![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma refer la faptul ca barbatii uneori se plictisesc, mai ales cind e vorba de maruntisuri care se repeta la infinit. Unele lucruri este bine sa le tii pentru tine. Ceea ce este crucial intr-o casatorie, este ca orice decizie sa fie luata impreuna. La lista mea, as mai adauga ceva: prietenele tale, sa le tii pentru tine, prietenii sa si-i tina pt el, iar prietenii de familie sa-i tineti in comun. Uneori vei simti nevoia sa discuti o problema cu altcineva, nu este nimic rau in asta, dar acea prietena a ta, e bine sa fie doar a ta, nu una de familie. A tine ceva pt tine, nu e rau, atita timp cit nu este ceva care raneste cuplul vostru. O femeie iubita, este o femeie misterioasa, asa incit sotul tau va incerca la nesfarsit sa te descopere, si inca va mai fii ceva interesant despre tine de descoperit. Problema inselarii: daca individul are intentia de a te insela, o va face negresit, deoarece te-ai casatorit cu barbatul nepotrivit. O casnicie,intemeiata pe iubire, pe dragoste si cinste/loialitate, o duci pina la adinci batrineti. Asta este una care este de la Dumnezeu. Nu este o problema a gasi un barbat s ate casatoresti. Problema este sa fie cel potrivit si apoi mai exista problema: stii sa-l tii linga tine? Sint multe femei care se plang ca barbatii le inseala, ca le trateaza rau. Trebuie sa vezi cum a fost intemeiata aceasta casnicie(daca pe dragostea in har duhovnicesc sau nu) si cit a stiut femeia respectiva sa tina acest om linga ea. Vei fii surprinsa, insa barbatii prefera femei mai in varsta decit ei. Exista statistici care demonstreaza acest lucru. Explicatia este simpla: dupa mai multe experiene cu fete de aceeasi varsta, ei vad o atitudine istericala in fata problemelor. Se intimpla in general la o varsta mai frageda. Atunci, dupa citeva experiente proaste, ei prefera o femeie care a trecut deja peste "aceasta criza de isterie tinereasca" si femeia mai matura este cu picioarele pe pamint. La randul ei femeia prefera barbatul mai in varsta, cu citiva ani, deoarece barbatul de aceeasi varsta nu a trecut inca prin fazele " eu sint cel mai tare, fac cum vreau etc" tip copilaresc, iar fata este mai matura prin natura. Fiecare persoana totusi este diferita. Acesta nu este un standard al vietii. Tebuie sa te analizezi pe tine insati, sa vezi unde trebuie sa lucrezi putin cu tine, si abia apoi sa decizi sa pleci la un "drum". |
|
|||
|
|||
![]()
Nu vreau sa fiu ironic cu nimeni, dar la intrebarea "cum ar trebui sa fie femeia intr-o casnicie?" eu as raspunde din propria experienta foarte simplu: sa fie.
De-aici incolo decurg celelalte, adica rabdarea, iubirea, etc... |
|
||||
|
||||
![]()
Da, totul asa incepe cum zici tu, insa din pacate viata este foarte complexa.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parerea mea este ca nu este vina femeilor ca sunt inselate sau devin mai putin iubite.. Dar intotdeauna poti face ceva pentru binele relatiei. Da, este un sfat bun sa fii ingrijita. E un truc, alaturi de a fi intotdeauna zambitoare (sau macar sa nu inventezi probleme care nu exista).. Nu sunt cea mai in masura sa dau sfaturi despre casnicie, dar un lucru sigur este bun: incearca sa faci in asa fel incat lui sa-i faca placere sa vina acasa. Daca vrei sa deschizi discutii incomode, asteapta momentul in care el este satul, comfortabil, dispus sa te asculte. Si cand discutati.. hmm, este bine sa fii cat mai frumoasa (chiar daca el nu constientizeaza, ii mentii atentia!).. Comunicarea este esentiala. Dar tu il cunosti pe el cel mai bine si stii cum il poti face fericit! |
|
||||
|
||||
![]()
Modelul femeii in lume este Maica Domnului, iar al barbatului este Mantuitorul Iisus Hristos.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]()
vorbesc femeile in necunostinta de cauza cand dau vina pe partener. barbatii fac la fel...
intotdeauna... atunci cand sunt doi adevarul e undeva pe la mijloc... in ceea ce priveste vina. o femeie stie sa se faca iubita. are in ea acest dar. ea este mangaierea barbatului. si asta nu se pierde decat cu voia ei. o sa spuneti ca sunt femei care dau totul si sunt inselate... da. sigur. de ce? pentru ca nici in iubire nu se admit excesele. stiu, si vad acest lucru, ca barbatii sunt mai superficiali si se ghideaza mai mult dupa rationament, spre deosebire de femei care pun multa pasiune. insa cred ca in cuplu trebuie sa ne gasim echilibrul pana la urma. in iubire, in suferinta, in fiecare traire... trebuie sa ne simtim unul pe altul. sa compensam slabiciunea partenerului cand il simtim ca ramane in urma... si cum putem pastra acest echilibru? punand inceput bun. amintindu-ne mereu care e scopul nostru final pana la urma... vrem sa ne mantuim? atunci hai sa ne adunam si sa refacem echipa. sa luptam pana la capat... undeva, la inceputurile noastre, era bine. sa ne intoarcem si sa reluam de acolo. e clar ca acestea se fac in doi. e clar ca ceea ce spun este ideal si uneori departe de realitate. insa, alta ordine de idei, ma doare cand vad atata lasitate si superficialitate la niste cupluri care se despart din motive puerile... si toate acestea pe un fond dureros de lipsa a comunicarii. si casnicia este parte din lupta pentru mantuire. sa nu ne asteptam ca gasim dupa ce am spus DA numai lapte si miere. nu. tocmai, sa ne pregatim pentru momentele de criza mai mult. pentru ca atunci, dupa putina suferinta, vom aprecia si vom gusta cu adevarat din bucuriile vietii de familie. ne vom bucura de momentele importante si copiii ne vor uni si vor completa trairile noastre. daca ne-am multumi cu ce ne-a dat Dumnezeu si nu ne-am uita prea mult in gradina vecina sunt sigur ca am trece mai usor peste crizele de personalitate. femeia... ii trebuie putina intelepciune si multa iubire. atunci va sti sa-si tina barbatul acasa. si daca a facut toate acestea cu rabdare si rugaciune si tot a plecat... atunci sa-l lase. pentru ca e un imbecil si nu merita. Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exista doua mari puncte de vedere. Din punct de vedere crestin, pt un barbat, femeia trebuie sa fie credincioasa, sa fie ortodoxa (valabil pt ortodocsi) sa fie intelegatoare, blanda, iubitoare, devotata. Si chiar daca nu are toate calitatile unei bune crestine, si le poate dezvolta pe parcurs. Dar cele de baza trebuie sa fie. Si mai exista un punct de vedere lumesc, atunci cand pt un barbat, femeia trebuie sa arate bine, sa aiba un servici chiar, daca se poate si o situatie materiala buna, sa nu vrea copii multi, sa-i placa sexul, samd. Acestea 2 sunt antagonice.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului | 11111111 | Generalitati | 98 | 10.01.2010 08:41:15 |
o casnicie esuata :( | Daniela87 | Nunta | 31 | 03.01.2010 23:40:26 |
Modele de casnicie | glykys | Nunta | 63 | 17.11.2009 07:58:27 |
Despre casnicie | Laurentiu | Generalitati | 21 | 13.09.2007 16:13:51 |
Casnicie curata | nicoleta34 | Nunta | 35 | 03.07.2007 21:53:44 |
|