Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2009, 21:39:25
Maria-Raluca's Avatar
Maria-Raluca Maria-Raluca is offline
Member

Data înregistrării: 12.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

ortodoxa:)
Vechi 05.05.2009, 20:05:02
eulaura eulaura is offline
Member

Data înregistrării: 06.04.2009
Implicit ...

la mine e mai ciudat... nu stiou cum sa ma recomand... sunt ortodoxa in mod clar, dar nu stiu daca BOR sau BORR, nu mai stiu cred ca ma aflu la limita dintre cele doua intrucat mama e ortodoxa pe stil nou si tata pe stil vechi iar la noi se respecta ambele.... eu merg mai mult la o biserica pe nou,dar nu am nimic impotriva celor de pe vechi(desi se spun multe vorbe grele la adresa lor si multi fac asta fara sa-i cunoasca cu adevarat). dar cred intr-UN singur Dumnezeu, si consider ca toata confuzia cu calendarele e doar o problema facuta de oameni care nu conteaza prea mult pentru Dumnezeu(Dovada fiind viata Sf Glicherie). sunt cam derutata totusi din punctul asta de vedere... de ce sa nu recunosc... Dar vreau sa fiu pe drumul care-i place Lui Dumnezeu, vreau sa fiu langa El...chiar vreau! acum sper ca n-o sa ma ignore toata lumea si n-o sa mai vb nimeni cu mine...(am vazut de multe ori reactia agresiva chiar fata de cei de pe stil vechi)

ierta-ti daca am spus ceva nepotrivit. si sunt curioasa de parerile voastre despre situatia mea
Reply With Quote
Vechi 05.05.2009, 20:51:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eulaura Vezi mesajul
la mine e mai ciudat... nu stiou cum sa ma recomand... sunt ortodoxa in mod clar, dar nu stiu daca BOR sau BORR, nu mai stiu cred ca ma aflu la limita dintre cele doua intrucat mama e ortodoxa pe stil nou si tata pe stil vechi iar la noi se respecta ambele.... eu merg mai mult la o biserica pe nou,dar nu am nimic impotriva celor de pe vechi(desi se spun multe vorbe grele la adresa lor si multi fac asta fara sa-i cunoasca cu adevarat). dar cred intr-UN singur Dumnezeu, si consider ca toata confuzia cu calendarele e doar o problema facuta de oameni care nu conteaza prea mult pentru Dumnezeu(Dovada fiind viata Sf Glicherie). sunt cam derutata totusi din punctul asta de vedere... de ce sa nu recunosc... Dar vreau sa fiu pe drumul care-i place Lui Dumnezeu, vreau sa fiu langa El...chiar vreau! acum sper ca n-o sa ma ignore toata lumea si n-o sa mai vb nimeni cu mine...(am vazut de multe ori reactia agresiva chiar fata de cei de pe stil vechi)

ierta-ti daca am spus ceva nepotrivit. si sunt curioasa de parerile voastre despre situatia mea
Bine ai venit și stai liniștită, nu-ți face gânduri inutile, doar de amorul discutiilor. Ești ortodoxă. Important să discutăm despre Invățătura Ortodoxă, Învățătura Sfinților Părinți și în general despre credința noastră. Nu înțeleg unde este problema ta , dacă este cu adevărat o problemă, sau bănuiești existența unei probleme care de fapt nu a apărut, nu s-a născut .
Vechi 06.05.2009, 15:09:23
adi_cambir's Avatar
adi_cambir adi_cambir is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.05.2007
Locație: Sunt de origine galatean insa in prezent locuiesc in Republica Ceha
Implicit In Numele Domnului nostru Iisus Hristos, spre Slava Lui Dumnezeu! Amin!

Ortodox - BOR
Dumnezeului nostru Slava, acum si pururea si in vecii vecilor! Amin!
Reply With Quote
Vechi 06.05.2009, 15:22:17
Member

Implicit ...

pai, problema mea e ca ma deruteaza toata treaba asta cu nou si vechi, nu inteleg de ce e asa... ortodoxia ar trebui sa fie ortodoxie si atat, nu sa fie impartita... si tocmai din cauza derutei pe care mi-o provoaca treaba asta, nici nu am un duhovnic stabil...
Reply With Quote
Vechi 06.05.2009, 20:12:22
razvan_m
Guest

Implicit

Hristos a inviat, sora Laura!

"Nou", inseamna mai mult sau mai putin urmarea calendarului inventat de astronomii papei Gregorio al XIII-lea la 1583, calendar cunoscut intre catolici drept calendar "gregorian" si botezat de fostul patriarh ecumenic de Constantinopol Meletie Metaxakis[ajuns pe scaunul arhiepiscopal de Constantinopol datorita sponsorizarilor financiare generoase primite din partea unor masoni anglicani] care l-a si impus in mod necanonic in mai 1923 la conferinta interortodoxa de la Constantinopol Bisericilor Ortodoxe Autocefale [in prezenta a doar 9 (noua) persoane care nu reprezentau si nici nu aveau cum sa reprezinte in totalitatea lor aceste Biserici], ca si calendar "iulian indreptat", desi nu are nimic in comun cu adevaratul calendar iulian. In urma acestei decizii anticanonice s-a produs cea mai importanta schisma in randul Bisericii Ortodoxe, un mare numar de credinciosi si clerici refuzand acceptarea "inoirii" calendarului bisericesc si trecand in opozitie fata de Bisericile Ortodoxe Autocefale care in marea lor majoritate au fost de acord cu decizia mentionata a acestui Meletie Metaxakis, inclusiv in Romania. Ca sa afli cum au fost persecutati acesti credinciosi si clerici ortodocsi de catre Biserica oficiala [de stil nou], te rog citeste materiale legate de viata Sfantului Ierarh Glicherie de la Slatioara [le vei gasi cautand pe situl www.crucea.ro].

Spor duhovnicesc in cautarile tale si Domnul sa te lumineze!

Razvan
Reply With Quote
Vechi 08.05.2009, 08:50:40
Member

Implicit :)

Adevarat a inviat! :) stiu cateva lucruri despre Sf Glicherie, dupa cum ai vazut mai sus, am specificat ca tata e pe vechi si prin urmare exista la noi in casa si o carte cu viata si acatistul Sf Glicherie, pe care tata l-a cunoscut in viata... am si participat la canonizarea lui. deruta mea provine din faptul ca in fam la noi si tin ambele sarbatori si nu am un duhovnic. dar sper ca Dumnezeu o sa ma ajute. :)
Reply With Quote
Vechi 08.05.2009, 09:40:38
razvan_m
Guest

Implicit

Deoarece pana la 1923 intreaga Biserica Ortodoxa tinea stilul "vechi" dupa calendarul iulian, iar dupa 1923 s-a "inventat" stilul "nou", ramane, logic, cum ca adeptii stilului nou sunt schismatici fata de Biserica Ortodoxa.
Laura, presupun ca nu ai mirungerea in BOSV. Cauta un preot al BOSV, eventual duhovnicul tatalui tau sa faca toate demersurile necesare ptr. mirungerea ta si sa-ti fie acela si parinte duhovnic. Parerea mea, caci e calea cea mai simpla ptr. tine de a intra in BOSV si de a-ti gasi si un painte duhovnic.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2009, 09:41:28
razvan_m
Guest

Implicit

Parinte in loc de "painte".
Reply With Quote
Vechi 05.04.2010, 15:17:19
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Iacata niste marturisiri de credinta!
Si eu sunt ortodoxa.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce reprezinta pentru noi acest forum? Annyta Generalitati 47 11.02.2014 11:40:53
Despre atei si scopul lor pe acest forum neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 332 05.09.2011 15:04:32
In ce calitate postam pe acest forum? (Sondaj) sophia Biserica Ortodoxa Romana 30 31.05.2010 16:38:09
De ce veniti voi pe acest forum? sophia Generalitati 38 12.04.2010 23:05:22
Dumnezeu cred ca m-a adus in acest forum silviadobre Stiri, actualitati, anunturi 11 10.10.2006 13:29:50