Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.03.2009, 20:15:43
Anca-Miha
Guest

Implicit

Iertare pentru multele greseli de ortografie, care fara voie s-au strecurat in postarea de mai sus.
Vechi 07.03.2009, 21:08:04
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Religia: Ortodox
Implicit

Bun si ce vrei sa spui cu citarea din Hellen White?
Vechi 08.03.2009, 00:25:16
Anca-Miha
Guest

Implicit

Adventistii iau distanta fata de Ellen White, dar faptele lor si gandirea lor arta ca sunt sub directa influenta a ei.
Intelegem fuga adventistului din fata preotilor, a invatatilor, caci el ii identifica, la indemnul lui E.W., cu fariseii din VT.
E.W. ii indeamna pe adventisti sa stie in amanuntime biblia, pentru a-i putea controla pe preoti, daca vorbesc adevarat. Preotii, in schimb, zice E.W., opresc oamenii de la a citi biblia. Am intalnit in multe mesaje aceasta ineptie si nu stiam de unde vine. Acum stiu: de la E.W.
E.W. omite insa sa spuna ca in biblie SCRIE sa nu inceapa fiecare sa interpreteze biblia dupa capul sau. Ea ii acuza pe preoti ca numai ei si-au arogat dreptul acesta, chiar fara a studia biblia; o ineptie fara margini.
De la Cincizecime, Duhul Sfant a lucrat in oamenii placuti lui Dumnezeu, prin care a transmis din Intelepciunea Dumnezeiasca. Acestia se numesc SFINTI. Tocmai de acesti Sfinti se leaga E.W., afirmand ca sunt falsi profeti, indepartand pe adventisti de adevarata cunoastere. In schimb da impresia fiecarui adventist ca prin fiecare din ei, nu prin preoti, lucreaza Duhul Sfant, numindu-i "aparatorii adevarului". O iluzie.
Concluzia: cel care urmeaza invataturilor raditionale ale Bisericii, merge pe calea rataciri.
Nu m-am asteptat sa gasesc asa o ratacire la E.W. Dar este o urmare logica, sa o vedem la adeptii ei.

Am citit de nenumarate ori ca adventistii, nu mai au nimic comun cu E.W. Mai sus am redat un text din cartea ei. Sunt cuvintele ei. Iar faptele sunt ale lor, ale celor care ii urmeaza ei: printre altele, ei dispretuiesc orice invatatura a Sfintilor Parinti, caci acestia, zic ei, nu cunosc Sf. Scripturi. Aberatie.

Curios este, ca si baptistii gandesc la fel; oare si pe ei i-a influentat E.W.? Ciudat, caci baptistii au o vechime mai mare decat adventistii.
Cartea are mai multe sute de pagini. M-am referit doar la 2 pagini. Mi-e groza sa citesc restul.
Vechi 08.03.2009, 01:17:22
valentin.viliga's Avatar
Senior Member

Implicit

Bre da toti aveti o fobie cu Hellen white asta
Vechi 08.03.2009, 01:39:29
Anca-Miha
Guest

Implicit

Valentine, atat ai inteles?!?
E.W. este virusul care a contaminat sute de mii de oameni in lumea intreaga; le-a schimbat directia si ei cred ca sunt pe drumul cel bun.
Vechi 29.03.2009, 15:05:11
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
Dumnezeu sa o ierte si s-o odihneasca ca mare ratacire a adus lumii acesteia, nu ma mir ci ma linistesc insa cand ma gandesc ca totusi a FOST O BOLNAVA EPILEPTICA, pe ea o va ierta Domnul poate pr. faptul ca nu a avut discernamant , insa pe cei normali c-am greu...doar pe omul care face BINE sau RAU il pomenesti mai des, asa ca ...
Vechi 29.03.2009, 20:00:01
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai omule, noi suntem un neam ortodox (sau am fost, cel putin pana a venit "grisuletul si laptisorul" de la sectari cand sau dus fiecare acolo unde a primit mai mult, iar apoi au uitat sa mai revina inapoi, MARE NOROC ATI AVUT CU REGIMUL CEAUSESC CA DUPA DESFIINTARE ATI AVUT NOROC CA ATI VENIT CU DARURI SI ATI PRINS TEREN, amu nu mai tine ci va folositi de cuvinte precum :ortodocsii sunt betivi, curvari, hoti,criminali etc.lasa va va resplati Domnu!!!).

Avem cu ce ne mandri noi ortodocsii ca am avut domnitori care au stiut sa pastreze legatura cu Dumnezeu, au aparat CREDINTA SI NEAMUL pana la moarte:vezi sfarsitul vietii lui Constantin Brancoveanu si a fiilor lui,.(nu era sectar).Despre altii nici ca mai vb.

Au fost personalitati care au adus tiparul pe pamantul patriei noastre(nu a venit din America si nu a fost adus de pastori), iar primele carti au fost Biblia, si cartile de cult...nicidecum scrierile E.G.WHITE.

Am avut cine sa ne invete carte, si aici amintesc pe cel care a desfiintat analfabetismul romanilor din Transilvania, pe Mitropolitul Andrei Saguna (nu era pastor).

Nu mai vorbesc de cei care au pus bazele primelor SPITALE si primelor AZILE pt bolnavi si batrani. Cerceteaza si istoria sa vezi ce viata duceau romanii, IAR ACUM IATA RASPLATA OSTENELILOR , FUGA DE CREDINTA STRAMOSEASCA.

VA INTREB ,DACA AR TRAI DOMNITORII NOSTRI ACUM SI AR VEDEA CA O PARTE DIN REPREZENTATII POPORULUI RO FUG LA SECTARISM CE AR SPUNE OARE?

Poporul roman nu traieste cu poezii si nici cu cantece...

RUSINE CELOR CARE NU-SI CUNOSC ISTORIA!!!
Vechi 30.03.2009, 22:30:04
valentin.viliga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Mai omule, noi suntem un neam ortodox (sau am fost, cel putin pana a venit "grisuletul si laptisorul" de la sectari cand sau dus fiecare acolo unde a primit mai mult, iar apoi au uitat sa mai revina inapoi, MARE NOROC ATI AVUT CU REGIMUL CEAUSESC CA DUPA DESFIINTARE ATI AVUT NOROC CA ATI VENIT CU DARURI SI ATI PRINS TEREN, amu nu mai tine ci va folositi de cuvinte precum :ortodocsii sunt betivi, curvari, hoti,criminali etc.lasa va va resplati Domnu!!!).

Avem cu ce ne mandri noi ortodocsii ca am avut domnitori care au stiut sa pastreze legatura cu Dumnezeu, au aparat CREDINTA SI NEAMUL pana la moarte:vezi sfarsitul vietii lui Constantin Brancoveanu si a fiilor lui,.(nu era sectar).Despre altii nici ca mai vb.

Au fost personalitati care au adus tiparul pe pamantul patriei noastre(nu a venit din America si nu a fost adus de pastori), iar primele carti au fost Biblia, si cartile de cult...nicidecum scrierile E.G.WHITE.

Am avut cine sa ne invete carte, si aici amintesc pe cel care a desfiintat analfabetismul romanilor din Transilvania, pe Mitropolitul Andrei Saguna (nu era pastor).

Nu mai vorbesc de cei care au pus bazele primelor SPITALE si primelor AZILE pt bolnavi si batrani. Cerceteaza si istoria sa vezi ce viata duceau romanii, IAR ACUM IATA RASPLATA OSTENELILOR , FUGA DE CREDINTA STRAMOSEASCA.

VA INTREB ,DACA AR TRAI DOMNITORII NOSTRI ACUM SI AR VEDEA CA O PARTE DIN REPREZENTATII POPORULUI RO FUG LA SECTARISM CE AR SPUNE OARE?

Poporul roman nu traieste cu poezii si nici cu cantece...

RUSINE CELOR CARE NU-SI CUNOSC ISTORIA!!!
Bre omule io nu-i tin partea lu Hellen White, daca citeste si alte postari ale mele ai sa-ti dai seama..
Vechi 30.03.2009, 22:32:01
valentin.viliga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Bre omule io nu-i tin partea lu Hellen White, daca citeste si alte postari ale mele ai sa-ti dai seama..
si da sunt deacord cu ce spui tu
Vechi 21.04.2009, 18:03:44
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
si da sunt deacord cu ce spui tu
Da , aveti dreptate , imi cer scuze...sa stiti ca doar atunci cand ii aud sau citesc numele "mamei OMIDA" ma agit, de ce? pai adeptii n-au ce face acum cu banii si aproa[e lunar vin si baga pe sub portile bietilor tarani cartile femeii ghicitoare, ASA AU FACUT APOSTOLII ? AU BAGAT OARE CREDINTA PE SUB PORTI?
Cuvintele lui IUDA se potrivesc aici foarte bine:DE CE ATATA RISIPA? Mai bine cu banii ar hrani pe cei flamanzi, ar imbraca pe cei goi etc. pt. ca daca vrei sa vb. lumii despre Hristos o spui cu gura, nu dai sa citeasca.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Despre inmormantare la baptisti cdiasimi Secte si culte 3 28.12.2008 19:24:00