Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2009, 18:27:39
doartemporar doartemporar is offline
Banned

Data înregistrării: 14.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenavioletacocos Vezi mesajul
am acces la biblie ,nu sunt o persoana inculta,citesc,acum am mai si spus aprofundez biblia,dar dp cum am spus,eu am o teorie... dc cineva ,a facut o mica greseala ,si de fapt sabatul inseaman duminica si nu sambata ? la asta "iluminatilor" v-ati gandit ? Tu nu esti DUMNEZEU ! tu esti un om ca si mine,iti poti da cu parerea ,nu ai dreptul de a ma judeca ,dc este sa gresesc ma las in mainile lui D-zeu ,si o sa imi accept depeapsa!asta se numeste a fi constient de actele tale ! eu ma rog lui D.zeu sa ma judece cand va veni momentul ,dupa fapte ,si nu dupa cate ori am citit biblia intr.o zi ,sau de cate ori m-am dus la biserica duminica ! eu cunosc din cultul tau o pers care se duce sambata la adunare si fura ce zici de asta ?? a fura nu e pacat ?
Departe de mine gandul sa te judec. Daca asa am lasat impresia, te rog iarta-ma. Iti acord toata circumstantierea de care sunt capabil, si eu am trecut prin intrebarile si framantarile tale.

Teoria de care vorbesti, ramane doar in aceasta faza, deoarece nu este probata nici de Scriptura, nici de Istorie. Daca ai elemente ce ar putea infirma cele doua surse majore, te rog sa le exprimi liber.

Despre persoana de care vorbesti ca fura (desi nu are nici cea mai mica legatura cu subiectul in discutie), poate nu se stie in Biserica. Daca s-ar sti, cu siguranta s-ar lua masuri si anume, ar fi exclusa. Posibil sa nu fie membra a Bisericii, de exemplu sunt multi ortodocsi ce frecventeaza Biserica Adventista...
Vechi 26.03.2009, 19:01:11
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Va rog sa nu mai raspundeti provocarilor sectarilor. Exact cum spunea cineva pe alt topic, tot ce vor este sa li se dea atentie! Si nu mai incerecati sa le explicati nimic, pt ca asta asteapta, si fac cum faceau fariseii cu Mantuitorul, sa ne prinda in cuvant! Cand nu intelegeti ceva din Biblie sau din scrierile Sfintilor Parinti, mergeti la preot sa va explice. Nu incercati de capul vostru sa intelegeti, ca ajungeti ca ei, rataciti.
Doamne ajuta!
Da, ai dreptate; deja le-am data prea multa atentie si oricum nu ajunem nicaieri cu acest dialog.
Vechi 26.03.2009, 19:08:14
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doartemporar Vezi mesajul
departe de mine gandul sa te judec. Daca asa am lasat impresia, te rog iarta-ma. Iti acord toata circumstantierea de care sunt capabil, si eu am trecut prin intrebarile si framantarile tale.

Teoria de care vorbesti, ramane doar in aceasta faza, deoarece nu este probata nici de scriptura, nici de istorie. Daca ai elemente ce ar putea infirma cele doua surse majore, te rog sa le exprimi liber.

Despre persoana de care vorbesti ca fura (desi nu are nici cea mai mica legatura cu subiectul in discutie), poate nu se stie in biserica. Daca s-ar sti, cu siguranta s-ar lua masuri si anume, ar fi exclusa. Posibil sa nu fie membra a bisericii, de exemplu sunt multi ortodocsi ce frecventeaza biserica adventista...
no comment ...
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Vechi 28.03.2009, 11:01:57
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Care este ziua a saptea, aproape toata lumea stie.Biblia o arata clar. Rugati un preot sa va arate cu Scriptura, care este ziua a saptea.

Problema este daca dvs. chiar credeti ca cele 10 Porunci trebuiesc respectate sau ati spus-o fara convingere.
Mai incet cu Biblia ca ati facut "VITEL DE AUR"din ea.
Vechi 25.04.2009, 17:07:54
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Mai incet cu Biblia ca ati facut "VITEL DE AUR"din ea.

Comparati Cuvantul lui Dumnezeu cu o uraciune (vitel de aur). "Mai incet cu Biblia", spuneti dvs. Cui slujiti? Sunteti impotriva exemplului pe care ni l-a dat Mantuitorul. Domnul Iisus Hristos si Apostolii Sai se foloseau de Biblie (Vechiul Testament) aproape in orice ocazie. In Noul Testament gasim vreo 80 de exemple in care Mantuitorul sau Sfintii Apostoli isi argumentau invataturile cu "este scris"(facand referire la ce este scris in Sfanta Scriptura).

Si dvs. spuneti noua "mai incet cu Biblia".
Vechi 25.04.2009, 19:31:44
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Biblia a fost rodul bisericii, nu invers!
Vechi 25.04.2009, 20:47:43
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Biblia a fost rodul bisericii, nu invers!
Biblia este Cuvantul Scris a lui Dumnezeu daruit oamenilor. Dumnezeu sa fie slavit pentru aceasta.
Vechi 25.04.2009, 22:07:48
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Cuvant daruit prin Biserica sa "stalp si temelie a Adevarului" 1 Tim 3.15
Vechi 25.04.2009, 23:18:13
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Cuvant daruit prin Biserica sa "stalp si temelie a Adevarului" 1 Tim 3.15
O biserica este "stalpul si temelia adevarului" atunci cand se supune Cuvantului lui Dumnezeu, nu cand incearca sa-si arate suprematia si sa-l subordoneze.
Vechi 26.04.2009, 13:34:47
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu există o biserică, ci există doar Biserica, care nu a incercat niciodata sa-și "subordoneze Cuvântul"

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Convertirea unui adventist la ortodoxie kesarion_breb Secte si culte 12 02.08.2010 16:33:30