![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Eu cred ca nu este foarte foarte important felul in care citim un Acatist. O putem face cu voce tare sau in gand, stand in genunchi sau in picioare...(in nici un caz asezat!!!... doar daca ,Doamne fereste , suntem foarte bolnavi)... Important e sa ne îngenuncheze sufletul... iar mintea si inima sa simta pacea... si linistea si bucuria rugaciunii, sa fim cu luare aminte la ceea ce citim!!![/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Desigur ca ...rugandu-ne in fata icoanei reprezentand Sfantul al carui Acatist il facem , cu candela sau lumanarea aprinsa si tamaia alaturi,... ne-am creat deja o atmosfera propice rugaciunii...alta e si trairea noastra. Altfel traiesti rugaciunea facuta la lumina blanda a candelei decat cu becul aprins... [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3](Eu personal nu ma pot ruga cu voce tare...strigatul nostru ar trebui sa fie.. DOAR INTERIOR...Insa daca socotesti ca asa te concentrezi mai bine la rugaciune, poti sa o faci...)[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Cat despre perioada zilei in care e bine sa facem Acatistul , eu personal prefer fie dimineata devreme , fie tarziu in noapte. Carolina draga...poti sa te rogi oricand ai timp si mai ales cand simti nevoia sa faci asta!!![/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3] Parintele meu duhovnic m-a sfatuit sa citesc ACATISTELE asa:[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]LUNI: Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril[/SIZE] [SIZE=3]MARTI: Acatistul Sfantului Ioan Botezatorul (o saptamana)[/SIZE] [SIZE=3] Acatistul Maicii noastre Parascheva(alta saptamana)[/SIZE] [SIZE=3]MIERCURI: Acatistul Acoperamantului Maicii Domnului[/SIZE] [SIZE=3]JOI: Acatistul Sfantului Ierarh Nicolae(o saptamana)[/SIZE] [SIZE=3] Acatistul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel(alta saptamana)[/SIZE] [SIZE=3]VINERI: Acatistul Sfintei Cruci[/SIZE] [SIZE=3]SAMBATA: Acatistul Buneivestiri [/SIZE] [SIZE=3]DUMINICA: Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Desigur , daca se nimereste ca luni sa fie... ziua Sf.Ilie Tesviteanul, e bine sa se faca si Acatistul acestui sfant dar si Acatistul zilei.[/SIZE] [SIZE=3] Doamne ajuta, Carolina draga...sper sa-ti fie de folos. ![]()
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..." |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum citim Biblia? | Templier Knight | Despre Sfanta Scriptura | 28 | 31.08.2012 17:52:36 |
cum citim un acatist | steliana-steli | Generalitati | 32 | 15.08.2011 21:48:35 |
Ce acatist sa faci cand esti acuzat pe nedrept? | ellamarin | Rugaciuni | 18 | 14.02.2011 23:42:05 |
ce mai citim pe internet ? | preot_gabriel | Generalitati | 2 | 21.02.2010 22:01:59 |
ce avem in biblioteca, ce ne place sa citim? | primus | Generalitati | 63 | 25.07.2009 05:40:26 |
|