![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Silvia, esti convinsa, cu mana pe inima, ca tu nu ai sentimente de ura, ca sa ai pretentia ca-i poti invata si pe altii acest lucru? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
In general, indiferent fata de cine.
|
|
||||
|
||||
![]()
Cum ar fi , față de Rege, așa ca un exemplu oarecare. . .
|
|||
|
|||
![]()
In trecut, asa cum bine este descris in VTestament, existau doar o singura categorie mare de oameni cu dragoste pentru Dumnezeul lui Izrael. Diferenta era ca fiecare trib avea "particularitatile" lor, unii rau albi altiinegrii, unii poate-l iubeau stind in picioare, in cap, cu picioarele incrucisate iar altii pe burta, NU CONTEAZA... insa ceea ce ii UNEA era dragostea in UNICUL Dumnezeu si acest mare dar ii oprea sa se evite, sa se macelareasca sau sa se urasca.
Nici eu , ca si Silvia nu inteleg de ce nu mai putem fi asa din moment ce Catolicii sunt si ei tot la fel de nebuni dupa Hristos ca si noi. Pe de alta parte, problema este clar politica(si geo-politica), de pozitionare si de pastrare a avutiilor in zona deci nu prea are legatura cu invataturile lui Hristos. La rusi , de ex, evitarea catolicismului ca pe o ciuma se trage una, de la frica de pierdere de enoriasi, doi, de la aversiunea Bisericii Ruse pentru cultura occidentala care are puterea de a parazita puritatea formelor traditionale ruse. Daca va mintiti de perioada tarului Petru I si raskolul, taierea barbilor, divizarea bisericii |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am scris acest topic pentru a supara pe cineva si nici din sentimente de ura fata de fratii crestini catolici. Consider insa ca de la intrebarea mea pana la "Noi, cei maturi, ciuntim, schilodim sufletele copiilor și-i învățăm ura, intoleranța și răutatea." asa cum spune Silverstar, e cale lunga, asa ca ma voi opri aici. Si da, Anca, am invatat ceva punand aceasta intrebare; anume ca pentru raspunsuri comode e indicat a adresa intrebari comode. |
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green]Noi vorbim aici de resentimentele celor care se folosesc de religie pentru a-si arata lipsa de omenie, intoleranta, aroganta, dispretul fata de oameni. Lasa regele si alte creaturi cu moaca de maimute. Pentru ei exista un alt subiect. Sa nu amestecam mere cu pere ca ne iese compot si nu cred ca acesta este scopul.[/COLOR]
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ideea era ca atata timp cat mai nutresti sentimentul de ura, nu poti invata pe nimeni sa nu urasca. Mai intai trebuie sa inveti tu sa nu urasti pe nimeni, si apoi sa vrei sa inveti pe cineva sa nu urasca. |
|
|||
|
|||
![]()
Am impresia ca nu vrei sa inveti nimic in plus la ceea ce crezi ca stii deja. Nu uita, ca s-ar putea ca parerea ta particulara sa nu fie cea corecta. Incearca sa nu tragi concluzii pripite.
|
![]() |
Tags |
interconfesional |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
prin fire si prin har | anonim30 | Dogmatica | 174 | 26.01.2012 14:29:37 |
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 09.09.2011 13:09:26 |
Cum se intelege asta | Danut7 | Din Noul Testament | 58 | 31.07.2011 18:50:40 |
Cum nu intelege BC Sfanta Scriptura si zice ca exista purgatoriu | mihailt | Biserica Romano-Catolica | 328 | 22.02.2011 19:57:54 |
va rog sa ma ajutati ca sa pot intelege mai bine ce se intampla cu mine, | alina73 | Generalitati | 59 | 23.06.2009 14:57:02 |
|