Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.03.2009, 20:56:15
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulian1985 Vezi mesajul
mai studiati biblia si dupaia sa discutati despre adventisti.ca sunteti zero la capitolul asta
CE VREI SA FACEM DACA NOI NU STIM ATA DE BINE PILDA CU FECIOARELE? ALTII AU ASTEPTAT MIRELE IN HAINE ALBE IN TOAMNA ANULUI 18-- SI DACA N-A VENIT AU MAI RESTABILIT O ALTA VENIRE SI TOT ASA...cand vine Domnul pana la urma ,lamuriti si cei care nu citesc biblia?
Vechi 13.03.2009, 23:24:11
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Spuneti minciuni. Sunt unii adventisti care nu cred in ce a scris Ellen White, si nu este nici o problema. In plus invatatura adventistilor nu coincide perfect cu ce a scris Ellen White pentru ca ea a mai facut si unele greseli. Adventistii sunt invatati sa cerceteze cu Sfanta Scriptura orice invatatura.

D-le Ovidiu, cand ne veti face onoarea si bucuria sa fiti un om cinstit si onest? Asa vreti sa combateti "ereziile" adventiste? Cu minciuni si postari de link-uri defaimatoare si mincinoase? Sunt singurele dvs. arme? Cui slujiti dvs. de fapt? "aveti de tata pe diavolul... pentru ca in el nu este adevar. Ori de cate ori spune o minciuna vorbeste din ale lui caci este mincinos si tatal minciunii" (Ioan 8:44)
Ia sa vedem daca coincide sau nu invatatura adventistilor cu ce a scris ellen White:
Citez din cartea " Strabatand veacurile de Ellen G. White, pg 482-483) :

"Cand Domnul Hristos vorbea pe vremuri Cuvintele vietii, poporul de jos, Il asculta bucuros; si multi chiar dintre preoti si dintre slujbasi, credeau in El. Dar mai marii preotilor si conducatorii natiunii erau hotarati sa condamne si sa lepede invataturile Lui. Desi li se aduceau de Domnul mereu contradovezi la silintele lor de a aduce impotriviri impotriva Lui; si desi ei nu se puteau impotrivi, de a simti puterea si intelepciunea divina a Cuvintelor Sale; totusi ei se inchideau singuri in prejudecatile lor; ei respingeau cele mai clare dovezi ale Mesianitatii Sale, caci altfel ar fi trebuit sa se faca ucenicii Lui. Acesti impotrivitori ai Domnului erau barbati, pe cari cei din popor erau invatati din copilarie sa-i respecte cu evlavie, si sa asculte neaparat de cuvantul lor. "Cum se face" ziceau ei, "ca mai marii si carturarii nostri nu cred in Iisus? Nu L-ar primi, oare acesti barbati piosi, daca El ar fi Hristosul?" Si astfel, influenta acestor invatatori a facut pe poporul evreu, sa lepede pe Mantuitorul lor.

Spiritul care lucra in acei preoti si mai mari, este si azi la lucru in multi dintre cei cu mari pretentie de evlavie. Ei nici nu vor sa examineze marturia Scripturilor cu privire la adevarurile speciale pentru timpurile de azi. Ei se lauda cu numarul lor cel mare, cu avutiile si cu popularitatea lor, si se uita cu dispret la aparatorii adevarului, ca fiind putini, saraci, nepopulari si avand o credinta care ii desparte de lumea aceasta.

Domnul Hristos prevazu de atunci, ca necuvenita pretindere a unei asa puteri de catre carturari si farisei nu se termina cu imprastierea Evreilor in lume. Domnul preofetiza despre lucrarea de inaltare a puterii si autoritatii omenesti, ca sa stapaneasca si sa guverneze peste constiinte, - ceea ce a constituit un mare blestem pentru bisericile din toate veacurile. Iar teribilele cuvinte, cu cari Domnul mustra pe farisei si carturari si avertiza pe popor, sa nu asculte de acesti conducatori orbi, au ramas scrise ca invatatura si avertisment pentru generatiile viitoare.

Biserica Romano-Catolica sustine, ca numai preotii ei au dreptul sa interpreteze si sa explice Scripturile. Pentru motivul acesta , ca numai preotii pot sa explice Cuvantul lui Dumnezeu, poporul este oprit de a citi Biblia. Desi reforma lui Luther si a lui Calvin puse Scripturile in mana tuturor in popor, totusi acelasi pretext sustinut de Roma impiedica pe multi si in bisericile protestante, de a cerceta fiecare personal Biblia pentru sufletul sau. Caci si aici se spune poporului, sa priveasca invataturile Bibliei numai asa, cum sunt interpretate si explicate de catre biserica. Si sunt multi, cari nu indraznesc sa primeasca nici o invatatura, oricat de clar ar fi aratata ea in Scripturi, daca este contrara cu crezul lor, sau cu invataturile stabilite de catre biserica.

Cu toate ca Biblia est plina de avertizari contra invatatorilor falsi, totusi multi oameni sunt gata sa-si incredinteze grija mantuirii sufletelor lor pe mana preotilor. Exista azi mii de oameni numiti religiosi, care nu pot arata alta dovada pentru cele ale credintei lor, decat ca asa a fost invatat de catre conducatorii bisericii lor. Ei nici nu vor sa auda de invataturile clare ale Mantuitorului, ci isi pun toata increderea in cuvintele preotilor si pastorilor lor. Dar sunt acestia oare infailibili? Cum putem noi incredinta sufletele noastre conducerii lor, daca nu stim din Cuvantul lui Dumnezeu, ca ei invata drept? Lipsa curajului moral, de a se abate de la calea cea urmata de toata lumea, face pe multi sa mearga pe urmele invatatilor; iar neplacerea lor de a cerceta Scripturile pentru ei insisi ii face sa ramana prinsi fara nadejde in lanturile ratacirii."

Exact reprosurile pe care le fac adventistii ortodocsilor, desi aici E.W. scrie despre BC. Dar nu conteaza; se ia drept bun ceea ce a spus ea cum nu stiu cat timp.
Vechi 14.03.2009, 08:08:50
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Exact reprosurile pe care le fac adventistii ortodocsilor, desi aici E.W. scrie despre BC. Dar nu conteaza; se ia drept bun ceea ce a spus ea cum nu stiu cat timp.
Sa nu particularizam. Ellen White a dat doar un exemplu, referitor la BC. Daca cititi articolul cu atentie, vedeti ca se vorbeste si despre pastori. Ideea este ca noi trebuie sa fim bine ancorati in Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) pentru a ne putea feri de invataturile gresite ce pot veni chiar de la liderii nostri religiosi (preoti, pastori, etc). Nu am citit, pana acum acel articol al Ellenei White, dar mi se pare foarte corect. Sa invatam din greselile trecutului, cand liderii religiosi au dus pe calea pierzarii, multi oameni creduli care nu cunosteau Cuvantul lui Dumnezeu.
Vechi 26.03.2009, 10:15:47
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit D-zeu ne va judeca dupa faptele noastre !

Am si eu o intrebare pentru cei care incearca sa ne convinga pe noi ortodocsii,"care nu stim nimic": de ce nu va traiti viata avand grija de voi,de sufletele voastre? Eu una am decis dupa mai multe cautari,momente de necredinta ,ca cel mai important este ca eu sa nu il mai dezamageasc pe D-zeu.Si cum pot face asta ? Simplu,vazandu-mi de ingrijirea sufletului meu! nu trebuie sa stau sa conving pe nimeni sa vina cu mine la manstire,sa se roage ,usa e deschisa,cine vrea sa intre sa intre! in schimb voi tot incercati sa convingeti lumea sa vina la voi! si eu am fost invitata,am vrut sa ma duc ,ca sa vada ca nu am nimic cu "religia" lor,apoi am avut asa o sclipire de moment : m-am gandit ,dc eu i-as invita sa vina in biserica ortodoxa,ce raspuns mi-ar da ei ? si tot eu mi-am raspuns :NU! de ce ? pai pt simplu fapt ca eu sunt ORTODOXA! Si credeti-ma ca stiu ce zic,eu am suferit mult din cauza respingerii lor,in afara de matusa sotului meu,si a doi unchi,nimeni nu ma iubeste ,din cauza religiei! dar acum dp ce am vb cu o maicutza tare draga ,am inteles : eu nu am nevoie de IUBIREA lor ,ci de IUBIREA lui D-zeu! cel mai haios lucru este ca eu i-am iertat din sulfet ,sincer pt toate rautatile lor,si au fost destule ...iar ei ,nici in al 12-lea ceas ,nu au stiut sa ierte ! fatarnicia e pedepsita ! asa ca dragii mei,cei care scrieti aici ,si nu sunteti crestini ortodoxi ,de ce nu va vedeti barna din ochiul vostru? ieri am luat asa bibilia de la inceput ,am citit despre preoti,si am avut surprinderea sa vad ca dc nu citesc ,pot fi foarte usor indusa in eroare de cei ca voi! nu va urasc,nu va iubesc ,imi sunteti indiferenti,dar ma doare sa vad cum pacaliti lumea ! eu ii multumesc lui D-zeu ca mi-a deschis ochii,si ma rog pt toti ,indiferent de religie,caci pana la urma DUMNEZEU este UNUL pt toti! Sa va ajute Doamne Doamne pe toti ,Amin !
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Vechi 26.03.2009, 11:31:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenavioletacocos Vezi mesajul
Am si eu o intrebare pentru cei care incearca sa ne convinga pe noi ortodocsii,"care nu stim nimic": de ce nu va traiti viata avand grija de voi,de sufletele voastre?
Nu am nici o treaba cu cei care-si vad de credinta lor. Pe topicurile pe care am postat, s-au spus foarte multe minciuni despre "sectari". Eu vreau doar sa arat ca "secta" din care fac parte nu este asa cum o prezinta, in mod deformat, unii ortodocsi si chiar pravila bisericeasca. Incercati sa spuneti adevarul si totul va fi in regula.
Vechi 26.03.2009, 12:09:41
Senior Member

Implicit

din ce secta esti ? eu nu spun nici un neadevar,eu am trait pe pielea mea ,respingerea,numai pt ca sunt altfel! dc maine m-as boteza la cultul respectiv,si l-as convinge si pe sotul meu ,stiti c e mult m-ar iubi ? ffffffffffffffff mult !
nu mai suport FATARNICIA ! nu am nimic cu tine ,nici cu ei ,dar de ce nu stati pe site-urile voastre ,ce cautati la ortodocsi ? nu inteleg ...vreti mai multe suflete in adunare? de unde atata rautate ?
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Vechi 26.03.2009, 12:36:56
Banned

Implicit

Citat:
din ce secta esti ? eu nu spun nici un neadevar,eu am trait pe pielea mea
Sunt adventist. Nu am spus despre dumneata ca ai fi spus vreun nedevar, si-mi pare rau de suferintele pe care le-ati descris. Domnul sa va intareasca. M-am referit la nedevarurile care se spun referitor la "sectari" si faptul ca acestea motiveaza prezenta mea pe topicurile despre "secte".
Vechi 26.03.2009, 12:51:34
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Sunt adventist. Nu am spus despre dumneata ca ai fi spus vreun nedevar, si-mi pare rau de suferintele pe care le-ati descris. Domnul sa va intareasca. M-am referit la nedevarurile care se spun referitor la "sectari" si faptul ca acestea motiveaza prezenta mea pe topicurile despre "secte".
Lasa-ne fatarnice! Cat de vicleni puteti fi, lupi imbracati in piei de oaie! Ma mai lua alt adventist, ca unde imi este dragostea crestineasca? Asta va intreb si eu pe voi, unde va este dragostea crstineasca? A? Daca rupeti oameni din Biserica Ortodoxa, si-i duceti la secte, acei oameni se vor duce in iad! Asta e dragoste crestineasca? Vorba parintelui Cleopa, voi sunteti draci, nu oameni, ca duceti oamenii in iad, macar dracii au coarne, dar voi nu aveti! FATARNICILOR! Umblati cu Biblia in mana, si faceti cum faceau fariseii, care incercau sa-L prinda pe Mantuitorul in cuvant! Asa faceti si voi, incercati sa-i prindeti in cuvant pe ortodocsi! Dar nu o sa puteti niciodata! Stiti de ce? Pt ca adevarul unul este: ORTODOXIA, fie ca va place, sau nu! UN SINGUR BOTEZ, O SINGURA CREDINTA, UN SIGUR DUMNEZEU!

Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Vechi 26.03.2009, 13:21:34
Banned

Implicit

Citat:
din ce secta esti ? eu nu spun nici un neadevar,eu am trait pe pielea mea ,respingerea,numai pt ca sunt altfel! dc maine m-as boteza la cultul respectiv,si l-as convinge si pe sotul meu ,stiti c e mult m-ar iubi ? ffffffffffffffff mult !
nu mai suport FATARNICIA ! nu am nimic cu tine ,nici cu ei ,dar de ce nu stati pe site-urile voastre ,ce cautati la ortodocsi ? nu inteleg ...vreti mai multe suflete in adunare? de unde atata rautate ?
Din cate am inteles, dintr-o postare a dvs. pe alt topic, cei care v-au facut sa suferiti asa mult sunt adventisti. Imi pare rau sa aud asa ceva, dar nu ma surprinde. Si eu sunt adventist si trebuie sa recunosc ca avem in biserica si multi farisei. Probabil cu astfel de oameni ati avut de a face. Dvs. vedeti-va mai departe de relatia cu Dumnezeu, acolo unde sunteti, in biserica ortodoxa. Am inteles ca vreti sa repectati toate cele 10 porunci. Este un lucru foarte intelept. Dar sa nu schimbati nimic din felul cum au fost scrise Poruncile, de insusi Dumnezeu, pe piatra (Iesirea 20:2-17).
Vechi 26.03.2009, 14:35:30
Senior Member

Implicit

multumesc de intelegere ! nu schimb nimic,si tin duminica ,deoarece consider ca este ceva ce nu se leaga! de ce as lua de buna, ziua sambata? dc la asta va refereati sa nu schimb!
au mai incercat si altii sa ma convinga ca sambata e ziua a saptea,si aproape reusiseram ,dar D-zeu m-a ajutat sa raman ferma in credinta mea !
www.bajotierra.ro
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Convertirea unui adventist la ortodoxie kesarion_breb Secte si culte 12 02.08.2010 16:33:30