![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple]104. Noi contradicții în “Cuvântul” de la Pucioasa (Partea a II-a)
[/COLOR] 2. O altă nepotrivire se referă la durata “lucrării” speciale de la Pucioasa. Există un text care afirmă că “Lucrarea” de la Pucioasa n-a început în 1955, ci în 1932!: [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]De la vârsta de nouă ani[/COLOR][COLOR=blue], acest trup [/COLOR][COLOR=fuchsia]îl am de folosință[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru poporul[/COLOR][COLOR=blue] Domnului Iisus Hristos. Crezi? Purta o singură rochiță și în loc de cămășuță. Și mânca mere pădurețe, dar era miere, nu mere…” (Citat din “Cuvântul” datat 1 mai 1979)[/COLOR] Cuvintele “[COLOR=fuchsia]acest trup [/COLOR][COLOR=fuchsia]îl am de folosință[/COLOR][COLOR=fuchsia] pentru popor…[/COLOR]” spun clar că “poporul de la Pucioasa” s-a folosit de darurile Verginicăi încă din anul 1932, pe când ea avea vârsta de 9 ani. Înseși “vedeniile” repetate din perioada copilăriei nu pot fi considerate exterioare “lucrării”, și ele chiar sunt relatate pe larg în biografia “Sfintei Virginia” ca argument al alegerii ei suprafirești, ca “proorociță” a Domnului. Chiar Verginica afirmă că relațiile ei cu “poporul” sunt anterioare anului 1955: [COLOR=blue]“… Nu mai e [/COLOR][COLOR=fuchsia]anul 1954[/COLOR][COLOR=blue]. O, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu mai sunteți de atunci[/COLOR][COLOR=blue], și sunteți de astăzi, când se uită moartea pe fereastră să numere pe cine să ia cu grămada. Duhovnicește vorbesc.” ([/COLOR][COLOR=blue]Citat din “Cuvântul” datat 16 aprilie 1975)[/COLOR] În acest context, pare perfect plauzibil ca “lucrarea” să aibă astăzi venerabila vârstă de 77 de ani! Cu toate acestea, liderii pucioși preferă să considere că lucrarea” a început în anul 1955, deci în urmă cu [COLOR=red]54 [/COLOR][COLOR=red]de ani[/COLOR]. În acest context, apare cu totul inexplicabil de ce Dumnezeul de la Pucioasa vorbește astăzi când de [COLOR=red]50 de ani[/COLOR], când de [COLOR=red]55 de ani[/COLOR], când de [COLOR=red]cincizeci și ceva de ani[/COLOR], când despre [COLOR=red] peste cincizeci de ani[/COLOR], când despre [COLOR=red]cincizeci de ani și mai bine[/COLOR], de parcă aritmetica ar fi un experiment extrem de dificil pentru “El”: [COLOR=blue]“…începutul lucrării Mele de cuvânt prin trâmbița Mea Verginica acum [/COLOR][COLOR=red]cincizeci și cinci de ani[/COLOR][COLOR=blue].” (Citat din “Cuvântul” datat 12-02-2009)[/COLOR] [COLOR=blue]“ O, Fiule scump, în toată vremea cea de [/COLOR][COLOR=red]peste cincizeci de ani[/COLOR][COLOR=blue], de când Tu stai pe pământ cu a doua Ta venire prin această lucrare de cuvânt…”( [/COLOR][COLOR=blue]Citat din “Cuvântul” datat 07-04-2009[/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=blue]“ Așa l-am învățat Eu mereu, mereu și pe poporul Meu cel din vremea aceasta, timp de[/COLOR] [COLOR=red]cincizeci și ceva de ani[/COLOR] [COLOR=blue]de când îl învăț… ““(Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009[/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=blue]“ O, de[/COLOR] [COLOR=red]cincizeci de ani[/COLOR] [COLOR=blue]atât de frumos Îmi învăț poporul! (05-04-2009[/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=blue]“…începutul lucrării Mele de cuvânt prin trâmbița Mea Verginica acum [/COLOR][COLOR=red]cincizeci și cinci de ani[/COLOR][COLOR=blue]. “(Citat din “Cuvântul” datat 12-02-2009 [/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=blue]“ Acum [/COLOR][COLOR=red]cincizeci și cinci de ani[/COLOR] [COLOR=blue]El ne-a dat cuvânt să coborâm pe pământ și să așezăm binecuvântare arhierească peste lucrarea Lui de trâmbițare din zilele acestea…”([/COLOR][COLOR=blue] Citat din “Cuvântul” datat 12-02-2009[/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=blue]“ Învățați-i pe tot mai mulți dintre cei ce au băut din acest izvor de cuvânt al Meu timp de[/COLOR] [COLOR=red]cincizeci de ani și mai bine[/COLOR][COLOR=blue]… “(Citat din “Cuvântul” datat 08-12-2008[/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=blue]“…sunt [/COLOR][COLOR=red]peste cincizeci de ani[/COLOR] [COLOR=blue]de când Domnul a venit pe pământ cu facere nouă de om nou, de popor nou, și apoi cuvânt de facere a Ierusalimului nou, precum scrie în Scripturi, iar Scripturile se împlinesc. “([/COLOR][COLOR=blue]Citat din “Cuvântul” datat 08-11-2008[/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=blue]“ Tot ce am proorocit Eu prin acest cuvânt, timp de[/COLOR] [COLOR=red]cincizeci de ani[/COLOR] [COLOR=blue]grăit, se împlinește împlinind în om împărăția Mea, care împărățește peste cei ce se fac împărăția Mea. “(Citat din “Cuvântul” datat 21-09-2008[/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=blue]“…grăiesc peste pământul român de[/COLOR] [COLOR=red]mai bine de cincizeci de ani[/COLOR][COLOR=blue]… “(Citat din “Cuvântul” datat 09-08-2008[/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=blue]“…așa cum au făcut mulți lângă lucrarea Ta în toată vremea celor[/COLOR] [COLOR=red]cincizeci de ani[/COLOR] [COLOR=blue]ai cuvântului… “([/COLOR][COLOR=blue]Citat din “Cuvântul” datat 22-06-2008[/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=blue]“ Te simți atâta de puternic ca să poți să-Mi zdrobești truda Mea cea de[/COLOR] [COLOR=red]cincizeci de ani[/COLOR][COLOR=blue]? “(Citat din “Cuvântul” datat 22-06-2008[/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=blue]“…și n-am avut în poporul Meu cel de[/COLOR] [COLOR=red]cincizeci de ani[/COLOR][COLOR=blue], n-am avut ucenici cu care să-Mi port lucrarea, … “(Citat din “Cuvântul” datat 25-05-2008[/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=blue]“ O, mult duh de lucifer am avut Eu în poporul Meu cel de [/COLOR][COLOR=red]cincizeci de ani[/COLOR][COLOR=blue]… “(Citat din “Cuvântul” datat 25-05-2008[/COLOR][COLOR=blue]) [/COLOR] O mărturisire pe cât de sinceră, pe atât de dezarmantă. Problema este că a rămas și extrem de actuală. |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple]104. Noi contradicții în “Cuvântul” de la Pucioasa (Partea a III-a)
[/COLOR] [COLOR=blue]3.[/COLOR]Se lansează o învățătură nouă, care se contrazice flagrant cu tot ce s-a spus mai înainte pe această temă. Această învățătură pretinde că[COLOR=blue] “[/COLOR]Pe pământ [COLOR=red]trebuie lucrat ca pe pământ, nu ca în cer,[/COLOR] [COLOR=red]așa cum și Fiul lui Dumnezeu a lucrat pe pământ[/COLOR] când a fost cu trupul acum 2000 de ani”: [COLOR=blue]“ …că pe pământ pentru Domnul e ca pe pământ, și [/COLOR][COLOR=red]trebuie lucrat ca pe pământ[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=red]așa cum și Fiul meu a lucrat acum două mii de ani[/COLOR][COLOR=blue] pentru nevoile Evangheliei înaintea oamenilor pentru ca să poată să meargă El cu mersul cel de pe pământ ca să arate omului calea spre cer apoi. “[/COLOR]([COLOR=blue]Citat din “Cuvântul” datat 07-04-2009[/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR] O sumedenie de texte anterioare pretindeau însă cu totul altceva. Se spunea că Fiul [COLOR=red]a lucrat ca în cer, nu ca pe pământ,[/COLOR] la zidirea omului: [COLOR=blue]“ Eu sunt Omul Cel nou, Omul Cel dintâi, născut din Tatăl mai înainte de veci, și am făcut omul după chipul și asemănarea lui Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, și când am făcut încă un trup dintr-unul, [/COLOR][COLOR=red]am lucrat ca în cer[/COLOR][COLOR=blue], și așa am făcut Noi două trupuri dintr-unul. (Citat din “Cuvântul” datat 9-01-1994)[/COLOR] Și cum lucrarea “Domnului de la Pucioasa” se spune că este grăirea din văzduh, și despre vorbirea lui se spunea prin 1994 că era [COLOR=red]ca în cer, nu ca pe pământ[/COLOR]: [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=red]Domnul vorbește ca în cer, nu ca pe pământ[/COLOR][COLOR=blue]; nu ca până acum este această vorbire.” ([/COLOR][COLOR=blue]Citat din “Cuvântul” datat 15-02-1994)[/COLOR] Cu alte cuvinte, vorbirea de acum de la Pucioasa este ceva special, nu ca până acum; deci Biblia, fiind anterioară “Cuvântului” cel de acum, nu era din cer, ci de pe pământ. Dacă Domnul Pucioasei [COLOR=red]ar fi lucrat ca pe pământ, și nu ca în cer[/COLOR], s-ar fi nimicit toată “lucrarea” de la Pucioasa prin păcatele “poporului ales”: [COLOR=blue]“ Cine a venit la Mine, a venit să nu mai păcătuiască, dar tu, tată, ai păcătuit și apoi, și ai făcut fapte rușinoase înaintea cerului, că era să-Mi nimicești toată lucrarea Mea [/COLOR][COLOR=red]dacă Eu nu lucram ca în cer,[/COLOR][COLOR=blue] cu dreptate.”( Citat din “Cuvântul” datat 4-03-1995)[/COLOR] Până și despre Șfânta Virginia se spune că a cântat și a vorbit pe pământ, [COLOR=red]ca în cer[/COLOR]: [COLOR=blue]“ O, tu ești martorul Meu din vremea aceasta, și lumea nu știe, și sătuțul acesta nu știe cine ești tu, popor adunat în staulul acestei lucrări de cuvânt dumnezeiesc; nu vrea să știe că Eu am avut o trâmbiță în satul acesta, o cântăreață din care Eu am cântat și am vorbit[/COLOR] [COLOR=red]ca în cer pe pământ[/COLOR][COLOR=blue].” (Citat din “Cuvântul” datat 9-06-1994)[/COLOR] Pe atunci se spunea că învățătura și știința și înțelepciunea trebuie luate [COLOR=red]din cer, nu de pe pământ[/COLOR]: [COLOR=blue]“…de cel cu știință să nu te rușinezi, și să-i spui omului acesta [/COLOR][COLOR=red]să ia înțelepciune din cer[/COLOR][COLOR=blue], că pe pământ e ca pe pământ, nu e ca în cer.” (Citat din “Cuvântul” datat 9-06-1994)[/COLOR] Și totuși, contrazicerea din anul 07-04-2009 nu este singulară. Prin anul 1995 se afirma din nou că Fiul, acum 2000 de ani, a lucrat ca pe pământ, nu ca în cer, pe motiv că “[COLOR=red] Pe pământ e ca pe pământ, nu e ca în cer[/COLOR]”!!!: [COLOR=blue]“ O, Israele, mângâierea Mea de șapte veacuri! [/COLOR][COLOR=red]Pe pământ e ca pe pământ, nu e ca în cer[/COLOR][COLOR=blue]. Copilul Meu, Eu când am venit din cer pe pământ, a trebuit s-o iau de la pământ, nu de la cer[/COLOR][COLOR=red]. Am făcut ca pe pământ[/COLOR][COLOR=blue] și M-am pus jertfă pe cruce, ca pe pământ, nu ca în cer. Am făcut voia omului, ca pe pământ.”( Citat din “Cuvântul” datat 27-09-1995)[/COLOR] Modelul anului 2008 era iubirea [COLOR=red]ca în cer pe pământ[/COLOR], căci Domnul a împlinit cea de-a Doua Venire a Sa pe pământ, căci “[COLOR=red]a și venit iarăși[/COLOR]”: [COLOR=blue]“ Fii mărit, fii binecuvântat de cei ce Te [/COLOR][COLOR=red]iubesc ca în cer pe pământ[/COLOR][COLOR=blue], o, Doamne, o, Fiule al Tatălui Savaot, o, Fiule al meu, al mamei Fecioare, care Te-a adus din Tatăl la om pe pământ ca să fii cu omul și iarăși să Te duci apoi la Tatăl și iarăși apoi să vii, după cum [/COLOR][COLOR=red]ai și venit iarăși[/COLOR][COLOR=blue], împlinind iarăși Scriptura venirii Tale prin care Tu ai vestit atunci venirea Ta de azi. Amin, amin, amin. “ ([/COLOR][COLOR=blue]Citat din “Cuvântul” datat 28-08-2008)[/COLOR] Numeroase mesaje anterioare proclamau lucrarea “[COLOR=red]ca în cer, nu ca pe pământ[/COLOR]”: [COLOR=blue]“ Toate cuvintele voastre să fie [/COLOR][COLOR=red]ca în cer[/COLOR][COLOR=blue].”( Citat din “Cuvântul” datat 19-10-1990)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Aici este înălțime cerească, măi copii, și [/COLOR][COLOR=red]trebuie să fiți ca în cer[/COLOR][COLOR=blue] aici.” (15-09-1991)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Cine are urechi de auzit, să audă și să înțeleagă [/COLOR][COLOR=red]ca în cer, nu ca pe pământ[/COLOR][COLOR=blue],[…]“(Citat din “Cuvântul” datat 15-09-1991)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Pace și bună orânduială, copiii mei, căci așa va trebui să fie în acest așezământ sfânt, căci duhul ascultării va fi să-și aibă cel dintâi loc în acest așezământ, și Domnul va birui cu duhul ascultării în mijlocul acestor hotare, și de la duhul ascultării va fi și orânduială și atenție și supunere, și [/COLOR][COLOR=red]va fi ca în cer aici[/COLOR][COLOR=blue].[…] , și se va face pământ nou din loc în loc de la acest început nou, căci se va pune orânduială [/COLOR][COLOR=red]ca în cer aici[/COLOR][COLOR=blue]. “(Citat din “Cuvântul” datat 17-11-1991)[/COLOR] Liderii pucioși sunt și ei prezentați ca modele desăvârșite, care lucrează “[COLOR=red]ca în cer[/COLOR]”: [COLOR=blue]“ De aceea copiii Mei cei așezați aici de veghe și de lucru cu cerul și [/COLOR][COLOR=red]ca în cer[/COLOR][COLOR=blue], poartă greul care este din lume, așa precum și Domnul a purtat greul lumii.”( Citat din “Cuvântul” datat 21-11-1992)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Și dacă acum am făcut o iesle nouă și un cuvânt nou, lasă-Mă [/COLOR][COLOR=red]ca în cer[/COLOR][COLOR=blue] în această iesle, poporule iubit, că de aici Eu te învăț [/COLOR][COLOR=red]numai din cer[/COLOR][COLOR=blue], ca să te deprind să fii ceresc, copilul Meu.( “Citat din “Cuvântul” datat 9-01-1994)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Aș veni la tine, popor iubit, ca să-ți spun de acum taina despre România, dar tu nu o poți purta nici acum, și iată, Eu mai aștept un pic. Tu n-ai putut purta nici taina Mea despre tine, tată, pentru că tu nu M-ai ascultat ca să vorbesc Eu cu tine [/COLOR][COLOR=red]ca în cer[/COLOR][COLOR=blue] și ca să înțelegi ce înseamnă cer, să înțelegi de-acum.” (Citat din “Cuvântul” datat 9-01-1994)[/COLOR] Până și obscura soră Leana “lucrează” ca în cer, căci este mutată cu spiritul la cer, de unde vine cu putere multă și pătrunde cu ușurință prin toate ungherele: [COLOR=blue]“ O, măi fiilor, eu am cu mine pe [/COLOR][COLOR=red]sora Leana[/COLOR][COLOR=blue], și se bucură cu mine, și eu mă bucur cu ea, și ne bucurăm cu toții, fiilor. Ea a umblat mult lângă mine pe vremea trupului cel văzut al nostru, și tot mult umblăm și acum, căci mulți din poporul acesta o cheamă în rugăciunea lor, și ea se grăbește să le împlinească lipsurile de putere, căci ea [/COLOR][COLOR=red]are putere ca în cer[/COLOR][COLOR=blue], și are trecere ușoară și [/COLOR][COLOR=red]pătrunde ușor pe unde nu poate omul pătrunde[/COLOR][COLOR=blue].”([/COLOR][COLOR=blue] Citat din “Cuvântul” datat 14-12-1994)[/COLOR] Pentru că poporul ales “nu este curat”, “Dumnezeul Pucioasei“ este nevoit să stea cu acesta [COLOR=red]nu ca în cer, ci ca pe pământ[/COLOR]: [COLOR=blue]“ Așa și tu să vrei, Israele, copilul Meu de la venirea Mea. Mă doare că nu te-ai învrednicit să ai tu de la Mine fructul vieții, căci fructul vieții este curat, curat, tată, și tu nu ești curat, și nu pot sta la masă cu tine [/COLOR][COLOR=red]ca în cer[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=red]și stau ca pe pământ[/COLOR][COLOR=blue].”( Citat din “Cuvântul” datat 15-02-1995)[/COLOR] Concluzia? Pe vremuri se promova o altfel de biruință decât se face acum, în anul 2009: cel care va lucra [COLOR=red]ca în cer[/COLOR], acela va birui: [COLOR=blue]“ Ferice de cel ce va birui, că acela, [/COLOR][COLOR=red]ca în cer[/COLOR][COLOR=blue] va birui.”( Citat din “Cuvântul” datat 15-05-1957)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
104. Noi contradicții în “Cuvântul” de la Pucioasa (Partea a IV-a)
4.La prima venire pe pământ, Hristos a venit prin Fecioara Maria: [COLOR=blue]“ Când am venit la[/COLOR][COLOR=red] întâia Mea venire[/COLOR][COLOR=blue] acum două mii de ani… […] Eu[/COLOR][COLOR=red] am venit[/COLOR][COLOR=blue] pe pământ ca să fiu Cel durut…[…] să iert[/COLOR][COLOR=red] am venit[/COLOR][COLOR=blue], și[/COLOR][COLOR=red] am venit[/COLOR][COLOR=blue] să-i dau omului mereu, mereu putere să se facă și să fie al lui Dumnezeu pe pământ…[…] poporul Meu, îți dau iubirea mamei Mele Fecioara ca să-ți mângâie sufletul, tată, ca să-ți aducă putere și înnoire, tată. Ea a fost slujită de îngeri pentru[/COLOR][COLOR=red] venirea Mea prin ea pe pământ[/COLOR][COLOR=blue]…”( Citat din “Cuvântul” datat 07-04-2009) [/COLOR] La a doua venire pe pământ, Hristos a venit doar la pucioși, dar nu cum s-a proorocit în [COLOR=#993300]Faptele Apostolilor[/COLOR], cap 1, v.11 ([COLOR=#993300]Acest Iisus care S-a înălțat de la voi la cer, astfel va și veni, precum L-ați văzut mergând la cer[/COLOR]) ci “prin lucrarea de cuvânt”, adică pe ascuns, ca un fur noaptea, nevăzut de nimeni și dezbrăcat de slava cu care era așteptat de toată creștinătatea: [COLOR=blue]“ O, Fiule scump, în toată vremea cea [/COLOR][COLOR=red]de peste cincizeci de ani, de când Tu stai pe pământ cu[/COLOR][COLOR=red]a doua Ta venire prin această lucrare de cuvânt[/COLOR][COLOR=blue]… “([/COLOR][COLOR=blue]Citat din “Cuvântul” datat 07-04-2009)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
104. Noi contradicții în “Cuvântul” de la Pucioasa (Partea a V-a)
5. Deși “Dumnezeul Pucioasei” pretinde că este Mesia, el nu este un Atotputernic, ci un lipsit de puteri, aflat la îndemâna bunăvoinței omului: [COLOR=blue]“ O, [/COLOR][COLOR=red]dă-Mi putere[/COLOR][COLOR=blue] să vin la tine, fiule poporul Meu! “(Citat din “Cuvântul” datat 07-04-2009)[/COLOR] Susținătorii lui sunt liderii pucioși, care-l primesc în porțile Pucioasei și-i dau putere să rabde: [COLOR=blue]“Iar voi, copii din porți, întăriți-Mi lucrarea, întăriți-o pentru venirea Mea cuvânt la poporul Meu și la om, tată. [/COLOR][COLOR=red]O, cât de mult aș avea de grăit, cât de mult![/COLOR][COLOR=blue] Grăiesc însă [/COLOR][COLOR=red]așa cum pot[/COLOR][COLOR=blue], așa cum se poate grăi, și cu multă răbdare grăiesc. O, fiți și voi ca Mine! Să răbdăm, tată, să suferim răbdând, căci plata cea de la Tatăl e dulce în cei ce rabdă, și va fi ea mângâierea lor. Amin.” (Citat din “Cuvântul” datat 22-03-2009)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
104. Noi contradicții în “Cuvântul” de la Pucioasa (Partea a VI-a)
6. Cel ce nu-l iubește pe “Dumnezeul Pucioasei” este dat anatemei: [COLOR=blue]“ Pace ție[/COLOR], [COLOR=red]popor de nou Ierusalim[/COLOR] [COLOR=blue]pe pământ! Așa te-a numit pe tine Domnul. [/COLOR][COLOR=red]Cel[/COLOR] [COLOR=red]ce nu-L iubește pe Domnul Dumnezeu tău, să fie anatema![/COLOR] [COLOR=blue]Acesta este cuvânt spus de râvna apostolică a ucenicului Fiului meu, Pavel apostolul, vas al Duhului Sfânt al Tatălui meu și al Fiului meu, iar eu spun: cel ce nu te iubește pe tine pentru că ești al lui Dumnezeu, acela este anatema, și să se trezească acela. Amin.” ([/COLOR][COLOR=blue]Citat din “Cuvântul” datat 07-04-2009)[/COLOR] Sunt parafrazate cuvintele apostolului Pavel care se refereau la Hristos cel viu și Atotputernic: “ [COLOR=#993300]Cel ce nu iubește pe Domnul[/COLOR] [COLOR=red]să fie anatema!”[/COLOR][COLOR=#993300](I Cor.16,22)[/COLOR] Dar tot Pavel este și cel ce a dat anatemei pe cei ce aduc Evanghelii falsificate, cum sunt și pucioșii cu a lor “Evanghelie a Șfintei Proorocitze Virginia”: “ [COLOR=#993300]Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti [/COLOR][COLOR=red]altă Evanghelie [/COLOR][COLOR=#993300]decât aceea pe care v-am vestit-o –[/COLOR] [COLOR=red]să fie anatema![/COLOR] [COLOR=#993300]Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva [/COLOR][COLOR=red]altceva[/COLOR][COLOR=#993300] decât ați primit –[/COLOR] [COLOR=red]să fie anatema![/COLOR] “[COLOR=#993300](Gal. 1, 8-9)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca unul dintre motivele principale pentru care femeia nu poate deveni preot,este acela ca odata inceputa predica,aceasta nu se mai termina...
|
|||
|
|||
![]()
În schimb, bărbatul poate fi un bun detectiv, deoarece termină înainte de a începe.
|
|
|||
|
|||
![]()
104. Noi contradicții în “Cuvântul” de la Pucioasa (Partea a VII-a)
7. Despre Maria Egipteanca se spune că mai întâi a avut iubire, și apoi pocăință: [COLOR=blue]“ O, Maria Egipteanca a fost plină de iubire cu firea ei cea omenească și a putut apoi să-Mi dea Mie cu ardoare și cu lepădare de sine iubirea ei, căci s-a înțelepțit apoi [COLOR=Red]prin iubire[/COLOR] de Dumnezeu,[/COLOR] [COLOR=red]nu prin luptă pentru pocăință mai întîi[/COLOR][COLOR=blue], și apoi s-a sfințit prin nevoință și prin părere de rău și prin ură asupra păcatului, uitând de ea însăși și iubindu-Mă pe Mine, și așa și-a biruit ea păcatul, iar Eu am stat cu ea apoi multă vreme și am bucurat pe îngeri și pe sfinți cu iubirea dintre noi. “(Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)[/COLOR] Apoi se promovează exact contrariul: nu vrednicia iubirii, ci pocăința a fost cea care i-a adus har, și a transformat-o într-o pildă de pocăință: [COLOR=blue]“ Nu pentru vrednicia ei, ci [/COLOR][COLOR=red]pentru pocăința ei am stat Eu cu ea și i-am dat de la Mine har[/COLOR][COLOR=blue], căci fără Mine nu poate nimic bun omul, și greu se mai dă el spre iertarea Mea asupra lui, căci omul se lasă greu de tot de păcat. “(Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)[/COLOR] [COLOR=blue]“…căci Maria Egipteanca [/COLOR][COLOR=red]este pildă de pocăință[/COLOR][COLOR=blue] pentru cei ce iară și iară se leapădă de sine pentru Mine și pentru statul lor cu Mine…”( Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
draga Maria Margareta,
Nu stiu de ce,dar am senzatia ca nu este bine sa te contrazica cineva...mie imi este teama ca ceea ce este prea mult nu este bun,s-ar putea sa obtii efecte opuse celor pe care le astepti...nu vezi la cite mesaje ai scris ca numai Ovidiu nu a fost de acord cu tine ? Se poate de asemenea,cind combati prea mult pe cineva,sa iei pe nesimtite chipul aceluia ( sa devii prea autoritar,de ex.),este adevarat iarasi ca tu scrii mai mult impotriva minciunilor spuse de aceia . ... Eu am fost plecat in Romania intr-o misiune secreta,trimis de regina...asa ca nu am putut sa mai scriu pe forum,acum ceva timp m-am reintors in commomwealth. Ca sa nu crezi ca sint o ispita de post,nu o sa-ti mai raspund pina la contradictia 204 ( Partea a xx -a )...probabil pe la Christmas! PS.la noi,in Scotland Yard,sint si femei detectiv bune...
|
|||
|
|||
![]()
Dragă Sherlock Holmes,
Observ strădania ta de a fi subtil și conciliant și spiritual și superficial, acolo unde lucrurile sint mult, mult mai grave decât par la prima vedere. Părerea că "ce-i mult, strică" o fi valabilă pentru cei gurmanzi sau pentru cei amenințați cu aterosleroza cerebrală, dar nu și pentru necesara poziție apologetică impusă de un roman-fluviu intitulat fraudulos "Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa". N-am avea multe de spus, dacă n-ar fi multe și nestăvilite și mereu actuale inepțiile care curg ca un fluviu pe pantele dâmbovițene de la Glodeni. Ni se pare a fi chiar un delict impardonabil faptul de a tăcea nepăsători acolo unde se cade a fi sancționată (public și necruțător) frauda și minciuna, operate nonșalant în numele bunului Dumnezeu. Dacă ți-ar fi picat în mână, din întâmplare, cartea de 7,00 Kg intitulată "Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa", probabil că ți-ar fi picat și din mână ( de grea ce este, sau de la starea de spleen, adică de șavantă plictiseală), dar oricum, ai fi avut șansa de a deveni mult mai atent la conspirația ce se pregătește în taină pe meleagurile dâmbovițene pentru naivii, pravoslavnicii creștini ortodocși. Ei, un fleac!, vor zice unii detectivi amatori, intoxicați de filoxera romanelor polițiste semnate Arthur Conan Doyle, și cărora li se pare că orice scenariu religios este o invenție livrescă, bună de trimis direct la anticariat. Din păcate, nu este deloc așa. Stau dovadă zecile de familii nenorocite în ultimii ani de către pucioși, destine creștinești care s-au destrămat definitiv de la niște învățături aberante care n-au fost combătute cum trebuie, de cine trebuie și exact la momentul potrivit. Și dacă cineva îndrăznește să facă o radiografie cât mai exactă și (aparent) infailibilă a cangrenei pucioase, iată că sar în sus ca arși unii simpatizanți de ocazie ca Vsovi dela Iași și ca Sherlock Holmes de Dâmbovitza, care reclamă prin aluzii savante (Not multa, sed multum) încălcarea drepturilor omului acordate pucioșilor de a vorbi liber și nestingherit în numele Domnului! Adică, ar dori dumnealor, detectivii de mucava, ca omul alienat să aibă în continuare dreptul legal și nestingherit de a face în mod liber orice nebunie i se năzare, în dreptul lui Dumnezeu, iar ceilalți, "marea mută", să-și pună căluș la gură, ca nu cumva să le deranjeze sensibililor detectivi amatori siesta premergătoare vecerniei cugetului. Cei care doresc să nu mai fie deranjați cu prea multă informație despre periculoasele baliverne și despre năzbâtiile pucioșilor, nu le rămâne decât să ridice ancora și să navigheze nestingheriți în alte ape mai liniștite și mai adânci, stând cu burta la soare și cu capul la umbră, ca nu cumva să li se încingă mintea de prea multă cunoaștere. Iar noi o să ne vedem de treabă, fără a omite să le urăm celor neliniștiți "pohta ce au pohtit ei": Rest in peace! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|