Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.08.2008, 22:08:23
dorstor dorstor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.12.2007
Implicit

Cand este in nevoie(ar fi bine mereu)roga-te asa:
,,Prea Sfanta Treime miluieste-ma pe mine nevrednicul(nevrednica)!Si daca este din suflet curat si din sinceritate, este de ajuns,caci stie Dumnezeu de ce ai nevoie de miluirea Sa!
Reply With Quote
Vechi 10.08.2008, 22:23:22
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Si sa nu uitam sa dam Slava Lui Dumnezeu pentru toate si asta insemnand si cand boala, durerea si nevoile ne cotropesc. Sa ne dea putere sa ne ducem Crucea pana la capat, cu demnitate. Din toate avem de invatat, dar mai ales din durere si nevoi, pentru trezirea noastra si a invata sa traim in smerenie si in bun sim fata de toti si de toate.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2008, 23:37:22
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
M-ai facut sa zambesc Dorsator , cu expresia favoritism Divin. Da , asa-i, nu este corect si logic a gandi asa si nici sa credem in destin, soarta, noroc,minuni desarte. Multe ce ni se-ntampla, sunt incercari si chiari "minuni"ale celui viclean. Trebuie mult discernamant , atunci cand anumite intamplari din viata noastra sunt in favorul nostru, pentru a nu ne sminti fara de rost. Duhovnicul este cel mai in masura in a ne sfatui, orienta in astfel de cazuri. Oricum rugaciunea sa nu ne lipseasca zilnic si in mod special, rugaciunea, Acatistele, Psaltira si Paraclisele catre Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu. Sa ne rugam neancetat, fara a astepta minuni desarte, fara a cere lucruri inutile, trecatoare, pur materiale.
Poate fi si de la cel viclean cum zici tu,
dar eu cred mai degraba ca pe cei mai neputinciosi in cele lumesti, dar care insa cauta cu sufletul Imparatia lui Dumnezeu, pe acestia Dumnezeu ii ajuta! Acestia au parte de astfel de "favoritisme" de la Dumnezeu. Putem sa-i dam noi pilda lui Dumnezeu cum sa judece si cum sa ajute? Nu! Toate sunt ale lui si le imparte dupa cum vrea! Si nu cred ca o face nedrept!

Si ca sa dau si un exemplu;
Si eu am o cumnata care mult a suferit din copilarie! Ramasa fara mama de mica, a trebuit sa aiba grija de fratiorul ei, asa incat dupa liceu, el a mers la facultate, dar ea nu avea cum ca trebuia s-o faca pe mama in continuare! Si dupa ce sa maritat si a facut si un copil, frate-su incepuse sa lucreze si sa castige bine, si n-a uitat-o ca si-a dorit si ea faca studii superioare si ajutat-o si pe ea sa faca macar o postliceala.
Si s-a inhamat la lucru, desi avea de acum familie! La inceput i-a fost foarte greu. Imi aduc aminte ca o materie nu prea o pricepea si urma sa dea examen la ea si nu prea stia mare lucru.
S-a nimerit cu o zi inainte de a avea examenul, sa fie aduse moastele Sf. Nectarie spre cinstire in orasul in care locuieste. Si a fost si ea sa sarute sfintele moaste si sa se roage la Sf. Nectarie. Si a doua zi la examen a venit profesoara la doar la ea, unde statea in banca si i-a bifat cu unghia pe foaia multipluschoose, aratandu-i fiecare raspuns bun. S-a mirat si ea tare si mi-a zis ca profesoara nu a venit de la sine, ci o fortza nevazuta a "activat-o" si a pus-o sa-i arate raspunsurile.
Si daca nu ar fi facut-o Dumnezeu, ar fi facut-o cu siguranta profesoara de la sine daca i-ar fi cunoscut viata. Dar pt ca n-o stia, a intervenit Cel care pe toate le stie!
Deci, Dumnezeu stie pe fiecare care cat merita, daca sa ajute sau nu cu favortisme!
Reply With Quote
Vechi 24.09.2008, 13:06:16
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Implicit

Spre rusinea mea, va marturisesc ca am copiat din clasa a3a si pana la ultima proba de bac. Stiu ca este echivalentul furtului, dar na!, ca sa iau nota mai mare, eram dispusa la orice siretlic.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2009, 07:57:34
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tia Vezi mesajul
Spre rusinea mea, va marturisesc ca am copiat din clasa a3a si pana la ultima proba de bac. Stiu ca este echivalentul furtului, dar na!, ca sa iau nota mai mare, eram dispusa la orice siretlic.
Siretlicuri de aste, probabil au facut toti, cel putin odata.
Eu imi amintesc ca la un examen la facultate, baiatul era grav bolnav si atunci m invatat primul subiect, cel care cadea exact la mijloc, si ultimul.
Ce sa vezi: am trecut si inca cu 10. Cind imi amintesc ca pentru alte examene ma pregateam zile si nopti in sir,si apoi era asa de greu ...m minunez si astazi....insa, n-am picat niciadata!!!!
Vechi 20.04.2009, 22:54:50
oana_maria oana_maria is offline
Member

Data înregistrării: 25.03.2009
Locație: Targu Neamt,Humulesti,judetul Neamt,o frumoasa zona depresionara plina de obiective turistice
Implicit

doamna profesoara de logica pe care o am eu spune ca nu a copiat niciodata.si o cred!
in schimb eu....invat TOT,dar ma mai "inspir",dar le dau si celorlaltisi nu numai la test,ci si la oral,iar si ei ma ajuta,asta in cazul in care profesorii sunt nedrepti.nu mi s-a intamplat ca cineva sa ia o nota mai mare ca mine,desi i-am dat sa copie de la mine!
dar in clasa a8a,un baiat pe care l-am urat (sunt o mare pacatoasa,stiu,dar acum l-am iertat) a copiat de la toti,mi-a luat foaia de teza de pe banca! si a copiat si a luat 9 la teza la mate.el,care nu invata niciodata si radea de mine si de prietena mea care era iubita lui pe la spate....dar mi-am gasit consolarea la Dumnezeu,care este bun cu toti...
Reply With Quote
Vechi 20.04.2009, 23:08:00
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oana_maria Vezi mesajul
doamna profesoara de logica pe care o am eu spune ca nu a copiat niciodata.si o cred!
in schimb eu....invat TOT,dar ma mai "inspir",dar le dau si celorlaltisi nu numai la test,ci si la oral,iar si ei ma ajuta,asta in cazul in care profesorii sunt nedrepti.nu mi s-a intamplat ca cineva sa ia o nota mai mare ca mine,desi i-am dat sa copie de la mine!
dar in clasa a8a,un baiat pe care l-am urat (sunt o mare pacatoasa,stiu,dar acum l-am iertat) a copiat de la toti,mi-a luat foaia de teza de pe banca! si a copiat si a luat 9 la teza la mate.el,care nu invata niciodata si radea de mine si de prietena mea care era iubita lui pe la spate....dar mi-am gasit consolarea la Dumnezeu,care este bun cu toti...
Draga Oana, cel mai bine si corect e nu numai sa nu copiezi sau sa te inspiri de la nimeni, dar nici sa nu dai altcuiva sa copieze de la tine. asa ai mereu constiinta impacata; si la lucrari si teze asa te verifici cat stii, asta e lucrul cel mai important. eu sunt studenta in anul 6 , si nu am copiat niciodata; cel mai greu e cand ceilalti imi cer sa le spun cate ceva, pentru ca unii sunt prietenii mei, dar nici nu vad bine, si ma si rosesc; asa ca le am spus sa nu imi mai ceara asa ceva ca eu nu pot s-o fac, si m-au inteles.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2009, 23:16:12
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Siretlicuri de aste, probabil au facut toti, cel putin odata.
Eu imi amintesc ca la un examen la facultate, baiatul era grav bolnav si atunci m invatat primul subiect, cel care cadea exact la mijloc, si ultimul.
Ce sa vezi: am trecut si inca cu 10. Cind imi amintesc ca pentru alte examene ma pregateam zile si nopti in sir,si apoi era asa de greu ...m minunez si astazi....insa, n-am picat niciadata!!!!
eu am picat la un examen in stil mare, ca sa zic asa
tocmai trecusem printr-o operatie la ochi, care s-a complicat, si eram intr-o stare foarte proasta. in orice caz, am invatat materia destul de bine, pe cat am putut, numai un capitol mic, care nu fusese predat nu l-am citit deloc; la examen fiecare student mergea si tragea doua biletele si alea erau subiectele lui (era examen scris); eu am tras, asa cum ma si asteptam, doua biletele, ambele din capitolul necitit!asa ca...am iesit imediat din examen. de fapt la orice examen, pica ce am citit cel mai prost. nu reusesc sa-mi dau seama de ce.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2009, 23:20:31
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
eu am picat la un examen in stil mare, ca sa zic asa
tocmai trecusem printr-o operatie la ochi, care s-a complicat, si eram intr-o stare foarte proasta. in orice caz, am invatat materia destul de bine, pe cat am putut, numai un capitol mic, care nu fusese predat nu l-am citit deloc; la examen fiecare student mergea si tragea doua biletele si alea erau subiectele lui (era examen scris); eu am tras, asa cum ma si asteptam, doua biletele, ambele din capitolul necitit!asa ca...am iesit imediat din examen. de fapt la orice examen, pica ce am citit cel mai prost. nu reusesc sa-mi dau seama de ce.

E doar ghinionul tau!
Nu este nimic particular, insa mie-mi place sa citesc acatistul Maicii Domnului Sporirea mintii, mai ales inainte de examene.

Am examene si acuma de dat, deci...continous learning!
Vechi 20.04.2009, 23:25:54
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
E doar ghinionul tau!
Nu este nimic particular, insa mie-mi place sa citesc acatistul Maicii Domnului Sporirea mintii, mai ales inainte de examene.

Am examene si acuma de dat, deci...continous learning!
Stiu draga Nina ca nu e nimic particular. cred insa ca nu e ghinion, ci felul meu de a fi, intotdeauna nemultumita si pesimista.
acum m-am invatat insa cu aceste "ghinioane" , acum pe sfarsite...
Da, si eu citesc Acatistul Sf Duh si Acatistul Sfintei Ecaterina, o sa citesc si cel amintit de tine mai ales ca se apropie Examenul=Rezidentiat.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tanguirea Maicii Domnului mihailt Generalitati 10 25.07.2012 14:00:37
Slava maicii domnului patricia2006 Generalitati 6 05.07.2012 16:21:19
Minune la Castranova: chipul Domnului nostru Iisus Hristos pe un nuc larisa maria Generalitati 1 16.12.2010 17:53:52
Adormirea Maicii Domnului Laurentiu Diverse Sarbatori 1 15.08.2008 20:25:15
O minune a Maicii Domnului din zilele noastre Eugen Generalitati 1 20.04.2008 18:45:41