![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Depinde de persoană Anca ! Nu este ceva general pentru toți. Cei slabi de ingeri , sunt mult mai vulnerabili, iar spălarea creerelor se face cu multă ușurință la aceștia. De-ți vezi de drumul tău în viață, și nu alergi după cai verzi pe pereți sau nu crezi că orice zboară se mănâncă, totul va fi OK ,de nu, suporți consecințele, devi o simplă marionetă, o cârpă de sters praful și cam atât.
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate nu e chiar atat de simplu. Stii doar, Cristian, ca si cei mai mari vor fi in primejdie da a cadea. Concluzia: nu e nimeni in siguranta. Mijloacele de manipulare sunt atat de perfide si subtile, incat nu stii din ce parte esti atacat, de catre cine si mai ales cum. De aceea ni se spune sa ne rugam incontinuu; abia atunci vom fi la adapost de ispite si manipulari. Dar care dintre noi reuseste sa se roage incontinuu?!? Atentie, deci, si trezvie.
|
|
||||
|
||||
![]()
Foarte adevarat, trebuie sa dormim cu rugaciunea pe buze, iar somnul sa ne fie pe jumatate treaz!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=Red]Loc de cearta[/COLOR] sau Loc de dat cu, capul...cum veti dori domniile voastre..
![]() Asa cum in toate insitutiile exista un binecunoscut "Loc pentru fumat" propun sa existe si pe forumul nostru un "Loc de cearta", pentru ca fumatori nu avem prea multi.. ![]() De aceea: propun tuturor celor ce au nervi, dureri de cap, spume la gura, injurii, plansete sau miorlaituri provocate de colegii de forum..sa vina in acest loc si sa spuna "tot ce ii sta pe buze..sau printre dinti..." Astfel scutiti pe cei ce urmaresc un anume subiect de vesnicile intreruperi, injurii, atacuri la persoana ce Nu au nicio legatura cu topicul. 1. Frate esti suparat? Ai doua optiuni: iarta-ma sau injura-ma aici! 2. Nu ti-a placut caraterul meu? Ai doua optiuni: iarta sau injura-ma aici! 3. Vrei sa ma ignori si nu stii cum? Ai doua optiuni, folosesti facilitatea ignor sau imi spui aici; dispari! 4. Nu mai suporti vesnicele mele polologhii sau sfaturile crestine? Ai doua optiuni; iarta-ma sau injura-ma aici! Lista poate continua....daca va vin ideii... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Excelenta idee!!! M-ai facut sa zambesc Jenica, si sa uit de problemele mele pentru o clipa! ![]() Da, multi ni inteleg ca fiecare are o personalitate proprie si din acest motiv, se isca neintelegeri. Mai exista si faptul ca a respecta pe cineva, inseamana sa stii sa spui "Frate, iarta-ma , am gresit". Mai trebuie sa crestem putin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, cred ca e foarte buna, nu stiu insa daca vor accepta certaretii sa se defuleze numai aici. :-) |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte buna propunerea ta, Jenica. Dar nu oricum, ci in termeni civilizati. Si cine nu e in stare sa se exprime civilizat, si nu poate sa se exprime decat cu injurii, sa o faca si sa primesca o pauza de 1-2 saptamani de pe forum, ca sa se racoreasca. Totusi este inadmisibil cate isi permit unii.. la adresa altora. Argumente, nu injurii!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur ca v-am facut sa zambiti.
![]() ![]() Acest topic nu este adresat cuiva anume, nu face rau nimanui, nu creste tensiunea, a fost creat din dorinta de a readuce zambetul pe planeta Pamant! ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pasivitatea e moarte duhovniceasca, nimic altceva. Draga Jenica, imi pare rau ca fac parte si eu dintre aceia, care iti strica dispozitia cand iti bei cafeaua. Imi pare rau cu adevarat; dar sunt unele lupte de dat si atunci nu suferi numai tu, care citesti ci si cel care scrie. Dar asta sa nu ne impiedice sa luam atitudine atunci cand e nevoie, de teama ca stricam linistea cuiva; ia gandeste-te cat s-ar strica linistea, daca unii dintre cei noi si fara cunoastere ar lua drept bun un punct de vedere gresit, care contravine Sf. Parinti si chiar si bibliei, caci de multe ori avem formulari explicite in biblie, care sunt contestate de unii... Din pacate nu suntem in vreme de pace, caci Domnul a luat pacea de pe pamant, ci suntem chiar in plin razboi duhovnicesc; acesta se duce cu cheltuiala (nervoasa) mare, dar aduce si roade. Si acum ca veni vorba, daca cei, care, implicati in acest razboi fiind, se folosesc de Cuvantul lui Dumnezeu si de intelepciunea lasata noua de Sfintii Parinti, sunt pusi la zid pentru ca il marturisesc pe Domnul Iisus Hristos, atunci cei care il razboiesc pe acesta pe cine marturisesc, nu stiu, caci rare ori gasesc in afirmatiile lor altceva decat o inchinare in fata omului. Oare ei cui se inchina si invataturile cui le propaga?!? Sf. Pavel spune: "11. Cel ce vorbește astfel să-și dea seama că așa cum suntem cu cuvântul prin scrisori, când nu suntem de față, tot așa suntem și cu fapta, când suntem de față. 12. Căci nu îndrăznim să ne numărăm sau să ne asemănăm cu unii care se laudă singuri; dar aceia, măsurându-se și asemănându-se pe ei cu ei înșiși, nu au pricepere. 13. Iar noi nu ne vom lăuda fără măsură, ci după măsura dreptarului cu care ne-a măsurat nouă Dumnezeu, ca să ajungem și până la voi." Asemenea trebuie sa facem si noi. Spuneai intr-un loc despre linistea pe care o resimte cel, care merge la manastire si vorbeste cu duhovnicii imbunatatiti. Diferenta, draga Jenica, e aceea, ca cei care merg la manastire sunt avizi de Cuvantul lui Dumnezeu rostit prin calugari; abia asteapta intalnirea cu Cuvantul, care le picura pace in suflet. Cine a fost acolo stie. |
|
||||
|
||||
![]()
Problema de pe acest forum eu cred ca consta in faptul ca se pune prea putin accent pe Sfanta Scriptura!
Cred ca trebuie sa ne invatam caci Sfanta Scriptura este Cuvantul lui Dumnezeu si merita cea mai multa atentie, si nu alte posturi gen .... stiti si voi care. Binteleinteles : Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie! Haideti sa schimbam ceva! Har si Pace de la Domnul! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Forumul nostru II (sau de ce se judeca ortodocsii unii pe altii) | sophia | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 362 | 28.04.2010 16:47:40 |
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? | geo.nektarios | Generalitati | 89 | 30.12.2009 13:00:19 |
pe forumul edu.ro(profesorilor) | urzicuta | Generalitati | 0 | 29.02.2008 20:16:07 |
|