Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2009, 21:14:34
emanuel2007
Guest

Implicit

" Cine vorbea sa se poarte urat cu tine? Daca eu m-am purtat urat, te rog sa ma ierti. "

nu stiu ce ai facut tu , dar nu am zis ca tu te-ai purtat urat cu mine ... am zis ca rar se poarta cineva urat cu mine , insa nu am subanteles prin asta ca tu ...
Reply With Quote
Vechi 07.05.2009, 21:17:48
emanuel2007
Guest

Implicit

insa am si ui o curiozitate : la judecata sufletului tau cum ai sa procedezi ? ai sa le zici ingerilor sau lui Hristos ca a fost bine ca ai folosit anticonceptionale ? sau cum ? ai sa ceri dezlegare si de la Hristos pentru ce ai facut ? si pentru faptul ca ai sfatuit si pe altii la asta ? crezi ca Hristos va fi de acord cu asta ? intreb asa de curiozitate , ca mie mi se pare greu de crezut ca ai sa ii spui astea lui Hristos ...
Reply With Quote
Vechi 07.05.2009, 21:41:13
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
insa am si ui o curiozitate : la judecata sufletului tau cum ai sa procedezi ? ai sa le zici ingerilor sau lui Hristos ca a fost bine ca ai folosit anticonceptionale ? sau cum ? ai sa ceri dezlegare si de la Hristos pentru ce ai facut ? si pentru faptul ca ai sfatuit si pe altii la asta ? crezi ca Hristos va fi de acord cu asta ? intreb asa de curiozitate , ca mie mi se pare greu de crezut ca ai sa ii spui astea lui Hristos ...
Emanuel: cand am zis eu ca folosesc anticonceptionale?
Am scris chiar ca raspuns lui Traditie ca nu folosesc.
Iar despre ce am facut eu in general in viata, printre altele daca sa zicem am luat anticonceptionale in trecut, sau 'am sfatuit pe altii sa o faca' (mai degraba am argumentat pentru folosirea lor in anumite situatii), cum ma spovedesc (dupa mine Dumnezeu nu va mai intreba de ce a iertat deja prin sfanta taina), nu este cazul sa vorbesc aici pe forum.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2009, 21:51:02
emanuel2007
Guest

Implicit

" Iarta-ma, Emanuel! Uite-te un pic in spate si vezi de cate ori mi-am cerut eu scuze daca am exagerat, daca te-am suparat (caci da, recunosc ca am mai gresit si probabil voi mai gresi) si de cate ori ai facut tu asta. Iti voi zice eu: nici o data. Ai recunoscut odata sau de doua ori ca nu stiusesi un lucru, atat. "

pai io nu consider ca m-a suparat cineva nici ca io am suparat io pe altii , asa simt io ... nu vad de ce sa imi cer iertare , atata timp cat am vorbit din sfintii parinti si calm , nu m-am suparat pe nimeni si nici nu m-a deranjat altii pe mine in discutia asta ... nu am dat de inteles ca nu ai smerenie in sensu ca nu iti ceri iertare de la mine , ca nici nu ai de ce ... insa am zis ca iti trebuie sa ai smerenie fata de Hristos , nu fata de mine ... Lui ar trebui intr-adevar sa iti cam ceri iertare , cel putin io asa consider ... io in locu tau chiar m-as simti tare pacatos fata de El ...
Reply With Quote
Vechi 07.05.2009, 22:00:49
emanuel2007
Guest

Implicit

" Astfel incat ei sa se uneasca cu Hristos impreuna "

aici ai pus punctu pe I ... unire cu Hristos prin casatorie , asat e scopu casatoriei , ca de aia e sfantat taina ...

" Emanuel: cand am zis eu ca folosesc anticonceptionale?
Am scris chiar ca raspuns lui Traditie ca nu folosesc.
Iar despre ce am facut eu in general in viata, printre altele daca sa zicem am luat anticonceptionale in trecut, sau 'am sfatuit pe altii sa o faca' (mai degraba am argumentat pentru folosirea lor in anumite situatii), cum ma spovedesc (dupa mine Dumnezeu nu va mai intreba de ce a iertat deja prin sfanta taina), nu este cazul sa vorbesc aici pe forum. "

pai aici e problema ? cum crezi ca un pacat ti s-a iertat daca tu tot il mai faci si acuma ? caci daca tu nu il mai faci acuma , dar nu regreti ca l-ai facut si acuma ii sfatuiesti pe altii sa il faca , unde e pocainta ta ? si unde nu e pocainta unde e iertare ? eu asta nu inteleg ? daca aveai pocainta trebuia sa iti para rau ca lai facut , dar sa iti para rau sincer , nu sa zici , lasa ca acuma ma prefac ca imi pare rau ca sa trec de hopu spovedaniei , si apoi il fac iar si am sa sfatuiesc si pe altii sa faca la fel ... asta nu e pocainta ; e a insela preotul in spovedanie , ca pe Hristos nu ai cum sa Il inseli ca El vede ce gandesti tu ... aici e baiu : daca nu ai pocainta cum crezi ca ti s-a iertat ? caci lipsa pocaintei e hula impotriva Duhului sfant care nu se va ierta nici in veacul acesta nici in cel viitor ... asta e problema ... pocainta ta sincera in fata lui Hristos , nu fata de mine ...

deci , crezi ca ai pocainta sincera de pacatul anticonceptionalelor ? daca da , atunci cum de dai altora sfatu sa il faca ?
Reply With Quote
Vechi 07.05.2009, 22:14:03
emanuel2007
Guest

Implicit

" da, sfintii pot vorbi despre casatorie fara sa o fi gustat, dar voi va considerati sfinti atunci "

nimeni nu poate sa zica despre sine ca e sfant ! nu stiu daca ai auzit vreodata vre-un sfant care sa zica despre sine : eu sunt sfant ... din contra , sfintii se simteau mai mici si mai pacatosi decat toti , desigur fara ca prin asta sa se incarce cu pacatele altora ; asta e strategie foarte fina si subtila si simpla in acelasi timp ... pentru ca diavolul cu asta si ispiteste pe sfinti : cu slava desarta si mandria in primul rand ...
daca as fi sfant nu as spune asta la nimeni ca nu as avea nevoie de asa ceva ... insa as da sfaturi in masura cunoasterii pe care as avea-o ...
Reply With Quote
Vechi 07.05.2009, 22:22:33
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
" deci , crezi ca ai pocainta sincera de pacatul anticonceptionalelor ? daca da , atunci cum de dai altora sfatu sa il faca ?
Asculta tinere, tu esti cumva duhovnicul meu?

de altfel intrebarea ta mi se pare foarte nepotrivita si ilogica. Tot asa bine as putea sa te intreb eu daca tu ai pocainta sincera pentru faptul ca ii faci pacatosi pe toti cei care iau anticonceptionae sau dau pogoraminte, si zici ca femeile se vor parli in iad daca au menstruatie. Cum tu nu esti de acord ca este pacat, ce sens are sa te intreb eu daca te-ai pocait?

Si odata pentru totdeauna: nu am de gand sa spun pe acest forum daca am luat sau nu anticonceptionale.
Am intrat aici sa ii raspund Annei.
Am auzit confindetne de-ale elevilor (clasele de religie sunt f. mici aici) si si de aici vine experienta mea.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2009, 22:33:30
emanuel2007
Guest

Implicit

" de altfel intrebarea ta mi se pare foarte nepotrivita si ilogica. Tot asa bine as putea sa te intreb eu daca tu ai pocainta sincera pentru faptul ca ii faci pacatosi pe toti cei care iau anticonceptionae sau dau pogoraminte, si zici ca femeile se vor parli in iad daca au menstruatie. Cum tu nu esti de acord ca este pacat, ce sens are sa te intreb eu daca te-ai pocait?

Si odata pentru totdeauna: nu am de gand sa spun pe acest forum daca am luat sau nu anticonceptionale.
Am intrat aici sa ii raspund Annei "

pai eu cu ce sa pacatuiesc daca ce am zis am zis din sfintii parinti ? e pacat sa vorbesti de la sfinti ? au zis ei pacate ? daca ei au zis ca e pacat , ce pacat e sa zici si tu la fel ? insa chiar daca tu nu ai luat antic. , ceea ce nu cred , insa ai sfatuit pe altii sa o faca ; iar asta cere argumentatie ; si eu te-am intrebat ce argumentatie ai tu : de la cine ? de la tine sau de la Hristos ? de aia ti-am pus intrebarea daca esti in stare sa ii zici si lui Hristos la judecata ca vrei dezlegare la asemenea pacate ... daca ai curaj sa sfatuiesti si pe altii la pacate , fa-o pana la capat , si spune daca ai sa faci asta si in fata lui Hristos , ca sa vedem daca actiunea ta de acuma are un final bun sau rau : dupa roadele lor ii veti cunoaste ... deci daca Hristos iti va da dezlegare la antic. atunci io nu mai am nimic de zis ... sa vedem finalitatea , ca pacatul intotdeauna incepe cu o bucurie aici si se termina cu o suferinta dincolo ... deci sfaturile tale si pacatul antic. are o finalitate buna dincolo , la judecata ? cum anume ?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Doi tineri crestini casatoriti dorm in strada... laurastifter Umanitare 16 27.11.2014 09:26:02
Sfaturi pentru tanari casatoriti Dia20_diana Nunta 19 10.08.2012 14:32:23
De ce sunt considerati cei casatoriti pacatosi/murdari? sophia Nunta 101 02.06.2009 16:12:37
TINERI CASATORITI saccsiv Nunta 9 14.01.2008 18:15:19