Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2009, 23:06:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Daca tot stim ca exista manipulare, sa avem mare grija de constiinta noastra. Ea ne duce pe drumul cel drept.
Mai ales acum, ca e vremea dublei constiinte, sau a "vindecarii memoriei", cand nu mai stim sa deosebim rau de bine, si bine de rau.
Depinde de persoană Anca ! Nu este ceva general pentru toți. Cei slabi de ingeri , sunt mult mai vulnerabili, iar spălarea creerelor se face cu multă ușurință la aceștia. De-ți vezi de drumul tău în viață, și nu alergi după cai verzi pe pereți sau nu crezi că orice zboară se mănâncă, totul va fi OK ,de nu, suporți consecințele, devi o simplă marionetă, o cârpă de sters praful și cam atât.
Vechi 09.04.2009, 23:24:35
Anca-Miha
Guest

Implicit

Din pacate nu e chiar atat de simplu. Stii doar, Cristian, ca si cei mai mari vor fi in primejdie da a cadea. Concluzia: nu e nimeni in siguranta. Mijloacele de manipulare sunt atat de perfide si subtile, incat nu stii din ce parte esti atacat, de catre cine si mai ales cum. De aceea ni se spune sa ne rugam incontinuu; abia atunci vom fi la adapost de ispite si manipulari. Dar care dintre noi reuseste sa se roage incontinuu?!? Atentie, deci, si trezvie.
Vechi 10.04.2009, 00:17:07
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Foarte adevarat, trebuie sa dormim cu rugaciunea pe buze, iar somnul sa ne fie pe jumatate treaz!!!
Vechi 29.04.2009, 20:55:10
eduardd
Guest

Smile Loc de cearta

[COLOR=Red]Loc de cearta[/COLOR] sau Loc de dat cu, capul...cum veti dori domniile voastre..
Asa cum in toate insitutiile exista un binecunoscut "Loc pentru fumat" propun sa existe si pe forumul nostru un
"Loc de cearta", pentru ca fumatori nu avem prea multi..
De aceea: propun tuturor celor ce au nervi, dureri de cap, spume la gura, injurii, plansete sau miorlaituri provocate de colegii de forum..sa vina in acest loc si sa spuna "tot ce ii sta pe buze..sau printre dinti..." Astfel scutiti pe cei ce urmaresc un anume subiect de vesnicile intreruperi, injurii, atacuri la persoana ce Nu au nicio legatura cu topicul.
1. Frate esti suparat? Ai doua optiuni: iarta-ma sau injura-ma aici!
2. Nu ti-a placut caraterul meu? Ai doua optiuni: iarta sau injura-ma aici!
3. Vrei sa ma ignori si nu stii cum? Ai doua optiuni, folosesti facilitatea ignor sau imi spui aici; dispari!
4. Nu mai suporti vesnicele mele polologhii sau sfaturile crestine? Ai doua optiuni; iarta-ma sau injura-ma aici!
Lista poate continua....daca va vin ideii...
Vechi 29.04.2009, 23:16:46
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
[COLOR=red]Loc de cearta[/COLOR] sau Loc de dat cu, capul...cum veti dori domniile voastre..
Asa cum in toate insitutiile exista un binecunoscut "Loc pentru fumat" propun sa existe si pe forumul nostru un "Loc de cearta", pentru ca fumatori nu avem prea multi..
De aceea: propun tuturor celor ce au nervi, dureri de cap, spume la gura, injurii, plansete sau miorlaituri provocate de colegii de forum..sa vina in acest loc si sa spuna "tot ce ii sta pe buze..sau printre dinti..." Astfel scutiti pe cei ce urmaresc un anume subiect de vesnicile intreruperi, injurii, atacuri la persoana ce Nu au nicio legatura cu topicul.
3. Vrei sa ma ignori si nu stii cum? Ai doua optiuni, folosesti facilitatea ignor sau imi spui aici; dispari!
4. Nu mai suporti vesnicele mele polologhii sau sfaturile crestine? Ai doua optiuni; iarta-ma sau injura-ma aici!

Excelenta idee!!!
M-ai facut sa zambesc Jenica, si sa uit de problemele mele pentru o clipa!
Da, multi ni inteleg ca fiecare are o personalitate proprie si din acest motiv, se isca neintelegeri.
Mai exista si faptul ca a respecta pe cineva, inseamana sa stii sa spui "Frate, iarta-ma , am gresit".
Mai trebuie sa crestem putin.
Vechi 29.04.2009, 23:23:08
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
[COLOR=Red]Loc de cearta[/COLOR] sau Loc de dat cu, capul...cum veti dori domniile voastre..
Asa cum in toate insitutiile exista un binecunoscut "Loc pentru fumat" propun sa existe si pe forumul nostru un
"Loc de cearta", pentru ca fumatori nu avem prea multi..
M-a distrat tare ideea ta!
Da, cred ca e foarte buna, nu stiu insa daca vor accepta certaretii sa se defuleze numai aici. :-)
Vechi 30.04.2009, 00:43:26
Anca-Miha
Guest

Implicit

Foarte buna propunerea ta, Jenica. Dar nu oricum, ci in termeni civilizati. Si cine nu e in stare sa se exprime civilizat, si nu poate sa se exprime decat cu injurii, sa o faca si sa primesca o pauza de 1-2 saptamani de pe forum, ca sa se racoreasca. Totusi este inadmisibil cate isi permit unii.. la adresa altora. Argumente, nu injurii!
Vechi 30.04.2009, 08:00:54
eduardd
Guest

Smile

Ma bucur ca v-am facut sa zambiti. Dealtfel.. acesta a fost scopul acestui topic. M-am obisnuit sa imi beau cafeaua ( care e musai..din pricina tensiunii..sper sa nu ma ia vsovoi la cearta) dimineata aici in fata calculatorului. Uneori mesajele citite imi strica buna dispozitie, deh asa sunt eu mai sensibila.. M-am gandit ca sunt si altii ca mine si mi-am spus in sinea mea..I-a'n veseleste mata putin atmosfera pe aici... Acum, intr-un ton serios, sincer m-as bucura daca am reusi sa comunicam mai usor.
Acest topic nu este adresat cuiva anume, nu face rau nimanui, nu creste tensiunea, a fost creat din dorinta de a readuce zambetul pe planeta Pamant!
Vechi 30.04.2009, 13:59:34
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
SI EU M-AM GINDIT CA TOATE DISCUTIILE AR TREBUI SA SE CONCRETIZEZE ALTFEL ca sa implineasca credinta parintelui GH. CALCIU DUMITREASA,citez;" CRED IN ACEASTA OPOZITIE SACRA A POPORULUI ROMAN FATA DE ECUMENISM.DECI DISCUTIILE ,CA sa nu ramina sterile ,ar trebui sa se concretizeze intr-o atitudine civica fata de problemele duhovnicesti si de credinta actuale,caci si noi vom avea de dat raspuns daca nu am luat atitudine intr-o problema duhovniceasca.Am sa dau un exemplu ca sa fiu mai bine inteleasa. Am citit nu demult pe razboiintrucuvint DESPRE FAPTUL CA MITROPOLITUL BANATULUI CORNEANU a invitat IN NUMELE ORTODOCSILOR DIN TIMISOARA pe un pastor american BILLI GRAHAM,ma iertati dc am gresit cu ceva numele ,desi SFINTIA SA ZICE CA E RENUMIT EU NU AM AUZIT DE EL,CA SA CATEHIZEZE PE STADION PE TINERETUL CRESTIN ORTODOX DIN BANAT ,SI TIMISOARA. Eu ma asteptam dupa o astfel de atitidine .ca vreun banatan-timisorean ,caci in numele lor s-a vorbit ,sa scrie o petitie pe care sa o expuna si s ceara iscalituri on line pt a fi inminata Mirtopolitului Banatului. Caci daca e adevarata aceasta stire ,ortodocsii din Timisoara ar trebui sa se sesizeze si prin intermediul forumului asta, sa ne ceara sa iscalim o petitie care sa ceara Mitropolitului Corneanu sa REMITA aceasta invitatie. De ce sa o remita ?! Pt. ca noi ,care sintem ortodocsi de 2000 ani nu avem ce invata si nici copii nostri studenti ortodocsi care studiaza la Timisoara de la un pastor ,care invata o credinta NEORTODOXA,deci gresita.Noi nu trebuie sa fim indiferenti in leg. cu orice problema care apare intr-o parte a tarii noastre ,in legatura cu credinta noastra ortodoxa,fie ca e ea in Bihor,Banat ,Muntenia sau in orice loc din tara!Daca vre-un tinar ortodox va trece prin acest prozelitism ,facut cu incuuvintarea unui Mitropolit ,noi parintii am putea cere la judecata de apoi sufletul lui care s-apierdut din mina acelui mitropolit ,dar Dumnezeu ne va intreba-ce am facut noi ca si parinti si crestini ortodocsi ca sa evitam asta,adica un eveniment concret de acest tip,am facut vreo petitie ,am iscalit-o pt afi inminata pentru rezolvare. Sa nu spun ca a scris cineva la comentarii ca AR TREBUI RESFINTITA CATEDRALA DI TIMISOARA[unde au avut cavalerii de Malta nustiu ce evenimentde racolare si asa zisa primire in ordinul lor] ,dar a facut cineva o petitie in acest sens .ca sa o supuna spre iscalire si sa o inainteze la Mitropolia din Timisoara,asa cum a facut doamna OANA IFTIME LA BUCURESTI IN LEGATURA CU RESFINTIREA BISERICII SF. ECATERINA,dupa tinerea slujbei de craciun de catre copti,consicerati eretici.Si citi ortodocsi care scriu pe forumul asta au iscalit acea scrisoare deschisa catre patriarh si sf. Sinod?!?!Mie mi se par calduti si cei mai multi dau din umeri,din cei care scriu pe acest forum,nu-i intereseaza problemele de pericol duhovnicesc ce apar pe parcurs si nici luarea de masuri prin jalbe la forurile duhovnicesti care tre sa vada ca poporul nu doreste spurcarea lacasurilor de cult.ASA vad eu ca ar fi EFICIENT acest forum ;altfel ...numai pierdere de vreme ,mai bine stam si ne rugam decit sa discutam in contradictoriu noi ,ortodocsii intre noi.DUMNEZEU SA NE LUMINEZE!
Iata o atitudine , care imi place. Bravo, Sofia!
Pasivitatea e moarte duhovniceasca, nimic altceva.

Draga Jenica, imi pare rau ca fac parte si eu dintre aceia, care iti strica dispozitia cand iti bei cafeaua. Imi pare rau cu adevarat; dar sunt unele lupte de dat si atunci nu suferi numai tu, care citesti ci si cel care scrie. Dar asta sa nu ne impiedice sa luam atitudine atunci cand e nevoie, de teama ca stricam linistea cuiva; ia gandeste-te cat s-ar strica linistea, daca unii dintre cei noi si fara cunoastere ar lua drept bun un punct de vedere gresit, care contravine Sf. Parinti si chiar si bibliei, caci de multe ori avem formulari explicite in biblie, care sunt contestate de unii...
Din pacate nu suntem in vreme de pace, caci Domnul a luat pacea de pe pamant, ci suntem chiar in plin razboi duhovnicesc; acesta se duce cu cheltuiala (nervoasa) mare, dar aduce si roade.

Si acum ca veni vorba, daca cei, care, implicati in acest razboi fiind, se folosesc de Cuvantul lui Dumnezeu si de intelepciunea lasata noua de Sfintii Parinti, sunt pusi la zid pentru ca il marturisesc pe Domnul Iisus Hristos, atunci cei care il razboiesc pe acesta pe cine marturisesc, nu stiu, caci rare ori gasesc in afirmatiile lor altceva decat o inchinare in fata omului. Oare ei cui se inchina si invataturile cui le propaga?!?
Sf. Pavel spune: "11. Cel ce vorbește astfel să-și dea seama că așa cum suntem cu cuvântul prin scrisori, când nu suntem de față, tot așa suntem și cu fapta, când suntem de față.
12. Căci nu îndrăznim să ne numărăm sau să ne asemănăm cu unii care se laudă singuri; dar aceia, măsurându-se și asemănându-se pe ei cu ei înșiși, nu au pricepere.
13. Iar noi nu ne vom lăuda fără măsură, ci după măsura dreptarului cu care ne-a măsurat nouă Dumnezeu, ca să ajungem și până la voi."
Asemenea trebuie sa facem si noi.

Spuneai intr-un loc despre linistea pe care o resimte cel, care merge la manastire si vorbeste cu duhovnicii imbunatatiti. Diferenta, draga Jenica, e aceea, ca cei care merg la manastire sunt avizi de Cuvantul lui Dumnezeu rostit prin calugari; abia asteapta intalnirea cu Cuvantul, care le picura pace in suflet. Cine a fost acolo stie.
Vechi 02.05.2009, 16:56:40
ClaudiuT's Avatar
ClaudiuT ClaudiuT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2009
Locație: Vatra Dornei, student: Cluj-Napoca
Implicit

Problema de pe acest forum eu cred ca consta in faptul ca se pune prea putin accent pe Sfanta Scriptura!
Cred ca trebuie sa ne invatam caci Sfanta Scriptura este Cuvantul lui Dumnezeu si merita cea mai multa atentie, si nu alte posturi gen .... stiti si voi care.
Binteleinteles : Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie!
Haideti sa schimbam ceva!

Har si Pace de la Domnul!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Forumul nostru II (sau de ce se judeca ortodocsii unii pe altii) sophia Biserica Ortodoxa si Massmedia 362 28.04.2010 16:47:40
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? geo.nektarios Generalitati 89 30.12.2009 13:00:19
pe forumul edu.ro(profesorilor) urzicuta Generalitati 0 29.02.2008 20:16:07