Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2009, 00:17:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Incărcătura păcatelor

Un frate a căzut intr-o ispită și , fiin alungat din mânăstire, s-a dus la munte la avva Antonie. După ce fratele a rămas un timp, avva l-a trimis la mânăstirea de unde venise, dar cei din mânăstire l-au alungat. El s-a întors la avva Antonie, zicându-i : "Nu au vrut să mă mai primească, părinte". Bătrânul l-a trimis inapoi, povățuindu-l să le spună acelora : " O corabie s-a sfărâmat în valurile mării, a pierdut încărcătura și cu osteneală a scăpat la uscat. Voi , insă , cele scăpate la uscat vreți să le aruncați in mare ." Iar ei, auzind că avva Antonie l-a trimis, l-au primit îndată.
Vechi 31.03.2009, 03:03:33
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Lista de cumparaturi

[COLOR=#000080][SIZE=4]Louise Redden, o femeie imbracata saracacios, cu o privire de om invins, a intrat intr-o zi intr-o bacanie. [/SIZE][COLOR=navy]S-a apropiat de stapanul magazinului intr-un mod foarte umil si l-a intrebat daca nu ar putea sa-i dea si ei pe datorie cateva alimente. [/COLOR][/COLOR]
[COLOR=navy]I-a explicat cu glas usor ca sotul ei era foarte bolnav si ca nu putea munci, si ca aveau si sapte copii, care trebuiau hraniti.

John Longhouse, bacanul, a privit-o de sus si i-a cerut sa paraseasca imediat magazinul sau. [/COLOR]
[COLOR=navy]
Avand insa in gand nevoile familiei sale, femeia i-a mai spus: Va rog, domnule, o sa va aduc banii inapoi de indata ce voi putea.
[/COLOR]
[COLOR=navy]

John insa ii spuse ca nu-i poate da pe datorie, pentru ca nu are credit deschis la magazinul sau.
[/COLOR]

[COLOR=navy]Langa tejghea se mai afla inca un client, care a auzit discutia dintre cei doi. Clientul facu cativa pasi inainte si ii spuse bacanului ca o sa acopere el costurile pentru orice are aceasta femeie nevoie pentru familia sa. [/COLOR]
[COLOR=navy]
Bacanul raspunse parca in sila: Ai o lista cu cumparaturile de care ai nevoie?
[/COLOR]
[COLOR=navy]Louise a raspuns: Da, domnule. [/COLOR]
[COLOR=navy]O.K, spuse bacanul, atunci pune-o pe cantar si eu o sa-ti dau marfa de aceeasi greutate cu lista dumitale.
Louise, ezitand o clipa, cu privirea in jos, baga mana in geanta si scoase o bucatica de hartie pe care scrise ceva in graba. Apoi puse cu grija biletelul pe cantar, cu privirea tot aplecata.
[/COLOR]
[COLOR=navy]
Ochii bacanului si ai celuilalt client priveau plini de uimire cum cantarul statea inclinat in partea cu hartia. Bacanul, privind la cantar, s-a intors usor catre client si ii spuse mormaind: Nu-mi vine sa cred!
[/COLOR]
[COLOR=navy]Clientul a zambit, iar bacanul a inceput sa tot puna pe cantar alimente. Cantarul tot nu se echilibra, asa incat acesta tot punea pe el alimente, din ce in ce mai multe, pana cand pe cantar nu a mai incaput nimic. [/COLOR][COLOR=navy]Bacanul sedea privind cu dezgust.. [/COLOR][COLOR=navy]In fine, smulse bucatica de hartie de pe cantar, si o privi cu mare uimire.
Nu era vorba de o lista de cumparaturi, ci era o rugaciune, care spunea asa:

[/COLOR][COLOR=navy]"Iubite Doamne, Tu imi cunosti nevoile, asa ca eu le pun in mainile Tale."
[/COLOR]
[COLOR=navy]
Bacanul ii dadu femeii alimentele si privea in continuare tacut, inmarmurit. Louise ii multumi si pleca din magazin. Celalat client ii dadu bacanului o hartie de 50 de dolari si ii spuse: A meritat toti banii! Numai Dumnezeu stie ce greutate are o rugaciune.

PUTEREA UNEI RUGACIUNI: Cand veti primi acest mesaj, sa spuneti o rugaciune. Doar atat trebuie sa faceti. Opriti-va chiar acum si spuneti o rugaciune de multumire pentru norocul pe care il aveti in viata.
[/COLOR]
[COLOR=navy][/COLOR]
[COLOR=navy]Apoi va rog trimiteti mesajul acesta catre toti prietenii si rudele voastre. Eu cred ca daca trimiteti aceasta marturisire cu o rugaciune cu credinta, veti primi tot ceea ce aveti nevoie ca Domnul sa aduca in viata voastra si a familiei voastre.
Asadar, draga inima, increde-te in Dumnezeu pentru a-i vindeca pe cei bolnavi, pentru a-i hrani pe cei infometati, pentru a le da haine si adapost celor ce nu au ceea ce avem noi.
[/COLOR]
[COLOR=navy][/COLOR]
[COLOR=navy]Amin. [/COLOR]
[COLOR=navy][/COLOR]
[COLOR=red] Rugaciunea este cel mai bun dar pe care il putem primi pe gratis. [/COLOR]
[COLOR=navy] [/COLOR]
[COLOR=navy]Nu e cu nici o plata, dar aduce o mare rasplata. [/COLOR]
Vechi 11.04.2009, 22:02:30
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Legendele salciei plângătoare

Pentru că atâția oameni iubesc sărbătoarea Floriilor, au apărut tot felul de povești și legende despre salcie. Într-una se spune că salcia a fost cândva, un copac mândru, cu ramurile înălțate spre cer. Dar când Pilat L-a chemat pe Domnul Hristos, pentru a-L judeca, deși era fără vină, L-a dat soldaților să-L bată. Oștenii au căutat nuiele cu care să-L lovească și au rupt ramurile salciei. Salcia nu știa de ce i-au rupt crengile. Dar când L-a văzut pe Domnul Hristos lovit fără milă, de durere și de rușine, și-a aplecat și și-a chircit ramurile. De atunci salcia nu a mai îndrăznit să privească spre cer.
O altă poveste frumoasă spune că, aflând Maica Domnului că Fiul ei a fost răstignit, s-a încălțat cu opinci de fier, a luat un toiag de oțel și a plecat, plângând, să-L caute. Pe drum, s-a întâlnit cu o broască. - De ce plângi ? , a întrebat-o. - Pentru că un singur Fiu am avut și oameni răi mi L-au răstignit pe cruce, i-a răspuns. - Nu mai plânge, i-a spus. Tu ai pierdut unu, dar eu am avut nouă pui mititei și frumușei, cu ochi beșicați, și mi i-a omorât o roată pe toți odată și tot nu plâng așa de tare. Maica Domnului s-a simțit mai alinată și a binecuvântat-o pe broască, dându-i darul de a nu mirosi urât după moarte. Mergând mai departe, a dat peste o apă, la marginea căreia creștea o salcie. I-a cerut copacului să-i facă o punte peste apă și salcia s-a aplecat. După ce a trecut, Maica Domnului a binecuvântat-o : - Să nu te taie nimeni pentru cărbuni și în ziua de Florii să te duci la biserică . ( poveste adaptată după S. F . Marian , "Sărbătorile la români" , Editura Fundației Culturale Române, 1994 )
Vechi 11.04.2009, 22:29:55
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Pentru că atâția oameni iubesc sărbătoarea Floriilor, au apărut tot felul de povești și legende despre salcie. Într-una se spune că salcia a fost cândva, un copac mândru, cu ramurile înălțate spre cer. Dar când Pilat L-a chemat pe Domnul Hristos, pentru a-L judeca, deși era fără vină, L-a dat soldaților să-L bată. Oștenii au căutat nuiele cu care să-L lovească și au rupt ramurile salciei. Salcia nu știa de ce i-au rupt crengile. Dar când L-a văzut pe Domnul Hristos lovit fără milă, de durere și de rușine, și-a aplecat și și-a chircit ramurile. De atunci salcia nu a mai îndrăznit să privească spre cer.
O altă poveste frumoasă spune că, aflând Maica Domnului că Fiul ei a fost răstignit, s-a încălțat cu opinci de fier, a luat un toiag de oțel și a plecat, plângând, să-L caute. Pe drum, s-a întâlnit cu o broască. - De ce plângi ? , a întrebat-o. - Pentru că un singur Fiu am avut și oameni răi mi L-au răstignit pe cruce, i-a răspuns. - Nu mai plânge, i-a spus. Tu ai pierdut unu, dar eu am avut nouă pui mititei și frumușei, cu ochi beșicați, și mi i-a omorât o roată pe toți odată și tot nu plâng așa de tare. Maica Domnului s-a simțit mai alinată și a binecuvântat-o pe broască, dându-i darul de a nu mirosi urât după moarte. Mergând mai departe, a dat peste o apă, la marginea căreia creștea o salcie. I-a cerut copacului să-i facă o punte peste apă și salcia s-a aplecat. După ce a trecut, Maica Domnului a binecuvântat-o : - Să nu te taie nimeni pentru cărbuni și în ziua de Florii să te duci la biserică . ( poveste adaptată după S. F . Marian , "Sărbătorile la români" , Editura Fundației Culturale Române, 1994 )
Când purtăm în mâini lumânări și flori, să ne gândim câtă lumină am adunat în sufletele noastre și câtă lumină răspândim în jurul nostru sau lăsăm în urma noastră !
Vechi 11.04.2009, 22:52:18
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit O altă istorioară

Prin darul lui Dumnezeu , se știe, sfinții pot face minuni. De pildă, sfinții de odinioară puteau înverzi un lemn uscat. . .
Se spune că Sfântul Ioan Colov, care a trăit prin secolul al IV-lea în pustia Egiptului, a învățat ascultarea de la părintele său duhovnicesc, starețul Pavel. Starețul a luat un lemn uscat, l-a înfipt în pământ și i-a spus : - Să-l uzi cu un vas de apă în fiecare zi, până ce va face rod. Apa se găsea foarte departe de ei, astfel încât Sfântul Ioan, care-l asculta cu sfințenie pe părintele său, se ducea de dimineață după apă și se întorcea seara. Vreme de trei ani a udat lemnul și el a înverzit și a dat rod. Atunci starețul a cules rodul, l-a dus în biserică și l-a împărțit celorlalți monahi, spunându-le : - Luați de mâncați , acesta este rodul ascultării !
Vechi 23.04.2009, 18:30:43
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Alfabetul necunoscut

Avva Arsenie l-a întrebat , odată , pe un bătrân egiptean în legătură cu gândurile sale. Altcineva, văzându-l, i-a zis : "Cum se poate, avva Arsenie, un om ca tine, cu atâta învățătură latinească și grecească, să întrebi pe acest țăran despre gândurile tale ? ". El a răspuns : "Învățătura latinească și grecească o cunosc, dar alfabetul acestui țăran simplu încă nu-l cunosc".
Vechi 23.04.2009, 23:16:01
veveritza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Prin darul lui Dumnezeu , se știe, sfinții pot face minuni. De pildă, sfinții de odinioară puteau înverzi un lemn uscat. . .
Se spune că Sfântul Ioan Colov, care a trăit prin secolul al IV-lea în pustia Egiptului, a învățat ascultarea de la părintele său duhovnicesc, starețul Pavel. Starețul a luat un lemn uscat, l-a înfipt în pământ și i-a spus : - Să-l uzi cu un vas de apă în fiecare zi, până ce va face rod. Apa se găsea foarte departe de ei, astfel încât Sfântul Ioan, care-l asculta cu sfințenie pe părintele său, se ducea de dimineață după apă și se întorcea seara. Vreme de trei ani a udat lemnul și el a înverzit și a dat rod. Atunci starețul a cules rodul, l-a dus în biserică și l-a împărțit celorlalți monahi, spunându-le : - Luați de mâncați , acesta este rodul ascultării !

Daaaaaaa, am vazut filmul cu Sf. Ioan Colov (cel scund), este minunat, a fost pus la multe incercari de catre staretul sau dar pe cat era de scund pe atat de mare ii era smerenia, ascultarea fata de staret; recomand filmul -o sa va placa cu siguranta
Reply With Quote
Vechi 23.04.2009, 23:23:46
veveritza
Guest

Implicit

Nadejdea sau deznadejdea

Satana avea ispite pe care le dadea oamenilor: desfranarea, betia, fumatul, hotia, uciderea si multe altele. O cutie cu ispite o tinea mereu asupra sa.
Intrebat de diavol de ce, le spuse:
-Le daruiesc oamenilor mai tarziu, sa nu aiba vreme de pocainta.
Era cutia cu ispita deznadejdii sau a nadejdii false ca, orice fapta vor face, Dumnezeu ii iarta.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2009, 12:32:02
Adisor Adisor is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.04.2009
Exclamation

Un tanar convertit de putin timp il intreaba pe un batran: - Avva, ar trebui acum sa renunt de tot la lume?!
- Nu te teme, ii raspunse acesta, daca viata ta este cu adevarat crestina, lumea va fi aceea care va renunta imediat la tine.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2009, 00:01:54
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Despre puterea rugăciunii ( Grigorie Comșa - "O mie de pilde" )

Un om căruia îi plăcea să bea peste măsură își făcea foițe de țigări din Noul Testament pe care îl primise în dar de la preotul satului. Bețivul își bătea în acest chip joc de cuvântul lui Dumnezeu și de rugăciunile preotului. Dar odată s-a întâmplat că țigarea se tot stingea. Desfăcând mucul de țigarii, a citit cuvintele care nu apucaseră încă să ardă : " Care va fi sfârșitul celor ce nu ascultă de Evanghelia lui Dumnezeu" ( I Petru 4, 17 ) . Această întrebare i-a străpuns inima și nu mai putea scăpa de ea. Orice făcea, oriunde se ducea, nu putea scăpa de această întrebare : " Care va fi sfârșitul celor ce nu ascultă de Evanghelia lui Dumnezeu ?".
Peste câteva săptămâni a căzut cu credință la picioarele Crucii. Rugăciunea preotului nu a fost zadarnică. De aceea trebuie să ne rugăm neîncetat pentru cei căzuți.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Povesti cu talc silverstar Generalitati 500 22.03.2015 20:01:38
Despre rugaciunea continua ( o povestioara cu tâlc ) cristiboss56 Rugaciuni 10 26.10.2010 00:21:27
Violonistul - o poveste cu talc costel Generalitati 2 25.09.2009 16:35:42