Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2009, 10:36:01
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Desi este vanare de vant asta ,omul e schimbator si nu vad ce rod ar avea acesta spovedanie publica care mai mult ar duce la smintirea celor din jur. Iar peste ceva timp ai vedea ca nu mai esti aceeasi ,nu mai gandesti la fel.
Da ,interesant punct de vedere ,numai ortodox nu.
Sunt de acord cu tine Anita din acest punct de vedere. candva si eu am militat pentru o relatie mai deschisa intre noi dar Timpul mi-a arata ca este total gresit. Prieteniile virtuale sunt totusi "prietenii virtuale"!! Niciodata nu poti intelege pe delin um om, pana nu "il mirosi" cum imi place mie sa spun. Sa vorbesti cu si despre el/tine virtual e una, iar a sta efectiv unul in fata celuilalt este cu totul altceva. O spun din experienta. M-am intalnit cu cativa colegi de forum si sincerc va spun e cu totul altfel.. Insa o inteleg si pe Ory. Se simte "incoltita"..deja prea multe locuri unde se vorbeste despre ea. Si nu cred ca se simte bine!! Eu una nu m-as simti! Una e sa combati ideea cuiva si alta sa nu ii citesti cu atentie si fara a fi partinitor mesajele. Daca aceste discutii au scopul de a ajuta, atunci trebuie intai intrebat daca [COLOR=Red]ea doreste asta[/COLOR]! parerea mea....
Reply With Quote
Vechi 04.05.2009, 11:28:27
Anca-Miha
Guest

Implicit

Si tu crezi ca atitudinea asta e pe placul duhovnicului ta, Jenica? Nu ti-a spus ca nu poti schimba lumea? Atunci conformeaza-te! Ascultarea inainte de toate.
Prin asta nu-ti interzic sa iti spui cuvantul, ci doar te atentionez ca nu respecti ceea ce ti s-a spus de catre duhovnic. Si apoi ne plangem ca nu am pus inceput bun...
Cel mai normal e ca tocmai in asemenea situatii sa tinem cont de cuvintele duhovniciúlui, caci el ne cunoaste cel mai bine si stie daca suntem pregatiti sau nu de asemenea confruntari ca cea actuala.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2009, 11:33:51
eduardd
Guest

Implicit

Iti multumesc Anca. dar te rog sa imi spui prin ce am incalcat porunca duhovnicului? Poate eu gresesc cu adevarat si nu sunt capabila sa vad. Ajuta-ma tu te rog. In postul ainterior mi-am spus doar parerea personala. Nu am rugat sa va schimbati, nici nu doresc asta! Cu atat mai mult stiu nu al meu este a schimba ceva! Daca postarile mele te-au suparat atunci te rog iarta-ma! De obicei e bine insa sa tinem cont daca ne spune doar o persoana sau mai multe...Unul poate gresi, dar cand sunt mai multi...poate exista si un strop de adevar. Nadajduiesc ca ai inteles corect mesajul meu.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2009, 11:38:15
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Prieteniile virtuale sunt totusi "prietenii virtuale"!! Niciodata nu poti intelege pe delin um om, pana nu "il mirosi" cum imi place mie sa spun. Sa vorbesti cu si despre el/tine virtual e una, iar a sta efectiv unul in fata celuilalt este cu totul altceva. ..
In spatele prietenilor virtuali se afla oameni. Am gasit oameni adevarati si prieteni adevarati pe acest forum; ne-am vazut si am simtit aceeasi dragoste, pe care o simteam din mesaje, si la vedere. Si asta pentru ca vorbesc de oameni sinceri, nu useri, care se ascund in spatele ID-ului.
Jenica, nu putem trage concluzii generalizatoare dupa o intalnire cu cativa useri.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2009, 11:44:54
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
In spatele prietenilor virtuali se afla oameni. Am gasit oameni adevarati si prieteni adevarati pe acest forum; ne-am vazut si am simtit aceeasi dragoste, pe care o simteam din mesaje, si la vedere. Si asta pentru ca vorbesc de oameni sinceri, nu useri, care se ascund in spatele ID-ului.
Jenica, nu putem trage concluzii generalizatoare dupa o intalnire cu cativa useri.
Da Anca! Si eu am intalnit oameni cu O mare!! dar totusi suntem intr-un mediu virtual. Atata timp cat eu nu am posibilitatea sa vad/simt chipul celui ce mi se adreseaza exista riscul sa il inteleg/interpretez gresit. De aceea am spus si ma repet, e bine ca atunci cand nu ai inteles ceva intreaba a doua oara, a treia oara, nu cred ca se va supara nimeni. Nu elimin notiunea de OM, facand referire la virtual, ci incerc sa exprim un adevar. Una e sa imi spui "iarta" virtual si alta fata in fata. Daca gresesc iarta, dar eu astfel simt.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2009, 11:48:39
Anca-Miha
Guest

Implicit

De ce, ai impresia ca nu am inteles ceva? Ba prea am inteles!
Reply With Quote
Vechi 04.05.2009, 11:56:44
eduardd
Guest

Implicit

Anca, stii bine ca nu am fost de acord cu unele "actiuni" ale lui ory. cand am considerat ca ceva e gresit am spus deschis. Bun...rau...Nu tin partea nimanui..dar nu pot privi cum un om este haituit chiar daca gandeste (uneori) gresit. Sau poate doar...incearca sa se apere...cu mai multa duritate ce-i drept... Eu ma tem ca tocmai acesta atitudine a noastra o va face sa spun "nu mai sport crestinii!!!" ..si ceea ce "Viata" nu a reusit sa distruga, va distruge "credinta" si comportamntul nostru. Nu vreau sa schimb pe nimeni, intelegeti-ma va rog toti!! [COLOR=Red]TOT[/COLOR] ceea ce scriu este ce simt, dar [COLOR=Red]NU[/COLOR] va cer sa luati de bun!! E parerea mea personala pe care mi-o exprim ca voi toti. Daca considerati ca e si ceva bun in ea...atunci este alegerea voastra! Daca e gresit, fiti ingaduitori si ajutati-ma sa imi vad greseala.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2009, 12:57:48
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Foarte bine ai spus Jenica,ai fost impartiala si ai incercat pe cat posibil sa faci inteles...ceea ce poate fi de inteles,dincolo de aparenta noastra "ravnitoare".
Vechi 04.05.2009, 13:01:54
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Curios Anca,cum de aduci aminte de oamenii care se ascund in spatele ID-urilor,cand tu esti in aceiasi categorie,diferenta este doar ca tu mai ai si un nume,nu un pseudonim,insa nu cunosc altceva in afara de aceasta...decat "teorii spicuite".Pune si tu o biografie in profil,poate ca si o poza...spune cate ceva de meseria ta(acum,sau in trecut),o minima caracterizare asa cum o fac unii mai sinceri si mai deschisi la inima pe aici,si atunci voi intelege ca esti un personaj,ai o personalitate si nu doar un nume...cum spui!
Vechi 04.05.2009, 13:15:04
Anca-Miha
Guest

Implicit

Am scris deseori despre mine; si am si un nume. Dar numele tau care e ory, caci multi am vrea sa ne rugam pentru tine, cum o facem si pentru ceilalti al caror nume il cunoastem.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul spre_rasarit Generalitati 70 04.01.2012 16:13:17
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58