Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2009, 12:16:18
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

draga top_cat,

Detaliile coerente erau in sensul bancului...ca aici:

Detalii sau premize:

1.cercul n-are colturi
2.cind cerul este senin,nu sint nori
3.ecumenismul este suma tuturor ereziilor
4.doi sint mai multi ca unul
....
Concluzie:

Pe topcat il cheama top_cat !

Cam asa e si cu speculatia filozofica a evolutiei ( sau involutiei ),depinde de sistemul de referinta in care ne plasam.

draga Fani,

m-am linistit...tot ce spui tu este combatut in Cartea Facerii de catre Sfintii Parinti,asa ca pot sa-ti raspund si despre intoarcerea in timp a calatorului,si efectele retroactive ale caderii lui Adam,si celelalte...

Inteligent design sau creationismul evolutiv este tot o speculatie filozofica de asta data a " teologilor " academici,care dupa ce religia a fost scoasa din scoli in SUA,iar "oroarea" de evolutionism a inceput sa le fie inoculata bietilor copii....singura sansa pentru crestinii protestanti sau catolici ca sa reintre in scoli si sa contrabalanseze mortul...a fost aceea de a evita numele Lui Dumnezeu si Sfinta Scriptura,si sa construiasca un fel de teorie "stiintifica " cu Inteligent design,dar mi se pare ca si asa judecatorii americani nu i-au lasat prin scoli.

Asa ca singura diferenta intre designul darvinist si cel creationist este ca ultimul mai este si inteligent...dar tot fals.
Vechi 08.05.2009, 12:44:02
scrabble
Guest

Implicit

sherlock_holmes, daca teoria evolutiei este gresita, cum explici faptul ca in lumea stiintifica este aproape unanim acceptata? Sa nu ma intelegi gresit, nu vin aici cu argumentum ad populum, nu spun ca daca oamenii de stiinta o sustin intr-un numar covarsitor trebuie sa faci si tu la fel, sau ca tocmai de-aia n-ai dreptate. Vreau doar sa stiu cum conciliezi tu realitatea asta cu ideea ta care spune ca evolutia e falsa.

E o conspiratie? Sunt cu totii orbi? Li se impune de catre cineva sa sustina public evolutia?
Reply With Quote
Vechi 08.05.2009, 13:08:19
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
draga top_cat,

Detaliile coerente erau in sensul bancului...ca aici:

Detalii sau premize:

1.cercul n-are colturi
2.cind cerul este senin,nu sint nori
3.ecumenismul este suma tuturor ereziilor
4.doi sint mai multi ca unul
....
Concluzie:

Pe topcat il cheama top_cat !
Si anume care sint detaliile care tie ti se par coerente in cazul evolutiei?
Reply With Quote
Vechi 08.05.2009, 13:23:54
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Inteligent design sau creationismul evolutiv este tot o speculatie filozofica de asta data a " teologilor " academici,care dupa ce religia a fost scoasa din scoli in SUA,iar "oroarea" de evolutionism a inceput sa le fie inoculata bietilor copii....singura sansa pentru crestinii protestanti sau catolici ca sa reintre in scoli si sa contrabalanseze mortul...a fost aceea de a evita numele Lui Dumnezeu si Sfinta Scriptura,si sa construiasca un fel de teorie "stiintifica " cu Inteligent design,dar mi se pare ca si asa judecatorii americani nu i-au lasat prin scoli.

Asa ca singura diferenta intre designul darvinist si cel creationist este ca ultimul mai este si inteligent...dar tot fals.
Il rugam pe domnul detectiv sa ne talcuiasca de ce Dumnezeu a creat lumea in sase zile. Eu cred cu tarie ca putea sa le faca pe toate instantaneu, dar totusi El a preferat versiunea "in timp". De ce?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2009, 13:26:53
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
sherlock_holmes, daca teoria evolutiei este gresita, cum explici faptul ca in lumea stiintifica este aproape unanim acceptata? Sa nu ma intelegi gresit, nu vin aici cu argumentum ad populum, nu spun ca daca oamenii de stiinta o sustin intr-un numar covarsitor trebuie sa faci si tu la fel, sau ca tocmai de-aia n-ai dreptate. Vreau doar sa stiu cum conciliezi tu realitatea asta cu ideea ta care spune ca evolutia e falsa.

E o conspiratie? Sunt cu totii orbi? Li se impune de catre cineva sa sustina public evolutia?
Foarte buna intrebare. Oamenii de stiinta or mai fi unii necinstiti, sau inexacti, sau vanitosi, dar chiar asa sa fie o conspiratie intre ei? teoria conspiratiei in general nu ma convinge.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2009, 13:27:49
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
draga top_cat,draga Fani,

m-am linistit...tot ce spui tu este combatut in Cartea Facerii de catre Sfintii Parinti,asa ca pot sa-ti raspund si despre intoarcerea in timp a calatorului,si efectele retroactive ale caderii lui Adam,si celelalte...
Sunt curioasa!
Reply With Quote
Vechi 08.05.2009, 13:58:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Si anume care sint detaliile care tie ti se par coerente in cazul evolutiei?
draga top_cat,

Ti-am mai spus ca vreau sa ne imprietenim...

draga scrabble,

Nu stiu daca stii ca gay-ii spun ca homosexualitatea se transmite genetic,au si ei oamenii lor de " stiinta " care sustin aceasta.Dar pentru ca sintem inca la inceputurile miscarii ( spre comparatie cu evolutionismul ),uite ce se intimpla:

http://ro.altermedia.info/minoritati...ice_13463.html

Adica sint oameni de stiinta si medici care vor sa-i ajute pe gay sa treaca la o viata heterosexuala,sa-si intemeieze familii ( si multi au facut-o deja )...fapt care ii deranjeaza pe aceia, ca le-ar infirma minciunile cu genetica lor.

Dar nu pentru mult timp,pentru ca cei care conduc lumea aceasta,si-l urasc pe Iisus Hristos Dumnezeu,artizanii si ecumenismului,si globalizarii,si evolutionismului,si incarcerarii celor care minimalizeaza numarul victimelor holocaustului,...ii vor denigra incet-incet pe acesti adevarati oameni de stiinta,de cultura,medici,etc.Cred ca toate programele de cercetare "stiintifica" in acest sens,sint finantate numai daca intra in tiparele puterii...

La fel cum sint denigrati acum crestinii traditionalisti( legat de credinta,familie,pozitie fata de homosexualitate,fata de avort,etc )...la fel cred ca s-a intimplat si se intimpla si cu oamenii de stiinta care scriu impotriva evolutionismului ( parerea mea ) sau care in general sint impotriva puterii deja unificate in lumea apuseana si a " culturii " ei,o cultura a mortii de altfel.

[COLOR=#008000]În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluționar..." [/COLOR]
[COLOR=#008000]George Orwell[/COLOR]

Am preluat de la silverstar...

Oricum,in anul 1980 ( in jur de )...parintele Serafim Rose spunea ca are liste cu sute,daca nu mii oamenii de stiinta , care nu sint de acord cu evolutionismul,mai mult,il considera o farsa....am sa si scriu din ei,nu au intrat zilele in sac.
Vechi 08.05.2009, 14:41:06
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
Dar nu pentru mult timp,pentru ca cei care conduc lumea aceasta,si-l urasc pe Iisus Hristos Dumnezeu,artizanii si ecumenismului,si globalizarii,si evolutionismului,si incarcerarii celor care minimalizeaza numarul victimelor holocaustului,...ii vor denigra incet-incet pe acesti adevarati oameni de stiinta,de cultura,medici,etc.Cred ca toate programele de cercetare "stiintifica" in acest sens,sint finantate numai daca intra in tiparele puterii...
Lasa-ma sa ghicesc, Illuminati / evreii / New World Order care conduc lumea din umbra?
Reply With Quote
Vechi 08.05.2009, 15:23:50
ionpat ionpat is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2009
Locație: Capitala
Implicit

Dar datarea cu Carbon 14 a anumitor obiecte ca avand sute de mii de ani? Dinozaurii? Tot felul de oameni de aia urati si mici? Cred ca sunt argumente solide pentru mintea umana sanatoasa.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2009, 15:47:19
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Lasa-ma sa ghicesc, Illuminati / evreii / New World Order care conduc lumea din umbra?
Nu incerca cu din acestea simple,iti propun doua mai complicate:

1.daca intr-o tara democratica de 1 milion de oameni,cu un venit mediu de 500 de dolari pe an,exista un bogat cu un venit de 5 miliarde de dolari,care are toate posturile de tv,toate ziarele in proprietate... si exista doar 2 partide,ambele sponzorizate de bogatan....cine conduce tara ? poporul prin alegeri democratice ale unuia din cele 2 partide sau bogatanul ?

Aici sa te vad ...

2.daca in guvernul si administratia SUA 65 % sint evrei iar restul de 35 % pro-evrei ( ca altfel nu erau alesi )....cine conduce America acum ? democratii sau republicanii ?

...exemplele sint ipotetice,dar daca raspunzi politically correct,o sa afli cum este cu condusul din umbra!

PS.In teologia ortodoxa,lumea ( pacatului ) este condusa din umbra de martienii cu 2 antene,care lucreaza preponderent prin cei care nu cred ca Iisus Hristos este Dumnezeu,iar daca au vreo legatura cu cele 2 exemple de mai sus,este pur intimplator ....

Ne revedem miine...deja dorm pe masa computerului,sper ca am scris lizibil,nu mai verific

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crezi în semne? metafora Generalitati 30 21.01.2012 13:37:39
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sa vezi si sa nu crezi Mara2009 Nunta 11 15.09.2009 09:34:10
De ce crezi in Dumnezeu ? Tiberiu_Rusu Generalitati 145 04.05.2009 10:58:31
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45