![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
draga Ory ,daca ti se pare relevant sa ne punem pe forum ocupatia sau alte date se poate si asta ,desi mai mult conteaza ce invatam unii de la altii.
Candva cineva a spus ca nu este bine sa ne scriem meseria ,poate sa nu ne mandrim si eu am hotarat sa nu scriu nimic despre mine ,desi din discutii s-a mai aflat cate ceva . Pina la urma eu am multe subiecte de discutie cu oricine ,indiferent de meserie sau stare sociala cand e vorba de apropierea de Dumnezeu si de experientele noastre spirituale. |
|
|||
|
|||
![]()
Toate se leaga.
Nu am sa inteleg niciodata de ce-L departajam pe Dumnezeu de viata noastra,de toate cate se intampla in ea?....Dumnezeu are legatura cu tot ceea ce suntem,cu tot ceea ce facem,simtim si gandim in fiecare moment. DUMNEZEU ESTE TOT.
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu uitam ca si diavolul isi face partea lui. De multe ori ascultam ce ne spune el. Cum sa crezi ca Dumnezeu e cauza toturor relelor, a gandurilor necurate sau a pacatelor?
Spovedirea de pacate e tocmai lepadarea de faptele inspirate de diavol. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"TOTUL ESTE DE LA DUMNEZEU"... din "Testamentul" Sfintului Serafim de Virita |
|
|||
|
|||
![]()
Adrei draga, sa nu amesteca crestinismul cu budismul. Deci: Dumnezeu nu este cauza raului; o spun toti Sfintii Parinti.
http://www.crestinortodox.ro/cuvinte...e-cauza-raului http://www.razboiulnevazut.org/artic...utorul-relelor |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=purple]"TOTUL ESTE DE LA DUMNEZEU"...[/COLOR]
[COLOR=purple][COLOR=black].. . cel rau are putere asupra noastra ..doar cat ai permite Dumnezeu .[/COLOR][/COLOR] [COLOR=purple][COLOR=black]Ca sa ne intoarcem la [COLOR=purple]EL[/COLOR] , sa invatam smerenia , sa invatam sa mangaiem pe cel de langa noi , sa invatam sa iubim neconditionat ,sa invatam sa pretuim viata ,sa invatam pocainta caci fara ea nu ne mantuim , [/COLOR][/COLOR][COLOR=purple]Dumnezeu permite si raul. [/COLOR] [COLOR=purple][COLOR=purple][COLOR=purple]Dumnezeu[/COLOR] nu este cauza raului[/COLOR] [/COLOR][COLOR=black]doar il ingaduie. [COLOR=purple]EL[/COLOR] ne-a facut cu voie libera si cu putere de a ne impotrivi ispitelor si celui rau .Dar chiar in rai fiind ,primii oameni au fost ispititi si inselati de cel rau. Dumnezeu stia ca se va intampla asta ! si totusi a permis omului sa aleaga . [/COLOR] sa citim ce spune Ap. Pavel (I corinteni 10,13 ) [COLOR=purple][COLOR=purple][COLOR=purple]Nu v-a cuprins ispită care să fi fost peste puterea omenească. Dar credincios este Dumnezeu; El nu va îngădui ca să fiți ispitiți mai mult decat puteți, ci odată cu ispita va aduce și scăparea din ea, ca să puteți răbda.[/COLOR][/COLOR][/COLOR] [COLOR=purple][COLOR=purple]deci TOTUL ESTE CU VOIA LUI DUMNEZEU..[/COLOR] [/COLOR]
|
|||
|
|||
![]()
Fratilor, va scriu cu un mare gol in inima. Poate nici nu ar fi trebuit sa scriu, dar o fac pentru ca mult [COLOR=Red]cred[/COLOR] in rugaciunea celor multi... Am primit un telefon de dimineata..un alt monah a plecat din manastire.
![]() Va rog din inima, nu incepeti sa spuneti, uite vezi?? asta e monahismul..va rog, [COLOR=Red]NU![/COLOR] De o veti face ma veti lovi pe mine, eu sunt cea care a adus aceasta dicutie aici in public. Si am facut-o cu dorinta de a ajuta si nadejdea ca sunteti fratii mei buni, nu vitregi. Nu ma faceti sa imi para rau..iertati-ma! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eduard,
Am aflat despre un monah care a plecat dintr-o manastire romaneasca intr-o alta tara. E vazator cu duhul, isi continua nevointa. S-a alipit pe langa o biserica romaneasca si despre acela nu pot spune deloc ca a cazut. Dumnezeu sa-i ajute monahului Clement sa faca voia lui Dumnezeu acolo unde-l va trimite El. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce se intampla? De ce pleaca acesti calugari din manastiri?
Am mai auzit despre o calugarita, care a iesit din manastire pentru ca nu se mai intelegea cu Maica stareta. Ea raspundea de partea financiara si le cumpara maicilor medicamente, mai multe decat i se permitea. In final nu a mai suportat stresul si a plecat. Ma gandesc ce pacat de toti anii petrecuti in curatie. Oare asta e tendinta astazi, sa abandoneze, in loc sa gaseasca solutii? Este o cernere. Manastirile in orice caz se asteapta la vremuri grele, caci nori negri s-au adunat deasupra lor. Se apropie vremea incercarilor, din care iese teafar numai cel smerit. Sa ne rugam pentru monahul Clement, ca bunul Dumnezeu sa-i lumineze mintea si sa-i duca pasii acolo unde ii este locul, spre mantuirea sufletului. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul | spre_rasarit | Generalitati | 70 | 04.01.2012 16:13:17 |
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? | alexdu | Generalitati | 79 | 23.09.2011 16:55:07 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
|