Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.04.2009, 00:26:49
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=Saurian;130328]Stai puțin că eu tot nu pricep ceva. Să spunem că aș fi căsătorit ( nu sunt ). Dacă am avea grijă să ne protejăm ( Doamne ferește de ce am ajuns să ne protejăm... De niște barbari care îți cuceresc inima cu strigătele lor de războinici... Lumea asta e pe dos, sincer. ) spune-mi unde e faza că relația trupească dintre noi doi e dragoste ( o dăruire totală fără un pic de egoism ) și nu sex ( satisfacerea plăcerilor noaste )? Eu ca un copil prost fără experiența în a întemeia o familie mă întreb: ce ar putea exprima mai bine unirea dintre cei doi soți, dăruirea unuia față de altul decât apariția unei noi vieți?

Înțeleg că e foarte greu, că e de neconceput greutățile vieții dar tot rămân la întrebarea: de ce ființe, de ce monștri ne protejăm? Adică până la ce punct Îl lăsăm să intervină Dumnezeu în viața noastră? Până la relația trupească? Adică în manifestarea trupească a iubirii soților noi nu Îl lăsăm pe Dumnezeu să intre și EL și să se unească cu noi doi?

Lăsați-mă să trec măsura puțin ( dacă e să fiu banat asta e dar din partea unor ortodocși să dea astfel de sfaturi total greșite mi se par foarte anormal. măcar să spună: eu sunt curvar/curvară și doar atâta pot dar să nu se considere mai în măsură de a trece peste cuvintele Sf Părinți în subiecte atât de delicate ): să spunem că eu mă masturbez. Pentru ca să nu crească tensiunea sexuală și să ajung la nebunie ar trebui să mă tot masturbez până îmi găsesc o soție. După ce m-am căsătorit ce să fac abstinență atâta timp că iarăși înnebunesc așa că iarăși mă masturbez sau mă culc cu ea în timpul postului sau a praznicelor împărătești. Vi se pare normal asta, oameni buni? Iertați-mă că în Săptămâna Luminată am ajuns să spun astfel de lucruri.

Saurian, nu ai tintut seama, cred, de cazurile concrete de care ziceam. Hai sa luam unul mai drastic: amandoi ortodocsi, amandoi doritori sa tina post, etc, isi doresc copii, se respecta. Sotul are cancer si trebuie sa faca chemioterapie. Li se spune ca de altfel ca are putine sanse de supravietuire. Li se spune ca trebuie sa ia anticonceptionale, pentrui ca e mare pericol sa se nasca un copil handicapat. Chiar inca 18 luni dupa chemioterapie. Asta inseamna sa zicem 3 ani in care nu ar trebui sa conceapa copii. Ce propui sa faca acest cuplu? Sa 'aiba incredere in Dumnezeu' si sa aduca pe lume copii handicapati?

Ai dreptate cand spui ca e foarte greu de despartit 'satisfacerea placerii' de exprimarea dragostei neegoiste si a tandretei prin relatia sexuala intr-un cuplu. Ca toate cele omenesti, si astea sunt amestecate. Dar Dumnezeu a binecuvantat si placerea si un cuplu crestin are toata viata ca sa-si transfigureze si acest aspect al dragostei. Dar sa te lipsesti unul de altul cativa ani este inimaginabil pentru un cuplu are se iubeste.
In plus, sa iti spun un secret: cand un cuplu se iubeste cu adevarat, fiecare se gandeste mai mult la placerea celuilalt decat la a lui.

Vreau sa-ti mai spun ca am toata simpatia pentru punctul tau de vedere si cred ca si eu gandeam cam asa sau pe aproape mai demult.
In plus, cum zice sau implica Cristiboss, cand esti casatorit relatia sexuala devine mult mai despatimita, mai calma, mai tandra, in genera.

Repet: daca citesti prin cartile ortodoxe inclusiv la sfintii parinti gasesti si tu ca NU nasterea de prunci este scopul principal al casatoriei si ca relatia trupeasca este NEINTINATA la oamenii casatoriti, inclusiv placerea care decurge din ea.

Tu ce crezi, cand doi oameni casatoriti fac dragoste fara sa ia anticonceptionale, ei se gandesc tot timpul 'fac asta ca sa am copii, fac asta ca sa am copii, fac asta ca sa am copii' si pot distinge asa de usor intre placere si 'daruire totala si fara pic de egoism?'

PS Eu sunt casatorita si stiu despre ce vorbesc. Unul din exemplete date in mesajul meu de mai sus a fost valabil pentru cuplul nostru.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Doi tineri crestini casatoriti dorm in strada... laurastifter Umanitare 16 27.11.2014 09:26:02
Sfaturi pentru tanari casatoriti Dia20_diana Nunta 19 10.08.2012 14:32:23
De ce sunt considerati cei casatoriti pacatosi/murdari? sophia Nunta 101 02.06.2009 16:12:37
TINERI CASATORITI saccsiv Nunta 9 14.01.2008 18:15:19