Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #291  
Vechi 26.03.2009, 12:56:56
vasinec vasinec is offline
Banned
 
Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Mesaje: 948
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
La afirmatia ta de aici.

Hai s-o luam pe capitole, ca sa inteleg cum vezi tu problemele:

15. Care ar fii pacatele din punct de vedere al religiei tale?
16. Daca cineva pacatuieste de moarte, atunci va fii iertat vreodata?
17. Care sint pcatele de moarte? ( ma refer la moartea sufletului).

Mai am citeva intrebari insa dupa ce primesc raspunsul mai intai!
Continuare.

15. Religia mea este religia Bibliei (cel putin asa se vrea). Daca vreti sa fac o enumerare a pacatelor, mai bine va dau cateva versete din Sfanta Scriptura, care fac lucrul acesta. Ex: Galateni 5:19-21; Efeseni 5:4; Apocalipsa 22:15; Apocalipsa 21:8, etc. Important este ca noi sa cunoastem grozavia pacatului si efectele sale. Multi isi permit sa pacatuiasca si se dezvinovatesc spunand ceva de genul: "oameni suntem". Toti pacatuim, dar nu trebuie sa cauta justificare ci iertare si indreptare.
16. Dumnezeu nu stie sa nu ierte. In Sfanta Scriptura avem o sumedenie de exemplede de pacatosi care s-au intors cu sinceritate spre Dumnezeu si au fost iertati. Tot Sfanta Scriptura ne vorbeste si despre un pacat care nu poate fi iertat: pacatul impotriva Duhului Sfant. De fapt, nu este vorba despre imposibilitatea iertarii din partea lui Dumnezeu, ci despre imposibilitatea intoarcerii celui care a respins, in mod repetat, indemnurile Duhului Sfant.
17. Toate pacatele neiertate sunt de moarte. Caci "plata pacatului este moartea". De aceea avem nevoie de jertfa Domnului Iisus Hristos, care a murit in locul nostru, spre iertarea celor care cred si se intorc spre Dumnezeu.
Reply With Quote
  #292  
Vechi 26.03.2009, 15:25:00
easter easter is offline
Banned
 
Data înregistrării: 26.03.2009
Mesaje: 4
Implicit Penticostalii ,baptistii ,adventistii,nu sunt sect sunt culte

VREU SA VA SPUN CA NOI NU SUNTEM SECTE ASA CUM NE NUMITI VOI NOI FACEM PARTE DINTR-UN CULT ASA CUM FACETI SI VOI.
V-AS PUNE O INTREBARE.CE SCRIE BIBLIA REFERITOR LA BISERICA NOU TESTAMENTALA 1 Corinteni 12:28 Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor, și vorbirii în felurite limbi.
SEAMANA BISERICA VOASTRA CU ACEASTA SAU NU?
UNDE SCRIE IN NOUL TESTAMENT DESPRE PREOTI?
EI AU FOST DOAR IN VECHIME
UNDE MAI INTILNITI IN NOUL TESTAMENT SCRIS DESPRE DATINI SI OBICEIURI CUM ESTE LA VOI,UNDE ESTE NUMAI O FORMA DE TRADITIE,PACATUL ESTE LA CULME DAR VOI AVETI OBICEIURI SFINTE ,NU VA PASA CA TRAITI IN PACAT .CITITI NOUL TESTAMENT UNDE AP PAVEL SPUNE CUM SA FIE ALESI PASTORII,PRESBITERII SI DIACONI BISERICI.UNDE SUNT ACESTIA LA VOI.DE CE LIPSESC.IN NOUL TESTAMENT NU APARE CUVINTUL DE POPA SAU PARINTE CI APARE-PASTOR,PRESBITER SI DIACON.NU V-ATI PUS INTREBAREA DE CE?
CE SPUNE ISUS DESPRE DATINA STRAMOSEASCA SI DESPRE OBICEIURI?CITIT BIBLIA SI CERETI LUI DUMNEZEU SA VA LUMINEZE SI SA VA POCAITI CA DACA NU ACESTE CUVINTE VOR FI O MARTURIE PENTRU VOI LA JUDECATA DE APOI.
FELICITARI LUI VASINEC.MA BUCUR CA NU TE RUSINEZI CU NUMELE CARE IL PORTI.DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE PE TOTI
PACE VOUA
ASTEPT RASPUNS
Reply With Quote
  #293  
Vechi 26.03.2009, 16:38:46
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 324
Implicit ...

Asa cum a spus-o si altcineva pe alt topic, nu le mai dati apa la moara sectarilor, ca asta vor, sa fie bagati in seama, lasati-i in plata lor. Nu le mai raspundeti la mesaje, pt ca nu o sa ajungeti la niciun rezultat. Asta e o ispita de la diavol, de a ne risipi timpul si energia, explicandu-le nu stiu ce lucruri. Ignorati-i complet! Singurul care le poate lumina mintea e Dumnezeu, in niciun caz noi. Va rog, nu le mai dati atentie. La un moment dat, o sa plece de pe topic, daca nu le dati atentie. Sa ne ingrijim de ortodocsii nostrii necopti, ca sa nu ajunga si ei, la nu stiu ce secte.
Doamne ajuta!
__________________
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
  #294  
Vechi 26.03.2009, 20:14:24
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Mesaje: 800
Implicit

Andrei25, ereticii nu pot fi ignorati total. Daca ne uitam bine, spatiul dedicat sectelor si cultelor are vizite destul de numeroase. Noi suntem datori să le răspundem sectanțiulor in permanenta chiar daca nu facem decat sa repetam aceleasi raspunsuri la aceleasi acuzații și "argumente" pe care le aduc ei. Astfel invata ortodocsii cum să contreze cu argumente biblice propaganda lor.
Pe spatiul acesta am observat ca 99 la suta din sectantii care au intrat sunt adventisti. Ar fi cazul poate sa ne scuteasca moderatorii de prezența lor, fiindca adventismul e totusi o grupare obscură si lipsită de importanță față de alte secte neoprotestante mult mai mari și care se afla in plin avânt in Romania. E cazul sa mai avem parte si astfel de exemplare pe spatiul dedicat sectelor, iar adventistii sa ne lase in pace.
__________________
Singurul scop al vieții e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (sf. Calinic)
Reply With Quote
  #295  
Vechi 26.03.2009, 21:37:01
Anca-Miha
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

easter, sfatul meu e sa citesti Sfintii Parinti; sa te documentezi.
Reply With Quote
  #296  
Vechi 26.03.2009, 21:52:06
paulspania paulspania is offline
Banned
 
Data înregistrării: 26.03.2009
Mesaje: 12
Implicit pentru ovidiu-s

ziceai ca vrei sa fie si alte culte nu numai adventisti.uite eu sunt penticostal si pot sa iti raspund la intrebari.daca buninteles admin nu ma scoate afara stiind ca sunt penticostal.am vazut ca au disparut mesajele de pe un forum de la easter si de la altii.asa ca daca nu ne mai vezi inseamna ca admin ne-a sters.dumnezeu sa-l ierte.iti stau la dispozitie cu intrebarile care le ai.vreau sa-ti spun ca am studiat si eu cu ajutorul lui dumnezeu biblia .
Reply With Quote
  #297  
Vechi 26.03.2009, 21:57:03
paulspania paulspania is offline
Banned
 
Data înregistrării: 26.03.2009
Mesaje: 12
Implicit raspuns

easter vad ca a lansat aici citeva intrebari legate de botezul de copii mici si de biserica nou testamentala dar nimeni nu ii raspunde cu argumente.
pentru botezul nostru -in matei isus spune:mergeti in toata lumea si predicati evanghelia la orice faptura,cine va crede va fi mintuit iar cine nu va fi osindit.conditia-sa crezi si sa te botezi
vreau si de la voi argumente
Reply With Quote
  #298  
Vechi 26.03.2009, 22:00:42
paulspania paulspania is offline
Banned
 
Data înregistrării: 26.03.2009
Mesaje: 12
Implicit pentru admin

easter pe adresa de e-mail zice ca nu mai are acces la forum si ca mesajele lui le-ati sters.intrebarea mea este de ce?daca noi fiind de alta religie si nu ne lasati atunci cum vom putea sa va raspundem la intrebarile puse pe forum.
vreau un raspuns sincer de la admin
Reply With Quote
  #299  
Vechi 26.03.2009, 22:13:57
paulspania paulspania is offline
Banned
 
Data înregistrării: 26.03.2009
Mesaje: 12
Implicit noi suntem cultul penticostal aprobat de lege si nu o secta

aveti proata impresie despre noi ca suntem o secta dar noi suntem un cult ca si voi.
inca ceva in america aproape toata populatia este baptista si penticostala deci cultul baptist si penticostal este mai raspindit decit cel ortodox care a persistat doar in tarile comuniste- rusia..etc.nu vreau sa va supar sau sa jignesc pe cineva dar am vazut un articol de la preotul ilie cleopa in care ii face pe sectanti nebuni.din acest cuvint spus de un preot poti sa deduci multe.ce scrie in biblie-oricine va zice fratelui sau nebunule nu va scapa de pedeapsa ghenei---.
si doctrina noastra penticostala are la baza moartea si invierea lui isus,rascumpararea noastra prin singele lui,botezul nou testamental,principiile credintei,cum sa traim o viata mai aproape de dumnezeu,nu veneram sfinti si pe maria dar ii respectam noi credem ca accesul la dumnezeu cum scrie in biblie este prin isus cristos pentru ca el a venit si a murit pentru noi pe cruce.in biblie scrie ca intermediarul intre am si dumnezeu este isus hristos-prin singele lui suntem mintuiti si eliberati.si noi credem in isus hristos ca si voi.nu vad de ce aveti atita ura pe noi si ne faceti sectanti si nebuni.nu uita ca 2 presedinti ai americii au fost baptisti.cultul baptist si penticostal sunt f raspinditi in lume.la noi la biserica multi ff multi tineri se roaga si cinta cintari spre slava lui dumnezeu.avem cor fanfara si grupuri de tineri credinciosi care il slavesc pe dumnezeu ,pe isus hristos si duhul sfint.pacea sa fie cu voi
Reply With Quote
  #300  
Vechi 26.03.2009, 22:28:15
paulspania paulspania is offline
Banned
 
Data înregistrării: 26.03.2009
Mesaje: 12
Implicit romania tara crestina

M-as bucura din suflet ca ro sa fie o tara crestina cu adevarat dar din pacate rata avorturilor este pe primele locuri in lume.ro. Tara crestina cult crestin ortodox rata avorturilor printre cea mai mare in lume.la noi la penticostali si baptisti nu se fac avorturi.la noi familiele sunt numeroase,avem multi copii de multe ori lumea ride de noi ca avem cite 8-10 ba chiar 16 copii.de ce este atunci asa de mare rata avorturilor in ro.
Intrbare.este sau nu ro .o tara crestina daca da atunci de ce ro se afla pe primele locuri la avort,si criminalitate?
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50