Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.04.2009, 10:25:20
Saurian Saurian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.08.2006
Implicit

[quote=anita;128494]
Citat:
În prealabil postat de Saurian Vezi mesajul
Am găsit.
"A cincea: Mie sete. I se scursese sângele. De aici setea. Soarele care apunea îi bătea în față, și una peste alta cu celelalte chinuri îl ardea cumplit. Firește că Îi era sete. Dar – o, Doamne! – oare chiar Ți-e sete de apă sau ești, cumva, însetat de dragoste? Ești însetat ca om sau ca Dumnezeu? Sau și una și alta? Iată, legionarul roman Îți dă buretele înmuiat în oțet. O singură picătură de milă pe care ai simțit-o de la oameni în trei ceasuri cât ai fost atârnat pe Cruce! Soldatul roman micșorează păcatul lui Pilat – păcatul împărăției romane – față de Tine, fie și cu oțet. De aceea, Tu vei strica împărăția Romei, însă în locul ei vei zidi o împărăție nouă."

Sfantul Nicolae spune 'o picatura de mila ' pentru ca soldatul i-a acordat atentie ,l-a ascultat.
whatever...
Reply With Quote
Vechi 14.04.2009, 23:07:36
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?

Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?
Cuvinte grele de inteles, insa avand in vedere talcuirile Sfintilor Parinti sa retinem ca este strigatul umanitatii recapitulata in Hristos.
Acesta este un verset din psalmul 21 considerat de exegeti ca fiind mesianic, iata cum in Hristos se implineste Scriptura, iar fariseii erau orbiti, credeau ca-l striga pe Ilie.
Lumineaza-ne si pe noi Doamne ca sa intelegem intelepciunea Ta, care pentru iudei a fost sminteala iar pentru neamuri nebunie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cruce rosie-cruce neagra dianadi Diverse Sarbatori 5 01.10.2016 12:26:21
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. georgeval Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 102 20.01.2011 13:59:30
cruce rosie cruce neagra padrevicentiu Generalitati 1 07.08.2010 11:58:19
Cele patru legi dupa care va judeca hristos lumea patinina34 Din Vechiul Testament 1 12.06.2009 13:11:02