Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.04.2009, 16:44:49
andreea_scolariu andreea_scolariu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de naephius Vezi mesajul
C. S. Lewis scrie, in cartea sa, Miracles: "If my mental processes are determined wholly by the motions of atoms in my brain, I have no reason to suppose that my beliefs are true ... and hence I have no reason for supposing my brain to be composed of atoms. ...
Nu inchide citatul, continuarea ideii e aici : http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=2885

Citat:
Deci, atata timp cat cred in evolutie, nu pot sa cred in ratiunea mea.
Aceasta este o eroare logica, un argument din incredulitate personala, o adaptare a sistemelor ireductibil de complexe, a ideii zeului golurilor.

Citat:
creierul mi s-a format printr-un proces evolutiv.
Indiferent cum crezi ca ti s-a format creierul, realitatea "perceputa" de oameni este aceeasi. Stiinta se bazeaza pe aceasta realitatea "perceputa". Tu iti bazezi credinta pe aceasta realitate "perceputa"(scrieri antice, sisteme ireductibil de complexe, etc - poate toate sunt doar perceptii, caz in care intreaga ta credinta ar fi const). Toti traim in aceasta realitate "perceputa" (daca vrei o abordare mai hollywood-iana) . Este aceasta realitate "perceputa" adevarul absolut? Nimeni nu va stii niciodata, pentru ca nu putem trece de aceasta realitate "perceputa". Nici macar nu conteaza, atat timp cat exista ceva ce nu poate face parte din realitatea noastra, nu ne influenteaza cu absolut nimic. Daca ne influenteaza, atunci trece in realitatea noastra "perceputa".

Citat:
Este absolut necesar sa postulez credinta intr-un Dumnezeu care m-a inzestrat cu o ratiune care poate cunoaste adevarul, altfel ma autodesfiintez. Fara Dumnezeu, adevarul, daca exista, nu poate fi cunoscut de catre ratiunea mea.
Tu nu te-ai nascut cu aceasta "ratiune", ci a fost dobandita prin educatie (si nu ma refer doar la epoca contemporana). Daca vrei facem un test, cu o pereche de gemeni identici. Pe unul il crestem exact cum ai crescut tu, iar pe altul intr-un trib din Australia. Facem pariu ca, la varsta ta, in timp ce tu iti pui aceste intrebari, gandirea lui ar fi mult, mult mai simpla?

Creierul mare "obtinut" prin evolutie prin selectie naturala + cunostintele dobandite prin invatarea stiintei care studiaza exact aceasta realitate "perceputa" = intrebarile pe care ti le pui tu in acest subiect.
Vechi 18.04.2009, 16:59:33
andreea_scolariu andreea_scolariu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreea_scolariu Vezi mesajul
Tu iti bazezi credinta pe aceasta realitate "perceputa"(scrieri antice, sisteme ireductibil de complexe, etc - poate toate sunt doar perceptii, caz in care intreaga ta credinta ar fi const).
"ar fi construita pe perceptii" vroiam sa zic, nu inteleg de ce nu apare butonul de editare cateva minute dupa trimiterea mesajului...
Vechi 27.04.2009, 20:55:02
DanielRobulLuiDumnezeu DanielRobulLuiDumnezeu is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2009
Implicit

eu nu cred in evolutie .Ati putea sa imi dati o singura dovada ,cea mai buna, din care sa dovedeasca ca evolutia este adevarata?
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 14:57:33
bmd
Guest

Implicit

EU CRED IN EVOLUTIE!
Sincer am evoluat de la stadiul animal-om, pe scurt ateu, la cel de om !
A durat destul de mult, dar s-a meritat!
In evolutionism, nu cred !
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 18:02:45
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
EU CRED IN EVOLUTIE!
Sincer am evoluat de la stadiul animal-om, pe scurt ateu, la cel de om !
A durat destul de mult, dar s-a meritat!
In evolutionism, nu cred !
Văzându-ți numele la acest topic, am intuit cam ce ai vrea să spui, dragă Marius, înainte de a deschide să citesc. Da, ai mare dreptate, dar, pentru că mai mereu există și un dar, procesul o poate lua puțin și invers, prin căderile în păctate și mai ales prin patima cea grea și apăsătoare, ce greu se vindecă în timp. Deci , există posibilitatea, reală, a involuției.
Vechi 28.04.2009, 18:05:48
bmd
Guest

Implicit

Cristian eu in scurta mea viata nu am intilnit inca pe cineva convins de existenta lui Dumnezeu care s-a reintors la starea de animal!
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 18:22:40
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Cristian eu in scurta mea viata nu am intilnit inca pe cineva convins de existenta lui Dumnezeu care s-a reintors la starea de animal!
Nu chiar, dar aproape !
Vechi 28.04.2009, 18:29:28
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Nu chiar, dar aproape !
Și dacă vrei Marius, am un exemplu, venit acum în minte, ce pe mine m-a rușinat de rușinea celui în cauză. E vorba de un călugăr Marius și exemple sunt mul mai multe, de oameni ce au slujit cu adevărat lui Dumnezeu, L-au iubit , și-au dăruit viața pentru El, dar până la un punct, când . . .
Vechi 28.04.2009, 18:54:27
bmd
Guest

Implicit

Indiferent ce a facut Cristian, odata convins de existenta lui Dumnezeu nu mai poti devenii un animal chiar daca te comporti ca unul. Credinta In Dumnezeu este ca mersul pe bicicleta, nu se uita niciodata, asta nu inseamna neapara ca si mergi mai departe pe bicicleta.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 19:47:52
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DanielRobulLuiDumnezeu Vezi mesajul
eu nu cred in evolutie .Ati putea sa imi dati o singura dovada ,cea mai buna, din care sa dovedeasca ca evolutia este adevarata?
Daca Dumnezeu nu a creat Universul si tot ce exista instantaneu (cum este evident ca putea s-o faca), ci in sapte zile, atunci aceste sapte zile sunt sapte perioade de timp in care El a lucrat. Spun sapte, pentru ca in ziua a saptea creatia a continuat, dar intr-un mod aparte, mai "pasiv" sa zic asa, El pregatind terenul pentru restaurarea noastra la conditia dintai. Ziua a saptea s-a incheiat o data cu moartea lui Hristos pentru noi si momentul Invierii constituie inceputul zilei a opta, in care Dumnezeu redevine "activ" in lucrarea Sa, dupa cum stie toata lumea.

Vezi ca spun zile si inteleg perioade foarte lungi de timp, de la mii la milioane si la miliarde de ani.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crezi în semne? metafora Generalitati 30 21.01.2012 13:37:39
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sa vezi si sa nu crezi Mara2009 Nunta 11 15.09.2009 09:34:10
De ce crezi in Dumnezeu ? Tiberiu_Rusu Generalitati 145 04.05.2009 10:58:31
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45