Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2009, 12:53:15
OvidiuO OvidiuO is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.08.2007
Implicit

Imi pare ca Luchian a grait bine si trebuie sa extragem nectarul din cele graite, asa cum se exprima cineva pe aici dintr-un citat. Fiecare sa ia ce i se potriveste.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 01.04.2009, 13:13:34
luchian
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
Luchian, ma impresionezi cu atata clarviziune si elocventa. Intr-adevar, temele propuse de tine pentru a fi discutate sunt cu adevarat legate de spiritul crestin ortodox al acestui forum si, cu voia ta, as mai propune completarea listei tale cu urmatoarele:
- a numarat cineva solzii de pe aripa dorsala a unui pestisor argintiu?;
- credeti ca daca ploua de sus in jos inseamna ca s-a schimbat ceva in fotosfera solara?;
- de cate ori pe saptamana isi fac furnicile curatenie in musuroi? etc.
Acum vorbind serios, mie imi place acest forum asa cum este el, cu toata diversitatea de opinii care se exprima aici, pentru ca ele sunt exprimate de oameni, de oameni liberi, de oameni cu capacitatea de a gandi, de oameni cu calitati si cu defecte asa cum suntem toti. A ne erija in intelepti care privesc cu dispret la "desertaciunile" postate de altii mi se pare riscant pentru noi insine fiind ca ne putem trezi aruncati in prapastia mandriei. Aici invatam unii de la altii, iar cine vrea intr-adevar sa invete ce este bun, alege ceea ce crede ca este bun. Mie nu mi se pare deloc a fi afectat spiritul ortodox al acestui forum ci, dimpotriva, este cat se poate de viguros. Asadar, te rog frumos, fii ingaduitor si accepta acest forum asa cum este el. Apropo, felicitari pentru admin fiind ca are rabdarea si condescendenta necesare pastrarii unui bun echilibru intre categoriile de opinii exprimate pe forum, lasand ca in aceasta "gradina" sa creasca tot felul de plante, fie ele flori sau buruieni si sa se bucure de lumina aceluiasi soare.
- din ce specie e pestisorul?
- am sa ma interesez ?
- de 7 ori

ce faci daca un om cu credinta mai slabuta cauta un subiect pe net (ex: de ce tinem noi duminica si altii sambata) si nimereste dupa ce a postat un adventist? Exemplele sunt nenumarate si isi poate face o parere gresita. O sa vada o serie de citate si mustrari care par a fi adevarate de ambele tabere si n-o sa mai inteleaga nimic.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2009, 13:17:01
janina janina is offline
Banned

Data înregistrării: 07.03.2009
Locație: bucurești
Implicit

Cred cărebue să avem mare grijă ce postăm pt că se speculează foarte mult
Reply With Quote
Vechi 01.04.2009, 13:20:18
luchian
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
luchian nu are decat 14 mesaje si ne atrage atentia ca vorbim in desert. Daca este asa, atunci sa posteze el lucruri care ne-ar scoate din grairea in desert. Daca nu ma insel, au mai fost persoane de acest gen, care nu cautau prin mesaje decat sa produca tulburare pe forum. In concluzie, luchian, ai multe de invatat de aici. Sunt multi oameni minunati. Invata sa traiesti si in vecinatatea altora.
am postat doar unde am avut ceva de spus si m-am abtinut de multe ori
Reply With Quote
Vechi 01.04.2009, 13:39:08
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de luchian Vezi mesajul
- din ce specie e pestisorul?
- am sa ma interesez ?
- de 7 ori

ce faci daca un om cu credinta mai slabuta cauta un subiect pe net (ex: de ce tinem noi duminica si altii sambata) si nimereste dupa ce a postat un adventist? Exemplele sunt nenumarate si isi poate face o parere gresita. O sa vada o serie de citate si mustrari care par a fi adevarate de ambele tabere si n-o sa mai inteleaga nimic.
Dacă va ști să citească în acest forum va înțelege având în vedere că acele persoane care folosesc calculatorul sunt persoane care au cel puțin liceul (aceasta în cazul în care vrea într-adevăr să știe).
Îar dacă cineva care nu este ortodox dă un răspuns nepotrivit cu această credință, vor da replică mai mult de doi creștini -ortodoxi autentici sau preoți (căci sunt și preoți pe aici).
Nu-ți face tu griji căci "pasărea pe limba ei piere".Eu insist să-ți faci timp să vizitezi membrii forumului mai activi și să nu mai faci afirmații nefondate căci se găsesc oameni deosebiți și creștini autentici chiar dacă unii dintre ei au luat pauză în perioada postului.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2009, 14:05:17
antoniap
Guest

Implicit

Mult vorbim, mult putem gresi, daca nu luam aminte. Dar nici tacerea nu e buna. Cultivarea discernamantului duhovnicesc este o treaba anevoioasa si se realizeaza in timp. De obicei, suntem trasi de maneca atunci cand gresim, asa pur si simplu din solidaritate crestina. Milostenia duhovniceasca e tot o fapta buna.

Am invatat multe lucruri de pe acest forum.

Dumnezeu sa ne lumineze, pentru a gresi cat mai putin!
Reply With Quote
Vechi 01.04.2009, 14:06:17
Adelinne's Avatar
Adelinne Adelinne is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Adelinne
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mara2008 Vezi mesajul
Prea multe vorbe in desert,pentru restu menbrilor sant singura ca nui asa.

[COLOR=royalblue]La momentul potrivit și după ce voi strânge toate datele, voi da totul în vileag[/COLOR]
[COLOR=royalblue][COLOR=black]Dnu cristiboss ce ati vrut sa spune-ti cu aceste vorbe[/COLOR][/COLOR][COLOR=black]?[/COLOR]
Eu una ma bucur ca am descoprit acest site si forum unde am invatat multe si ca exista oameni deosebiti ce stiu sa se roage cu tine si sa gaseasca o vorba buna,o incurajare pentru fiecare,sa fie alaturi la necaz sau bucurie ,sa te ajute sa te ridici incet in sus pe calea credintei.
pe mine personal acest forum m-a ajutat ,am aflat ca mai sunt suflete care isi pun aceleasi intrebari ca si mine si cauta indreptare in viata lor....consider ca exemplele date si de mine posibil sa ajute sau nu ...dar pana sa scriu aici am citit vreo cateva luni pe acest forum diverse opinii ...unii sunt patrunsi altii nu ....in fine
Spor in credinta !
fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16

"Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh.
Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie)
Reply With Quote
Vechi 01.04.2009, 14:29:11
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Dragii mei, intru de putin timp pe acest forum, necautand ceva in mod special, ci doar din curiozitate. Pe site intru mai des pentru ca gasesc mai multa informatie documentata.
L
luchian, dupa cum ai spus, intri de curand pe acest form si tocmai de aceea cred ca profilul realizat de tine nu este unul obiectiv. Insa ti-ai exprimat punctul de vedere. Nu cred ca este cineva pe acest forum care sa nu faca distinctia intre sfaturile oferite de anumiti useri in cadrul diverselor topicuri si sfaturile duhovnicului in scaunul spovedaniei. Altfel ar fi regretabil. Calitatea subiectelor dezbatute reflecta nivelul si calitatea membrilor. De fiecare dintre noi tine daca timpul petrecut pe forum este pierdere sau castig. Insa in mod sigur este un castig atunci cand raspunsul nostru nu urmeaza doar unei simple intrebari ci unei nevoi (reale).
Reply With Quote
Vechi 01.04.2009, 15:50:33
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:

1. se pun intrebari diverse ce in mod normal trebuiesc adresate duhovnicului. El este singurul in masura sa-ti dea raspunsuri. De ce? pentru ca el te cunoaste mai bine decat ar putea sa te cunoasca oricine de pe acest forum.
2. majoritatea subiectelor genereaza polemici intre aceleasi personaje.
3. folosirea citatelor si a canoanelor din cartile sfinte este la ordinea zilei. Nu stiam ca "sfintii" navigheaza pe net cautand convertirea necredinciosilor.
4. ereticii sunt bagati in seama, in loc sa fie ignorati. Asa ajung sa posteze felurite bazaconii. Nu zic sa fie banati, ci doar ignorati si evitate subiectele ce pot genera polemici.
1. Ce te faci atunci cand duhovnicul este foarte ocupat, mai ales in perioadele cand spovedeste multi credinciosi? Faci ce am facut eu, cauti un alt preot sa te ajute. Dar problema e ca preotii sunt in general ocupati si greu au timp de tine... De cateheze ce sa mai vorbesc, caci am postat cateva mesaje aici incercand sa trag un semnal de alarma si cam degeaba. Si uite-asa ajungem la alternativa unui forum online, unde, daca ii urmaresti un timp pe cei care posteaza mesaje, ajungi sa-i recunosti pe cei care merita cititi sau intrebati in caz de nevoie.

2. Corect, dar polemicile pot fi constructive. Daca insa personajele se enerveaza, asta e problema lor, nu poate nimeni sa le interzica asta daca ei insisi nu-si dau seama sau daca nu vor sa se abtina.

3. Pai sfintii navigheaza pe net, slava Domnului! Crezi ca ei au existat doar in vechime? Sunt destui si in zilele noastre si Dumnezeu lucreaza prin ei pentru folosul tuturor prin orice metoda, chiar si a mesajelor publicate pe forumuri. :) Si rugaciunile lor ne ajuta, dar si faptele lor mai "concrete".

4. Din moment ce exista un spatiu destinat altor confesiuni, ei au voie sa participe la discutii pe forum, pe orice teme delicate. Adminii vegheaza la calitatea dialogurilor si decid daca sunt spre pastrare sau spre stergere.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2009, 00:22:56
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Daca macar unul singur se va folosi cu ceva de pe acest forum, inseamna ca forumul nu exista fara nici un rost. Daca mai multi se vor folosi de pe acest forum, putem spune chiar ca acesta este din randuiala lui Dumnezeu.

Cei slabi, care s-ar putea sminti de gandirea unui ne-ortodox aflat in trecere sau de parerea prea deschisa a vreunui cautator al lui Dumnezeu, nu ar trebui sa intre nici macar pe net, dar mai ales pe un forum, unde framantarile si bucuriile se impletesc cu incercarile si prieteniile sincere.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce reprezinta pentru noi acest forum? Annyta Generalitati 47 11.02.2014 11:40:53
si folosirea prea multa a calculatorului ucide sufletul zriyac Generalitati 20 20.10.2010 23:44:12
Limpezirea apelor pe acest forum krabu Despre Biserica Ortodoxa in general 232 13.04.2010 14:38:28
De ce veniti voi pe acest forum? sophia Generalitati 38 12.04.2010 23:05:22
Multa vorbire in disputele dogmatice - Cuviosul Paisie Aghioritul andrei_im Generalitati 14 28.02.2010 11:21:14