![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cu priveste la pasajul din 1 Petru 3,18. Sustineti ca reiese ca sufletul este nemuritor, ca omul este constient dupa moarte si ca in intervalul dintre crucificare si înviere Domnul Hristos a coborat in Hades, taramul figurat al celor morti, pentru a le predica sufletelor imateriale care lancezeau acolo. Asta ati vrut sa spuneti? Daca da, se nasc cel putin trei probleme cu care ortodoxia nu cred ca ar fi de acord. Daca nu, inseamna ca va trebui sa fiti mai explicit, poate n-am inteles eu bine...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Voi ati auzit de omniprezenta lui Dumnezeu. Hristos este Dumnezeu si are si acest atribut pe langa multe altele al atotprezentei: 7. Unde ma voi duce de la Duhul Tau si de la fata Ta unde voi fugi? 8. De ma voi sui in cer, Tu acolo esti. De ma voi cobori in iad, de fata esti. 9. De voi lua aripile mele de dimineata si de ma voi aseza la marginile marii 10. Si acolo mana Ta ma va povatui si ma va tine dreapta Ta. (Ps. 138) 24. Poate oare omul sa se ascunda in loc tainic, unde sa nu-l vad Eu, zice Domnul? Au nu umplu Eu cerul si pamantul, zice Domnul?(Ier.23,24 Iar o cantare la prohodul Domnului zice: In mormant cu trupul, in iad cu sufletul, in rai cu talharul si cu dumnezeirea de-a dreapta Tatalui, in toate si peste toate esti Hristoase, Dumnezeule!
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=3]Iata un text foarte clar in care se vorbeste despre sufletele ...care constiente fiind, strigau si care au primit vesmant alb...
De ce-l dati lla o parte si nu vreti sa recunoasteti ca gresiti? Apoc. 6, 9-11 Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. [/SIZE][SIZE=3]Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei." [/SIZE]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Si Dumnezeu a zis (lui Cain): "Ce ai facut? [SIZE=3]Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la mine"[/SIZE] (Facerea 4:10). Referitor la haine albe: cate secole o sa va mai trebuiasca sa intelegeti ca hainele albe sunt simbolul neprihanirii (Scriptura vorbeste in repetate randuri de aceste haine albe). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[quote=Romani 8,34...Hristos a murit! Ba mai mult, El a și înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu...[/QUOTE] Evangheliile consemneaza clar ca El a murit si a stat in mormant pana in duminica invierii, si nici macar atunci inca nu Se suise la Tatal: Citat:
[quote=ovidiu-s E vorba de Hristos ca om, dar Hristos Dumnezeul poate fi oriunde.[/QUOTE] tin sa va amintesc ca la inviere, Hristos avea si natura Dumnezeiasca, nu era doar om; deci a rostit acele cuvinte si din aceasta perspectiva divina. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunteti adeptul ereziei MONOTELISTE si MONOFIZISTE??? aveti grija ca faceti afirmatii ca maine, poimane, n-om mai sti cati hristosi sunt, unu cu trup altul cu suflet ..... |
|
|||
|
|||
![]()
Ati dat un citat care nu este nici biblic, nici in spiritul Bibliei. Daca ati fost atent la postarile anterioare, ati putut observa ca Domnul Hristos inainte de inviere a fost intr-un singur loc: in mormant.
|
|
|||
|
|||
![]()
Iar nu ati fost atent. Afirmatiile nu-mi apartin, asa reiese din deconstructia aceasta. Aici se ajunge cand antropologia biblica este lepadata, luandu-i locul filosofia greceasca. Omul este un tot unitar, nu e format din entitati ce pot fiinta constient separat.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|