![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frate bmd, Iata un fragment din scrisoarea Sfantului Fotie Cel Mare, patriarhul Constantinopolului, scrisa pe la anii 883 despre spurcata dogma latineasca "Filioque", din care iti vei putea da seama si tu cum ca catolicii hulesc prin dogmele lor false de credinta pe Duhul Sfant, A Treia Persoana a Dumnezeirii, ceea ce, dupa cum ai precizat si fratia ta, este pacat de neiertat: Citatul: Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Scrisoarea respectiva a fost trimisa de catre Sfantul Fotie Cel Mare, patriarhul Constantinopolului, la anul 883 d. Hr. Prea Sfintitului Arhiepiscop si Mitropolit de Aquileea, de asemenea Ortodox.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu am insel, prin anii 1850 existau adventistii celei de-a doua veniri (din care s-au desprins martorii lui Iehova). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
ma gandeam ca ar trebui sa stii parerea lui.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am cautat raspunsuri la niste intrebari (cine suntem? de unde venim? incotro mergem? care este rostul nostru? etc). Am gasit ceva cat de cat multumitor in scrierile orientale. Dar, cand am luat contact cu Sfanta Scriptura, practic am fost coplesit. Aceasta Carte a avut un impact puternic asupra gandirii si vietii mele. Am inceput sa caut biserica, care respecta cel mai fidel Cuvantul lui Dumnezeu. La un moment dat am ajuns intr-un soi de deznadejde. Nici una din bisericile prin care umblasem nu respecta indeajuns Cuvantul lui Dumnezeu. Imi ziceam in gluma ca voi infinta eu "biserica lui Vasile"(numele meu), care va respecta intru-totul Sfanta Scriptura. Practic, hotarasem sa merg la o biserica (nu prea avea importanta care), sa fac un botez la maturitate (simteam o nevoie stringenta sa fac un legamant personal cu Domnul), si apoi sa-mi vad de treaba mea, nefacand parte din nici o biserica. Dumnezeul Scripturii imi era indeajuns. In clipele acelea m-am rugat mult Domnului sa ma calauzeasca. Intr-o seara am receptionat un post de radio religios. Se vorbea foarte limpede, practic si frumos, ca dupa Sfanta Scriptura. Numai ca cei care vorbeau la acel posta de radio nu-si declinau identitatea. Cu greu am reusit sa aflu cine sunt, din ce grupare religioasa fac parte. Le-am vizitat biserica si acolo am ramas. Cred ca am gasit biserica pe care o cautam. Vorbeati ceva de oameni. Nu am primit nimic din ce aminteati din partea lor. M-am lovit de raceala tinerilor din aceasta biserica (nu in toate se petrece acest lucru). Cautam prietenia lor si nu puteam sa ma lipesc de ei. Erau cu facultati, aveau pregatire superioara (vorbeau limbi straine, cantau la mai multe instrumente muzicale,etc.) si nu eram de categoria lor. Si altele. Pot spune, ca in mare parte oamenii m-au dezamagit. Eu am cautam Adevarul, nu m-am uitam la fata oamenilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci ai citit Sfanta Scriptura si dupa aceeia ai incercat sa cauti biserica potrivita? Uneori in viata e bine sa incerci sa razbati acolo unde este mai greu, doar ca sa-ti demonstrezi ca poti si ca evoluezi. Cand vrei sa izbutesti intr-o tara straina , mai intai inveti limba. Mai am cateva intrebari: Cunosti Adevarul? L-ai gasit? Tu respecti cuvantul lui Dumnezeu? Am receptionat si eu acel radio si nu am ramas la el... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adevarul il descopar, in continuare. Cat despre Cuvantul lui Dumnezeu, vreau sa fie norma de viata a mea si a familiei mele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intre credinta in jertfa mantuitoare a Domnului Iisus Hristos si faptele credintei este o stransa legatura. Nu exista credinta fara fapte si nici fapte fara credinta. "Aici este rabdarea sfintilor care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus"(Apocalipsa 14:12). Multi uita partea cu "poruncile lui Dumnezeu". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- "Odata ce ai fost mantuit nu mai trebuie sa faci nimc"(spuneti dvs.). Vreau sa fac o corectura: o data ce stii ca esti mantuit, nu poti sa nu faci nimic. Credinta adevarata se vede in dragostea pentru Dumnezeu si pentru semeni. Iar dragostea pentru Dumnezeu se vede in pazirea poruncilor Lui. Prin credinta suntem mantuiti, prin faptele credintei sunte judecati. "Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui"(Apocalipsa 22:12). - Sa nu confundam credinta cu acceptarea la nivel mental a jertfei Domnului Iisus Hristos. Credinta sau harul lui Dumnezeu sunt transformatoare si active. - Raspuns la o alta postare: am intrat si eu intr-o biserica de pocaiti. Sunt adventist. Imi pare rau ca nu-mi puteti raspunde. Vad ca ati fost banat. Mi s-a intamplat si mie de cateva ori. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar, ma rog, ce s-a intamplat pe aici?
Un mic cutremur prin care domnul admin' a cenzurat total circa 17-18 mesaje? Ce aveau deosebit aceste mesaje incat au meritat a fi cenzurate? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|