru ca i-a atins pe nepoti intr-un anume fel. Deci in celelalte tari ale UE inca se mai amesteca statul in viata privata a omului, daca e vorba de incest sau tentativa la incest. Numai Ro s-a gasit sa neincrimineze incestul si prostitutia.
Poate ca in curand nici pedofilia nu va mai fi incriminata, caci nu prea vad diferenta intre incest si pedofilie: victima e aceeasi; la fel si greata pe care i-o provoaca agresorul.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2009, 09:52:20
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
[...]
Ori nu intelegeti, ori persistati in a va sustine ideea gresita de dragul de a nu iesi sifonata din disputa, ori aveti o agenda ascunsa pe care n-ati prea reusit s-o impuneti. Tind sa cred ca alternativa din urma este cea mai apropiata de adevar.

Repet, de cate ori este nevoie: intretinerea de relatii sexuale cu minori, violul, hartuirea sexuala etc. sunt infractiuni diferite de incest si se pedepsesc ca atare.

Dumneavoastra vreti sa vedeti numai partea care va convine, pentru ca va deranjeaza relatiile incestuoase intre adulti, drept pentru care incercati sa-i portretizati pe toti adultii incestuosi ca parinti care-si abuzeaza copiii, un fapt evident fals.

Incetati sa denaturati realitatea, nu va face cinste deloc.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2009, 11:17:07
CatalinInsusi CatalinInsusi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.03.2009
Implicit pentru Anca-Miha

acum trebuie sa te gandesti si in sens invers. nu vezi ca incest este un termen foarte larg si cuprinzator, incriminand relatiile intre rude de pana la un anumit grad. asa ceva nu vad cum ar putea observa statul. de exemplu: cum ar putea statul observa relatiile dintre un tanar si verisoara lui, ambii fiind majori. in sine aceasta lege, aplicabila si sanctionabila de catre stat este imposibil de aplicat fara o prezenta in casele fiecaruia. pentru cazurile in care te sesizezi tu este vorba de pedofilie sau/si viol,acestea fiind pedepsite. incriminarea unei actiuni nu face ca aceasta sa nu mai existe, da doar dreptul statului sa o controleze si sa o pedepseasca. imi pare corect mai degraba ca incestul sa fie circumstanta agravanta a violului sau a pedofiliei. eventual sa dubleze/tripleze pedeapsa in cazurile acestea. dar in sine, incestul nu poate fi controlat in cazurile in care nu implica si violul sau pedofilia. In acelasi timp, sa sti ca exista nu numai pedofilie, exista si gerontofilie, mai exista si nepoti suedezi care pentru ca nu au capatat o jucarie isi denunta bunicii. Nu putem cere ca statul sa ne controleze vietile. Eu nu vreau.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2009, 14:29:33
Anca-Miha
Guest

Implicit

Multumesc, Cataline. Drept sa-ti spun, nu mi-am facut prea multe ganduri pentru incest la nivel de veri, caci ceea ce se petrece intre tineri de aceeasi varsta, sau intre rude majore, implica vointa fiecaruia. Pe mine m-a preocupat, felul in care se pedepseste violul si pedofilia la nivel de rude de gradul I; dar stiu ca si unchii pot fi faptasi, nu numai tatii.
In ceea ce priveste relatiile intre rudele majore, nu ma bag; faca fiecare ce-l taie capul, caci moralitatea in scadere duce intr-acolo. Unde nu e credinta, isi face pacatul cuib.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2009, 14:31:00
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Relele nu vin singure pentru ca nu au picioare. Sunt aduse, răspândite, intretinute și-apoi preluate de oameni fără cultură, fără o cunoastere aprofundata a specificului românesc, de oameni fără discernamant care nu stiu să facă deosebirea dintre bine și rău, oameni care nu realizează cât rău fac și răspândesc.[/COLOR]
Da, ai perfecta dreptate, Silvia. Cei care au adus sectele in tara noastra sunt straini.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Legalizarea prostitutiei cristiboss56 Generalitati 154 16.09.2017 16:12:26
Ce parere aveti despre legalizarea prostitutiei? georgel23c Generalitati 221 02.03.2011 19:16:20
Legalizarea prostitutiei ancaozana Generalitati 1 26.10.2009 07:51:19
IMPOTRIVA LEGALIZARII PROSTITUTIEI DE CATRE BLAGA Iustin44 Generalitati 22 20.11.2007 13:49:37
Contra prostitutiei Laurentiu Generalitati 1 25.10.2006 12:48:23