Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2009, 17:46:07
emanuel2007
Guest

Implicit

nu , nu ai cu cine discuta , asta bine ai zis ... insa discuta cu sfintii parinti , cei din carti , ca in jurul tau nu ii ai ...
nu m-am dezis de bor , ci doar nu sunt de acord cu pacatele care le vad , pentru ca eu insumi ma feresc de pacate si nu primesc gandurile pacatoase ... si se poate face asta si in lume traind cu oameni in jur , nu e o problema asta ... insa iti trebuie o inima smerita si infranta , pocainta si sinceritate in relatia cu Dumnezeu , si permanenta in rugaciune ... daca le ai pe astea , nici in vis nu se mai apropie diavolul de tine ... poti sa muncesti in viata asta mult , sa ai legaturi cu tot felul de oameni , insa sa nu primesti nici un gand pacatos deloc ... si sa fii si casatorit poti sa faci asta ; insa aici trebuie sa fii atent , cand iti alegi partenerul , sa iti alegi unul care sa aiba acelasi duh de pocainta ca si tine ; daca nu , vei avea ispite mai mari , dar e posibil sa scapi si de alea si sa te mantuiesti si asa ... sa nu dam vina niciodata pe altii ca noi cadem in pacate si sminteli : singurii vinovati suntem noi , nu lumea ...

da , m-am ancorat in cartile sfintilor , insa consider ca asta e Realitatea mai presus de realitate , e o Realitate care completeaza mica realitatea a oamenilor comuni ... cum zicea si sf siluan : un cocos vede o mica realitate , insa un vultur vede o alta Realitate , iar cocosul si vulturul nu prea au ce discuta , in materie de credinta ; nu a zis el asta ? nu e asta scris tot intr-o carte de a unui sfant ? vezi ca eu pana si faptul ca ma acorez numai in carti il bazez tot pe cartile sfinte ? caci tot in carti scrie ca sfintii stateau cu mintea in cer chiar daca lucrau cu mainile pe pamant ? nu in carti zice ca ele iti dezvalui TOT Adevarul ? biblia nu e tot o carte ? ortodoxia nu o inveti tot din carti ? si cu ce ma rog , ar trebui completat ce zice in sfanta scriptura cu cele din viata asta ? e incompleta descoperirea dumnezeiasca din sfintele carti ? ar trebui poate completate cu sfaturi despre anticonceptionale sau cum ? sau sa scrie si in carti sa facem avorturi ? sa ne invete pacate in carti sfinte ? si daca nu , atunci noi de ce tinem , de invataturile ortodoxe care interzic pacatul sau de lumea asta ? nu scrie ca pretenia cu lumea e vrajmasie cu Dumnezeu ? nu a zis Iisus ca noi nu suntem din lumea aceasta ? nu a zis El ca El nu se roaga pentru lume ca lumea e de la cel viclean ?

deci , nu inteleg de ce nu faci deosebirea dintre a merge cu o masina , si intre a folosi prezervative ? nu pot sa ma urc in masina daca nu am folosit anticonceptionale ? unde ai invata asta ? asta e viata ta ? daca la asta se reduce viata ta , la " logici " de genul asta , ca e tot una a folosi prezervativul cu a manca si a bea cele necesare vietii , atunci se poate compara viata ta cu Viata Hristos ? deci sa inteleg ca tu Il traiesti pe Hristos prin prezervative si anticonceptionale ... ma rog , daca asta e logica ta , fa ce vrei , insa nu stiu cum ai sa te mantuiesti , sincer ... nu stiu cum ai sa dai ochii cu Hristos si ai sa ii zici ce logici ai tu ... poate ai sa ii dai si lui sfatul sa faca pogoramant la prezervative , si sa iti dea binecuvantarea la anticonceptionale ... ma rog , fa ce vrei , insa ma indoiesc categoric ca ai sa indraznesti sa spui asa ceva la judecata sufletului tau ...

gandeste-te la judecata , la moarte , si o sa iti iese toate desfranarile din minte , stii cum ? una doua ... numai sa simti o secunda chinurile iadului , si nu o sa iti mai trebuiasca anticonceptionale toata viata ta , te asigur ... insa de asta probabil ai sa te convingi dupa moarte , unde toti au mari surprize , din nefericire ...

in plus nu e de admirat cantitatea de teoligie ci calitatea ei : dracii is cei mai mari teologi ; sfintii biruiau dracii prin calitatea teologiei lor , nu neaparat prin cantitati ...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Doi tineri crestini casatoriti dorm in strada... laurastifter Umanitare 16 27.11.2014 09:26:02
Sfaturi pentru tanari casatoriti Dia20_diana Nunta 19 10.08.2012 14:32:23
De ce sunt considerati cei casatoriti pacatosi/murdari? sophia Nunta 101 02.06.2009 16:12:37
TINERI CASATORITI saccsiv Nunta 9 14.01.2008 18:15:19