Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2009, 22:11:02
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]De unde știi tu ceea ce este corect și ceea ce este incorect? Nu ai nici un drept să judeci pe cineva. Asta tot de aici, de pe forum, am învățat. De la cei care nu permiteți altora să gândească liber... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Unde scrie în Biblie, că ortodocșii sunt cei care au credință adevărată? Ce să cred despre restul oamenilor/credincioșilor care cred exact la fel? Asta nu e fală, mândrie, orgoliu, împotriva căruia voi vă ridicați și-l condamnați. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]De la începuturi, pentru Dumnezeu, au existat credincioși. Poți să-mi arăți în Biblie un rând, un cuvând în care să se vorbească despre ortodocși sau catolici? [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Nu mă poți obliga tu pe mine să scriu cum vrei tu. Ar fi absurd... Interesul meu e ca tinerii să nu aibă sufletul otrăvit de ură și să fie deschiși unirii bisericilor în numele iubirii și toleranței.[/COLOR]
Tocmai asta iti si scriam: poti gandi ce vrei, dar nu lasa impresia ca este invatatura Bisericii, caci nu este, fiind propriile tale ganduri, la care esti indreptatita ca orice persoana particulara.
Silvia, esti convinsa, cu mana pe inima, ca tu nu ai sentimente de ura, ca sa ai pretentia ca-i poti invata si pe altii acest lucru?
Reply With Quote
Vechi 21.04.2009, 22:42:58
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Tocmai asta iti si scriam: poti gandi ce vrei, dar nu lasa impresia ca este invatatura Bisericii, caci nu este, fiind propriile tale ganduri, la care esti indreptatita ca orice persoana particulara.
Silvia, esti convinsa, cu mana pe inima, ca tu nu ai sentimente de ura, ca sa ai pretentia ca-i poti invata si pe altii acest lucru?
[COLOR=green]Sentimente de ura fata de cine?[/COLOR]
Vechi 21.04.2009, 22:44:20
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
[COLOR=green]Sentimente de ura fata de cine?[/COLOR]
In general, indiferent fata de cine.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2009, 22:45:48
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Cum ar fi , față de Rege, așa ca un exemplu oarecare. . .
Vechi 21.04.2009, 22:48:12
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

In trecut, asa cum bine este descris in VTestament, existau doar o singura categorie mare de oameni cu dragoste pentru Dumnezeul lui Izrael. Diferenta era ca fiecare trib avea "particularitatile" lor, unii rau albi altiinegrii, unii poate-l iubeau stind in picioare, in cap, cu picioarele incrucisate iar altii pe burta, NU CONTEAZA... insa ceea ce ii UNEA era dragostea in UNICUL Dumnezeu si acest mare dar ii oprea sa se evite, sa se macelareasca sau sa se urasca.

Nici eu , ca si Silvia nu inteleg de ce nu mai putem fi asa din moment ce Catolicii sunt si ei tot la fel de nebuni dupa Hristos ca si noi.

Pe de alta parte, problema este clar politica(si geo-politica), de pozitionare si de pastrare a avutiilor in zona deci nu prea are legatura cu invataturile lui Hristos.

La rusi , de ex, evitarea catolicismului ca pe o ciuma se trage una, de la frica de pierdere de enoriasi, doi, de la aversiunea Bisericii Ruse pentru cultura occidentala care are puterea de a parazita puritatea formelor traditionale ruse. Daca va mintiti de perioada tarului Petru I si raskolul, taierea barbilor, divizarea bisericii
Reply With Quote
Vechi 21.04.2009, 22:48:18
unortodox unortodox is offline
Member

Data înregistrării: 26.11.2008
Implicit ma opresc aici

Citat:
Silverstar si unortodox: Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru si in ceea ce priveste gandirea noastra: putem gandi orice, dar nu tot ceea ce gandim este si corect. De aceea consider ca ar trebui sa mentionati ca este vorba de parere voastra; nu de alta, dar mai intra oameni pe forum si citesc cele scrise de voi si se smintesc, adica invata gresit, caci cele scrise de voi nu corespunde invataturii Bisericii sau a Sfintilor Parinti.
Aveti voie sa emiteti pareri personale, care sa se bazeze pe gandire proprie si principiile pe care le aveti, dar sa mentionati acest lucru ca cel care citeste sa fie avertizat.

Unirea bisericilor intr-o singura Biserica este dorinta tuturor crestinilor, dar cu conditia respectarii adevarului de credinta. Cum Biserica Ortodoxa respecta adevarul de credinta, nu are de ce sa se uneasca cu Biserica Catolica, atata timp cat aceasta a modificat Crezul si are primatul papal.
Atitudinea Sf. Sinod BOR fata de Nicolae Corneanu a fost plina de dragoste, caci nu a fost cacterisit.
S-a folosit ocazia pentru a se da o lege juridica pentru o situatie similara, desi exista deja hotararea Sf. Sinod. Legile juridice sunt legi omenesti, in vreme ce hotararile Sf. Sinoade au fost luate cu ajutorul Duhului Sfant.

SILVIA, s-a scris de multe ori pe acest forum, dar fiind important mai scriu acum inca odata:
noi ca ortodocsi nu ii uram pe catolici; ei sunt oameni ca si noi si fata de oameni trebuie sa ne aratam toata dragostea; asta ne-a invatat Domnul nostru Iisus Hristos. Noi trebuie sa uram faptele rele, pacatele, care nu sunt identice cu persoanele care le comit. De ce? Pentru ca faptele noastre rele ne-au fost inspirate de catre diavol, iar noi putem sa regretam aceste fapte, spovedindu-le si primind iertarea lor. Omul iertat de pacate este un om curat, restaurat, care se poate mantui, adica poate merge in Imparatia Cerurilor.
Deci noi nu-i urâm pe catolici, ci ne distantam de greselile din invatatura catolica.

Daca vezi un om zacand pe jos, ajuta-l fara sa te intereseze religia lui, dand astel dovada de dragsote fata de aproapele; dar nu crede automat in ceea ce crede acel om, caci poti ajunge sa crezi in ceva gresit. Si nici sa nu faci faptele oricui, pentru ca acestea pot fi inspirate de diavol, spre pieirea ta.

Unortodox, sper ca ai pus acesta intrebare din topic, pentru a invata ceva.
Parerea mea:
Nu am scris acest topic pentru a supara pe cineva si nici din sentimente de ura fata de fratii crestini catolici. Consider insa ca de la intrebarea mea pana la "Noi, cei maturi, ciuntim, schilodim sufletele copiilor și-i învățăm ura, intoleranța și răutatea." asa cum spune Silverstar, e cale lunga, asa ca ma voi opri aici.
Si da, Anca, am invatat ceva punand aceasta intrebare; anume ca pentru raspunsuri comode e indicat a adresa intrebari comode.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2009, 23:20:55
silverstar's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
[COLOR=green]Noi vorbim aici de resentimentele celor care se folosesc de religie pentru a-si arata lipsa de omenie, intoleranta, aroganta, dispretul fata de oameni. Lasa regele si alte creaturi cu moaca de maimute. Pentru ei exista un alt subiect. Sa nu amestecam mere cu pere ca ne iese compot si nu cred ca acesta este scopul.[/COLOR]
Vechi 21.04.2009, 23:25:05
silverstar's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cum ar fi , față de Rege, așa ca un exemplu oarecare. . .

[COLOR=green]Observ ca nu ai curaj sa te lansezi într-o discuție sinceră, deschisă mai ales când se vine cu argumente sau se cer argumente dintr-un anume loc. Dar, asa cum procedează lașii, stai după colț și bagi strâmbe... Frumos!... Ești sigur că ești bărbat?... Eu aș paria că nu.[/COLOR]..
Vechi 21.04.2009, 23:45:48
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
[COLOR=green]Noi vorbim aici de resentimentele celor care se folosesc de religie pentru a-si arata lipsa de omenie, intoleranta, aroganta, dispretul fata de oameni. Lasa regele si alte creaturi cu moaca de maimute. Pentru ei exista un alt subiect. Sa nu amestecam mere cu pere ca ne iese compot si nu cred ca acesta este scopul.[/COLOR]
Imi scrii mie si te referi la raspunsul lui Andrei.
Ideea era ca atata timp cat mai nutresti sentimentul de ura, nu poti invata pe nimeni sa nu urasca. Mai intai trebuie sa inveti tu sa nu urasti pe nimeni, si apoi sa vrei sa inveti pe cineva sa nu urasca.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2009, 23:48:46
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de unortodox Vezi mesajul
Si da, Anca, am invatat ceva punand aceasta intrebare; anume ca pentru raspunsuri comode e indicat a adresa intrebari comode.
Am impresia ca nu vrei sa inveti nimic in plus la ceea ce crezi ca stii deja. Nu uita, ca s-ar putea ca parerea ta particulara sa nu fie cea corecta. Incearca sa nu tragi concluzii pripite.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
interconfesional

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
prin fire si prin har anonim30 Dogmatica 174 26.01.2012 14:29:37
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine spre_rasarit Generalitati 0 09.09.2011 13:09:26
Cum se intelege asta Danut7 Din Noul Testament 58 31.07.2011 18:50:40
Cum nu intelege BC Sfanta Scriptura si zice ca exista purgatoriu mihailt Biserica Romano-Catolica 328 22.02.2011 19:57:54
va rog sa ma ajutati ca sa pot intelege mai bine ce se intampla cu mine, alina73 Generalitati 59 23.06.2009 14:57:02