![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Dom-le sincer sa fiu eu am mari indoieli da ce stiu eu?
Iata de ce: La Sfantul Munte Athos a venit Maica Domnului si a zis ca pe aceasta insula sa infloreasca viata duhovniceasca si a zis sa nu intre femei acolo. Au intrat unele femei din greseala pe acolo si nu au patit absolut nimic. Ba mai mult ca au intrat alte femei pe acolo cu voie si tot nimic nu au patit. Pe de alta parte se zice ca Sfantul Calinic a legat cu blestem sa nu intre femei pe teritoriul Manastirii Frasinei. Ca voia sa faca acolo Athosul Romanesc. Acum au intrat femei acolo din greseala si au devenit indracite sau unele au murit cu moarte de primejdie adica tot prin lucrare draceasca. Sfantul Calinic dadea afara din manastire calugari pe motivul ca i se parea ca nu sunt suficient de buni calugari. Cine mosteneste anatema pentru calugarii dati afara din manastire Sfantul Calinic sau respectivii calugari? Apoi pictura de la mrea Frasinei nu e deloc crestin ortodoxa , cum ni se poate spune ca Sfantul Calinic a fost la Sfantul Munte? Ba chiar e catolica , convingeti-va singuri. Dom-le a fost la Sfantul Munte dar chiar asa a invatat tot de acolo intr-un an si ceva? Pai daca ar fi inteles macar ceva din ce se zicea la Sfantul Munte ar fi pictat manastirea Frasinei in stil ortodox iar nu catolic. [COLOR=#810081]http://www.frasinei.ro/2pictura.htm[/COLOR] Este oare vreo manastire in Sfantul Munte sa fie pictata asa? |
|
|
|||
|
|||
|
Pictura in stil ortodox e cea precum e si in catacombele de la Roma ,adica icoane crestine si nu tablouri in stil inovator.
S-a facut Sfantul Sinod ecumenic al VII-lea l-a care s-a stabilit cum sa se picteze icoanele. Acum sunt oare acele icoane de acolo pictate cum s-a stabilit la respectivul Sfant Sinod? Eu nu cred. |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Maica Domnului si Sfantul Ioan Botezatorul:
http://www.frasinei.ro/f202.htm Maica Domnului sta intr-un singur genunchi. Icoana este o absurditate , normal , la psalm zice: "Statut-a imparateasa de-a dreapta ta". Daca e imparateasa normal , nu sta in genunchi. Asta se vede ca e curentul scolastic catolic cum sunt pictate icoanele. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Pai de ce sa fie catolica aceasta icoana? Bine, te rog sa ma ierti, eu chiar ca nu stiu iconografie, ins amie mi se pare pur ortodoxa. Ma ierti de nestiinta! Eu stiu o treaba: te rogi pe Acatist si vine ajutor grabnic si negresit! Pentru mine e un sfant tare drag! Ma ierti fratia ta, daca gresesc! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Acum daca le avem, sa nu ne legam atat de mult stilul picturii, incat sa nu mai vedem mesajul icoanei! Fiinda de la inceputuri si pana acum sau adunat fel si fel de stiluri, insa mesajul icoanei este acelasi. INVIEREA Mantuitorului (in cazul de mai sus). Deci, important este ca mesajul icoanei sa nu fie denaturat de la ADEVAR! Si apoi formele trupesti, renascentiste, din icoane, daca au fost pictate cu binecuvantarea unui sfant precum Sf Calinic, cu post si rugaciune atunci ele au darul de a NU ispiti. Iar daca totusi ne ispitim cand altii nu se ispitesc, atunci baiul nu e in icoana, ci in sufletul nostru...ca noi nu avem ochii indeajuns de "curati"! Si ca tot vorbim de stiluri iconografice, sa ne aducem aminte de stilul transcendental folosit de Parintele Arsenie Boca la Icoana Invierii Mantuitorului din Biserica din Draganescu! Stilul este unic in lume! Mesajul insa, este acelasi de 2000 de ani... INVIEREA Mantuitorului. |
|
|
||||
|
||||
|
Sunt multe biserici pictate in acest stil. Din pacate, nu este cel bizantin, insa asta nu inseamna ca este unul necrestin. Personal, peste stilul bizantin nu sare nimic. Dar si celelalte au crescut sfinti. Sunt manastiri mari, cu viata buna, pictate asa. De exemplu: Manastirea Bistrita, Valcea.
Sfantul Ierarh Calinic a avut o viata demna de Pateric. Citeste'o si te va bucura mult. |
|
|
||||
|
||||
|
Multumesc Dorin , pentru lamurire.
Eu dragii mei, fiind crescut in Cluj, sint obisnuit cu astfel de icoane, si mie mi se par nemaipomenit de frumoase. Din acest motiv, cea indicata mai sus, nu mi se pare cu nimic de aruncat, sau de neluat in consideratie. Este frumosa, si gata. Deci cei care au contribuit, au dat mai multi bani, si pictura de fapt a costat mai mult. In fine, o icoana este o icoana, trebuie tinut ci=ont de faptul ca a fost si este binecuvintata! Doamne ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
Pentru pictura bisericilor sunt canoanele de la al saptelea Sfant Sinod Ecumenic!
Cum se poate ca un arhiereu de frunte intelept al BOR cu multa carte sa neglijeze aceste Sfinte Canoane?Ca doar Sfantul Calinic a ctitorit acea biserica. Nu e stil bizantin,e stil crestin ortodox. O fata tanara s-a indracit pentru blestemul legat de Sfantul Calinic. Fata era nevinovata.Da Sfantul Calinic apoi a tamaduit-o se zice. Seamana asta a lucrare a Duhului Sfant? Nicidecum ci a lucrare draceasca. Da pai e adevarat ca Anania si sotia sa au murit(a se vedea la faptele Sfintilor Apostoli).Dar facusera ceva gresit si au adormit(murit) asa pur si simplu nu cu moarte de primejdie.Eu cred totusi ca au murit de frica cand au vazut ca Sfantul Petru stia ca au ascuns din avere si si-au dat seama ca au mintit pe Dumnezeu. E clar ca blestemul respectiv nu e legat cu puterea lui Dumnezeu ci cu putere draceasca. Se poate vedea ca tot de la mrea Cernica a aparut preotul satanist Ilarion Argatu care nici macar nu a putrezit si nu are Sfinte Moaste ca osemintele ii miros a mucegai.Satanist ca lucra cu puterea Satanei. De acolo a venit si arhiereul satanist Calinic de e acum episcop al Argesului care a dat-o pe teoria satanista direct intr-o predica zicand ca sufletul uman are nu stiu ce super puteri. Ii zic satanist episcopului Calinic pentru ca a fost inselat de Satana sa creada ca sufletul uman are nu stiu ce puteri. Ajutandu-mi prea bunul Dumnezeu nadajduiesc sa nu calc pe la mrea Frasinei si nici sa mai merg vreodata pe la mrea Cernica. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfantul Mucenic Antipa; Sfantului Farmutie | Daniela Nicoleta | Intrebari utilizatori | 0 | 11.04.2011 14:04:37 |
| Virati 2% din impozit la Fundatia Sfantul Ierarh Calinic | sfantul_calinic | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 20.03.2011 10:23:03 |
| Mitropolitul Calinic al Dristrei | Ducutu | Biserica Ortodoxa Romana | 0 | 12.04.2010 09:38:43 |
| Sfantul Calinic de la Cernica | caliyo | Moaste | 1 | 10.04.2010 16:10:48 |
| Centrul Social Cultural "SFANTUL IERARH CALINIC" | fratica | Umanitare | 0 | 11.06.2008 00:38:10 |
|
|