![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
"(...) Pentru a-i combate eficient cred că trebuie să ne vedem și noi păcatele. Adeseori comunitățile noastre nu acordă atenția plină de iubire fiecărui mădular în parte. Avem multe de rezolvat în ograda noastră proprie. Să-i lăsăm pe alții să-și vadă de ale lor și să ne concentrăm asupra talanților încredințați nouă de către Domnul Cel în Treime lăudat."
Subscriu întru aproape tot... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intreb , OARE INTRE CEI CARE STRIGAU Rastigneste-L, rastigneste-L, nu se aflau persone care in urma cu o saptamana strigau OSANA, OSANA...???? Pavel nu i-a miscat sufleteste pe cei din Areopag iar atunci cand a vb. de inviere s-au retras....???putem continua cu exemple din Biblie.. Ce atentie sa le dam, daca nu le place ortodoxia, daca sau saturat sunt liberi ca si IUDA, usa e deschisa, ...''daca'' voieste cineva sa vina dupa mine...''daca'' vrei sa intri in viata...ei, daca vrei sa fii crestin ortodox esti liber sa o faci...acest "daca" spune multe.. Ce nu intelege nimeni, sau nu vrea sa inteleaga este ca in Biblie este un verset care spune cam asa: larga si usoara este calea care duce la pierzare, si STRAMTA si grea e aceea care duce la mantuire...N-A, VAZUT PE NIMENI VREODATA COMENTAND UN ASTFEL DE VERSET... |
|
|||
|
|||
![]()
... dar, am vrut să întreb, pentru că nici pe mine nu mă iert de asta: chiar nu avem altceva de făcut decât să-i combatem pe ei? ... neapărat?... nu primează mărturisirea prin fapte? ... pare că nu mai avem timp să ne trăim viața, din pricina vieții pe care o ducem ...târâș, iertați, dar mărturisirea noastră nu mai aduce cu sine duhul evanghelic. Am urmărit postările la tema aceasta și atitudinea de înfruntare transpare aproape în toate... nu caut formulări savante, pentru că mă doare să simt peste tot țepii suspiciunii, ai autosuficienței, ai atotștiinței, ai competenței totale, ai referirii fără rest... ai în-depărtării! ...oare toți sânt profeți, oare toți - învățători... ?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma gandeam ca Sfintii Parinti atunci cand au inceput sa talcuiasca cartile Bibliei au POSTIT si sau RUGAT mult apoi s-au inceput de lucru...Sf. Ioan Hrisostom ,parca, atunci cand talcuia Epistolele Pauline insusi Pavel era cel care-i soptea la ureche ce avea de scris...bine Sf. P. au facut-o dupa multa osteneala, acum PASTORII VIN INTR-UN COSTUM CU O CRAVATA LA GAT si in functie de cultul din care face parte le spune din BIBLIE adeptilor cum ARATA D-zeu... Vorbesc din Biblie de parca lor li s-ar fi adresat autorul direct, i-au pe citate incat daca nu cercetezi bine aspectele exterioare legate scrierea cartii II CREZI...au dreptate, n-am putea spune ca nu, dar daca te uiti la cate natii de sectari sunt si incepi si numeri ''dumnezeii confectionati'', ar trebui sa-ti de-a de gandit.Si paganii isi pot face dumnezeul lor...mai mult pe un forum satanist adeptii vb. de te uimeau... NU INTELEG DE CE NU IAU ISTORIA SI MERG PE SIRUL EVENIMENTELOR , INCEPAND CU ANUL 2009 PANA LA ANUL 1, sa vada au istorie, ...cand le spui de deastea vin si spun :nu istoria te mantuieste, nu credinta ... atunci ne intrebam de ce nu-s una... Oare atunci nu e biblia ca vitelul de aur??? iar acest vitel sa fie pt. ei dumnezeu lor, la altii cu cornite mai mici, la altii ciut,etc. insa sa fie pe placul lor!!! |
|
|||
|
|||
![]()
În general, nu mă preocupă polemicile cu heterodocșii. Dar aici e un forum creștin ortodox nu un forum despre religii sau confesiuni religioase, prin urmare nu e un loc unde se face prozelitism. Nu știu câți orodocși intră pe forumurile lor de discuții (nici măcar nu știu dacă există așa ceva) să le combată lor credința. Nefiind nici noi desărvârșiți au mai fost și discuții mai aprinse, la limită. Credința nu se mărturisește cu întotdeauna cu politețuri.
În condiții normale, cel mai bun argument e viața sfințită dar asta nu se vede pe forum și de multe ori, nici în viața reală. Pe de altă parte nici aritmetica virtuțiilor nu e cea care dă măsura adevărului. |
|
||||
|
||||
![]()
Intamplarea s-a facut ca inainte de a da peste acest forum, am fost pe alte forumuri, insa nu vroiam sa-i combat, te fereasca D-zeu, is ca si viespii, daca ii atingi te inteapa.Purtam diverse discutii cu ei , insa pe un forum vazand ca au fost unii care s-au legat de ortodoxie le-am dat raspunsul, ...au inceput apoi discutii , insa in cele din urma am fost blocat...eu da , ei nu. Unul a spus:iar o trimis astia pe asta sa vina pe aici sa faca galceava?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? | Raul Ortodox | Secte si culte | 120 | 28.05.2011 01:21:11 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|