Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.04.2009, 01:31:14
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Precizare

E un cont de mail pe Yahoo ci ID si parola de mai sus.
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 18.04.2009, 01:59:46
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Implicit tulburatoare poze!

Am intrat pe mailul cu pozele facute de dl.Laurentiu la cei sase copilasi. Fotografii tulburatoare, inimaginabile!
Fara cuvinte!
Sint nevoie de foarte multi bani pentru a se putea pune la punct cat de cat aceasta casuta.
Fiecare dintre noi, care avem copii, nepoti, ar trebui sa cugetam bine la ceea ce vedem in aceste fotografii, sa multumim bunului Dumnezeu ca ne-a ferit de o asemenea soarta si poate ne-ar mobiliza mai mult pe fiecare dintre noi, a ajuta cu cat putem. Unde-i unul nu-i putere, dar daca toti am participa cu putin din ceea ce avem noi, cu siguranta , situatia acestei familii s-ar schimba radical.
Doar noi, trebuie sa decidem cat putem sa ajutam material acesti copilasi.
Vizualizati mailul cu poze si ganditi-va bine la ce hotarare veti ajunge! Doamne ajuta!
Vechi 18.04.2009, 05:17:14
Anca-Miha
Guest

Implicit

Multumim Laurschepsis pentru relatarea situatiei de la fata locului si pentru imaginile mai mult decat concludente. Am asteptata acest mesaj cu sufletul la gura, caci stiam de pericolul de a fi despartiti copii de tatal lor, dar si de interventia ta prompta, pentru care iti multumesc din tot sufletul.
De cand i-am vazut prima oara, m-a impresionat lumina de pe chipurile lor; saracia nu ii atinge in acelasi fel in care ne-ar atinge pe noi, daca am pierde ceea ce avem, caci ei au smerenie.
Sa-i ajutam cu cat putem in continuare!
Vechi 18.04.2009, 06:03:01
Anca-Miha
Guest

Implicit

Laurschepsis, ne scrii ca apa freatica de sub terenul pe care se afla casa nu e potabila. dar nu se poate folosi macar ca apa menajera, deci pentru spalat, nu pentru baut? ar fi o mare usurare sa aiba apa curenta, chiar si numai menajera in casa pentru masina de spalat si baie.
am vazut ca mai sunt case in jur; ceilalti oameni cum se descurca cu apa?
LA cele scrise de tine, Laurentiu, as avea niste sugestii:
- terenul din fata casei fiind in panta, ar trebui terasat;altfel apa cu care se stropesc legumele se va scurge la vale.
- sa ne gandim ca WC-ul sa fie totusi in casa, caci sunt multe fete in familie si e cam greu pentru ele sa iasa pe vreme urata afara in miezul noptii. Oricum le trebuie o baie, caci saracii copii nu s-au prea intalnit cu sapunul din cauza lipsei apei.
Vechi 18.04.2009, 07:31:55
Senior Member

Implicit Ce era mai important

Doamne-ajuta!

Am uitat ce era mai important!
1. Tot ce s-a intamplat a fost posibil pentru ca sora Nutzy s-a lasat pe sine (acum stiu cate probleme are pe cap, de la sanatate pana la gospodaria grea de acasa) si a incercat sa-si ajute un confrate.

2. Pericolul nu s-a indepartat definitiv. A primit din partea Inspectiei de la Protectia Copilului o perioada de gratie de max 3 luni in care v-a fi monitorizat si in care trebuie sa faca dovada ca situatia s-a schimbat radical.

3. Da. Apa se poate folosi pentru menaj.

4. WC in casa este o solutie buna si poate fi facut odata cu o magazie pentru cele necesare gospodariei.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 18.04.2009, 09:55:32
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Am vazut pozele ale, trebuie sa spun ca m-a miscat mult, situatia acelor 6 copii.
Casa, ar trebui daramata, bietii copilasi.
Ar trebui reconstruit ceva, insa asta ar insemna multi bani.

Ma bucura si faptul ca tatal lor avea un suris de fericire pe fata, imi spune ca era fericit in acel moment.
Vechi 18.04.2009, 17:37:11
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Am uitat ce era mai important!
1. Tot ce s-a intamplat a fost posibil pentru ca sora Nutzy s-a lasat pe sine (acum stiu cate probleme are pe cap, de la sanatate pana la gospodaria grea de acasa) si a incercat sa-si ajute un confrate.

2. Pericolul nu s-a indepartat definitiv. A primit din partea Inspectiei de la Protectia Copilului o perioada de gratie de max 3 luni in care v-a fi monitorizat si in care trebuie sa faca dovada ca situatia s-a schimbat radical.

3. Da. Apa se poate folosi pentru menaj.

4. WC in casa este o solutie buna si poate fi facut odata cu o magazie pentru cele necesare gospodariei.

Doamne-ajuta!
Ii sunt chiar recunoscatoare lui Nuti, ca ne-a impartasit ingrijorarea ei in legatura cu acesta familie, dar Cel Care ne-a miscat pe toti a fost Dumnezeu.
Si tie, Laurschepsis iti suntem recunoscatori, ca te-ai dus la fata locului si ai rezolvat, chiar daca numai partial, situatia acestor copii. Avem deci 3 luni la dispozitie pentru a ajuta aceasta familie. Sa facem fiecare ce ne sta in putinta si sa ii ajutam.
Doamne ajuta!
Vechi 18.04.2009, 17:44:01
Anca-Miha
Guest

Implicit

Nuti, te rog sa ne spui cam care e situatia conturilor.
Si te mai rog sa ne spui cum se descurca vecinii cu apa; ce solutia au gasit acestia pentru apa curenta din casa.
Vechi 18.04.2009, 22:21:01
Senior Member

Implicit ?

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Ii sunt chiar recunoscatoare lui Nuti, ca ne-a impartasit ingrijorarea ei in legatura cu acesta familie, dar Cel Care ne-a miscat pe toti a fost Dumnezeu.
Si tie, Laurschepsis iti suntem recunoscatori, ca te-ai dus la fata locului si ai rezolvat, chiar daca numai partial, situatia acestor copii. Avem deci 3 luni la dispozitie pentru a ajuta aceasta familie. Sa facem fiecare ce ne sta in putinta si sa ii ajutam.
Doamne ajuta!
Doamne-ajuta!

Uite cum, una scriu si alta se intelege. ESTE EVIDENT CA TOTUL SE INTAMPLA DATORITA LUI DUMNEZEU. Cat privesc vorbele despre recunostinta m-ai intristat foarte mult. Va cer iertare. Am scris in mare graba - zilele acestea sunt multe de facut - am facut si multe greseli de ortografie, dar ce am dorit sa spun a fost ca:

[COLOR=blue]IN NICI UN CAZ NU PUTEM PUNE TOT EFORTUL PE UMERII SOREI NUTZY.[/COLOR] PENTRU CEI CARE NU STIU AM SCRIS SI DE CE. MAI SUNT FOARTE MULTE DE FACUT ACOLO, MAJORITATEA MUNCI DE BARBAT. TIMPUL SE VA SCURGE FOARTE REPEDE IAR BANII PE CARE II STRANGEM VOR FI ORICUM PUTINI. PENTRU ACEASTA, CRED EU, AR FI BINE DACA MACAR CATE UN BARBAT S-AR DEPLASA ACOLO. DACA PLEACA CINEVA DIN BUCURESTI, AS VREA SA IL ROG SA DUCA SI CE S-A MAI STRANS INTRE TIMP.

Paste fericit!
Doamne-ajuta!
Vechi 30.07.2009, 17:56:47
nutzy
Guest

Implicit

[quote=laurschepsis;129263]Doamne-ajuta!

Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutor umanitar pentru Geanina, o profesoara de religie glykys Umanitare 8 01.08.2015 01:00:03
O familie cere ajutor pentru copiii lor Adriana Cluj Umanitare 0 28.05.2012 18:42:54
Ajutor umanitar Danielbucur Umanitare 0 19.08.2011 18:25:04
Sa dam o mana de ajutor pentru copiii din Glodeanu addavv Stiri, actualitati, anunturi 1 13.04.2011 13:47:46