Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2009, 16:34:26
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Monica, doream sa spun ca un om care vorbeste mai mult cu Dumnezeu e un om deosebit. Nu asteapta sa-l intampini, iese el in intampinarea ta. Iar cuvintele lui aduc bucurie si nu intristare.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2009, 16:36:57
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Monica, doream sa spun ca un om care vorbeste mai mult cu Dumnezeu e un om deosebit. Nu asteapta sa-l intampini, iese el in intampinarea ta. Iar cuvintele lui aduc bucurie si nu intristare.
Eu am completat doar ce ai spus. am inteles si sunt de acord!
Reply With Quote
Vechi 27.04.2009, 17:52:01
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Barabtii nu trebuiesc mentionati deoarece si ei nasc in acelasi timp cu femeia, fiind alturi de ea. Biblia nu-ti da chiar mura-n gura.

Din pacate, banuiesc ca tu faci referire la femeile moderne care nasc de la banca de sperma, adica fara barbati care ar putea sa se mintuiasca
Nu, Andrei, ma refeream la faptul ca femeia poarta copilul 9 luni si tot ea ii da nastere. Barbatul doar asista. E bine si ca asista si vede cum se naste un copil, ca sa aprecieze mai mult femeia dupa nastere. Multi barbati sunt datai afara din sala de nasteri pentru ca sunt gata sa lesine. Durerile nasterii se aseamana cu durerile iadului.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2009, 17:59:34
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Falsa smerenie,falsa pudoare si o permanenta insiruire de "cuvinte fara viata".Doamne!cat de mult ma intristeaza excesul de zel al batranelor pretinse credincioase,cat de mult ma doare cand acestea se inarmeaza cu atata dispret fata de tot ceea ce nu le apreciaza "marinimia"credintei lor,cat de mult ma doare atata ura exprimata de batranele credincioase...le cunosc foarte bine natura,si tare este pacat,pacat de toate nevointele lor ancorate in acelasi timp de o intoleranta si insensibilitate pe care,nici macar nu o recunosc,nu o sesizeaza,o emana sistematic inaintea semenilor "pacatosi",in virtutea credintei.Nu ai ce le face,nu cunosc profunzimea propriei credinte si nu au cum sa o inteleaga,sunt ca niste roboti egoisti programati sa tinda spre asa zisa lor mantuire cu orice pret,calcand peste cadavrele semenilor lor.
cunosc foarte bine natura aceasta,efectiv,nu ai ce-i face.Cum spunea Cioran;"oamenii simpli incep prin a crede in Dumneze,oamenii de stiinta sfarsesc prin a crede in Dumnezeu!"
"...se gaseste destula credinta pentru a ura,dar nu se gaseste destula credinta pentru a iubi!!!".
Indiferent ce crezi tu, eu nu te urasc, ory, dar cateodata cand intreci masura prin repetitie, imi e si mie destul, si atunci fac uz de replica. Dealtfel ai omis sa vezi "zambetul" atasat postarii, pe care l-am pus ca sa vezi din prima ca am scris mai in gluma, mai in serios.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 00:54:47
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Nu, Andrei, ma refeream la faptul ca femeia poarta copilul 9 luni si tot ea ii da nastere. Barbatul doar asista. E bine si ca asista si vede cum se naste un copil, ca sa aprecieze mai mult femeia dupa nastere. Multi barbati sunt datai afara din sala de nasteri pentru ca sunt gata sa lesine. Durerile nasterii se aseamana cu durerile iadului.
Nu stiu din ce statistici vorbesti tu, dar eu nu am vazut vre-un barbat sa lesine cind vede singe la altcineva. Lesina cind ii curge lui....si nu sunt dati afara ci pusi sa faca treaba ca doar nasc si ei cu sotia lor, ei taie, de regula cordonul ombilical

....la fel cum calugarilor nevrednici prostia lor le taie cordonul ombilical cu minastirea mama.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 03:08:36
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Da di se ti supara adevarul, duduca? Uite, pe mine nu ma supara cuvintele tale mangaietoare, caci ma vezi in culori muuuult prea frumoase, pacatoasa de mine.

Anca, sa nu te miri daca primesti avertisment de la admin -- te-am raportat ptr folosirea de apelative nepotrivite si tendentioase.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 03:22:13
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Lasa Ory, nu te supara, eu te apreciez. Asa ca toate vorbele nepotrivite trebuie sa treaca. In inima trebuie sa punem numai vorbele bune, ca indiferent de situatie, noi sa nu putem scoate din inima decat ganduri bune.
Asa e, Ory, are mare dreptate Costel si sunt sigura ca multi alti colegi de forum gandesc ca el.

Stiu, e greu sa treci peste rautatile pe care le intalnesti intr-un loc pe care il credeai un liman pentru sufletul tau, dar incearca, fa un efort si ignora postarile rautacioase. Nu-l avem noi model pe Hristos? El a biruit lumea!
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 11:45:40
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu stiu din ce statistici vorbesti tu, dar eu nu am vazut vre-un barbat sa lesine cind vede singe la altcineva. Lesina cind ii curge lui....si nu sunt dati afara ci pusi sa faca treaba ca doar nasc si ei cu sotia lor, ei taie, de regula cordonul ombilical

....la fel cum calugarilor nevrednici prostia lor le taie cordonul ombilical cu minastirea mama.
Andrei, fa-ma te rog sa inteleg: tu personal cum ai nascut pelvian sau prin cezariana? Si in cat timp ti s-au inchis rupturile sau taieturile? Ai avut lapte imediat? Ai fost in pericol sa faci "furia laptelui"? a opresc aici cu intrebarile, caci nu cred ca ai participat activ la nastere, ci doar ca spectator. Nu tu ai avut durerile nasterii, ci sotia ta.
Daca tu nu cunosti barbati poftiti afara din sala de nastere, caci erau pe punctul de a lesina, asta nu spune nimic, caci ei exista. Sotului meu numai povestindu-i si il apuca lesinul... Norocul lui, ca pe vremea aceea barbatii erau tinuti departe de sala de nastere; nici in cladire nu aveau acces, decat in calitate de medici.
Ca ai taiat cordonul ombilical, nu ma indoiesc. Te-a durut tare candl-ai taiat?!?
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 11:48:14
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Anca, sa nu te miri daca primesti avertisment de la admin -- te-am raportat ptr folosirea de apelative nepotrivite si tendentioase.
Duduca nu e nici nepotrivit , nici tendentios; e moldovenesc.
Oh, iti multumesc ca m-ai raportat, mare atentie ii dai si nu merit.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 11:50:04
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Asa e, Ory, are mare dreptate Costel si sunt sigura ca multi alti colegi de forum gandesc ca el.

Stiu, e greu sa treci peste rautatile pe care le intalnesti intr-un loc pe care il credeai un liman pentru sufletul tau, dar incearca, fa un efort si ignora postarile rautacioase. Nu-l avem noi model pe Hristos? El a biruit lumea!
M-as bucura sa explici odata in mod exceptional, nu sa faci numai afirmatii gratuite si tendentioase (!), in ce mod are dreptate ory. Poate are, dar vreau sa vad si in ce fel are...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul spre_rasarit Generalitati 70 04.01.2012 16:13:17
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58