![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Veilur,cand ai facut ,,recordul tau'' de a sta treaz 2 zile (48 ore) ,ce ai facut pe parcursul acestor ore?De ce nu ai dormit?Cat ai dormit dupa aceea?
|
|
|
|||
|
|||
|
Pai s-a intimplat ca am petrecut timpu cu niste preteni, m-am jucat pe calculator + filme si am iesit cu bicla pe afara mai mult decat de obicei. Cand m-am culcat, am dormit atat de adanc incat nici nu am visat, insa nu mai tin minte cate ore am dormit, poate sa fi fost in jur la vre-o 11-12 ore, cred, nu stiu sigur.
|
|
|
|||
|
|||
|
cand eram in gimnaziu invatatam la pranz si doarmeam astfel 10 ore si ma simteam foarte odihnita.acum dorm 7 ore pe noapte si nu simt mare diferenta dar in primele zile am fost foarte somnoroasa.uneori ( cand e luna plina si chiar nu stiu ce e cu aceasata coincidenta),am insomnie si beau un pahar de lapte cald sau citesc,este recomandat in cazul insomniilor.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Nu te supara caminaris dar omul fara somn deloc 1 saptamana dupa cum zici ca au facut unii Sfinti adoarme automat sau moare daca tot este privat de somn.Este imposibil sa nu doarma un om 3 luni...
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Doar ca noi nu trebuie sa ne legam de acele atat de putine extreme duhovnicesti ale istoriei. Se cade sa ne smerim si sa incepem cu usurelu'. Rugaciunile de seara si de dimineata sunt de ajuns, daca nu chiar prea mult, pentru inceput.
|
|||
|
|||
|
Consecintele somnului prost sunt notabile pe scara globala. Somnolenta( apatia) este doar unul dintre ele.
Peste 50% dintre accidentele de munca sunt cauzate de somnul insuficient sau de proasta calitate si de o proasta igiena a somnului. De exemplu dezastrul de la Cernobal ar fi putut fi evitat daca angajatii nu s-ar fi confruntat cu somnolenta. Multe accidente de trafic regretabile sunt direct sau indirect consecinte ale somnului prost calitativ sau proastei igiene a somnului. Consecintele direct fiziologice ale unui somn de proasta calitate sunt: * reduce procesul de gandire si intarzie reactiile * probleme cu ascultarea si intelegerea instructiunilor * probleme de memorie * greseli sau erori frecvente * ingustarea campului de atentie sarind schimbari importante * proasta estimare a situatiilor complexe * probleme in gasirea noilor solutii * viziune tunel: viziune ingustata * viziune neclara |
|
|
|||
|
|||
|
cand eram in gimnaziu invatatam la pranz si doarmeam astfel 10 ore si ma simteam foarte odihnita.acum dorm 7 ore pe noapte si nu simt mare diferenta dar in primele zile am fost foarte somnoroasa.uneori ( cand e luna plina si chiar nu stiu ce e cu aceasta coincidenta),am insomnie si beau un pahar de lapte cald sau citesc,este recomandat in cazul insomniilor.
|
|
|
|||
|
|||
|
BROMUL este un sedativ al sistemului nervos utilizarea lui fiind binevenita in cazurile de insomnii. Il gasim in mar, strugure, fraga, pepene galben, usturoi, sparanghel, morcov, telina, varza, ceapa, praz, ridiche, rosie.
(Jean Valnet - Tratamentul bolilor prin legume, fructe si cereale) |
|
|
|||
|
|||
|
Fratilor, dragilor..dormiti atat cat va cere organismul..dar.. cand va treziti Nu uitati pentru CE o faceti. Nu somnul mult "ucide" privegherea dar nici nesomnul nu o face "valabila", ci starea/miscarea inimii cu care faceti acestea. Fie ca dormiti fie ca va privegheati...faceti-o cu Bucurie...fara ea..nimic Nu ramane indiferent ce facem in viata asta. NIMIC nu ramane..
Hristos a inviat! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Scurgerile in somn va rog intrati si ma lamuritii! Ajutor! | ghost7 | Pocainta | 16 | 14.07.2014 01:31:55 |
| Timpul sacru | georgeval | Sfanta Liturghie | 17 | 17.02.2014 23:59:21 |
| Paralizia in somn | Marcel_Ionut | Generalitati | 4 | 02.01.2013 02:26:33 |
| Cum ne furam timpul? | Marius22 | Generalitati | 22 | 22.02.2009 00:12:10 |
| TIMPUL ? | allen_sky | Generalitati | 45 | 13.09.2007 20:51:02 |
|
|