![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, si eu cu colegele ma intelegeam destul de bine. Am avut o prietena buna penticostala. Dar nu vorbeam niciodata despre lucruri religioase. Colegii nu salutau. Dar dupa ce i-am "mustruluit" putin, aducand vorba despre educatia primita si alte chestii care "merg la inima" , salutau, si chiar mai stateam de vorba. Cu unul din ei chiar am ajuns sa ne intelegem foarte bine. Daca se renunta la prejudecati, se poate comunica.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica sa intrebi frumos daca nu te saluta pentru ca nu au fost educati in acest sens si daca nu au fost educati sa le tii o mica lectii despre relatiile umane, prietenie, amabilitate, etc. sau au o problema cu tine care este, ce ii deranjeaza, etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica chiar daca sustin ei asa ceva si gandesc gresit, chestia cu salutatul e un alt capitol, alta poveste, n-ai de unde sti de ce se comportau asa. |
|
||||
|
||||
![]()
A, cum sa iti explic, ei asta chiar cred si de aceea nu socializeaza cu cei de alta credinta decat ei. Acest lucru e demostrat si sustinut chiar de ei.
|
|||
|
|||
![]()
Când afirmați că nu socializează cu alte persoane decât cele din cultul lor vă referiți numai la penticostali sau și la alte culte neoprotestante.
|
|
|||
|
|||
![]()
Din cate stiu, neoprotestantii se pot casatori intre ei, dar de obicei penticostalii se casatoresc numai cu penticostali, asa ca nici nu isi pun problema sa caute sot/sotie care sa nu fie din acelasi cult. asa am observat la cei pe care ii cunosc.
in ce priveste socializarea (fara alte scopuri) nu cred ca fac vreo diferenta intre penticostali sau cei de alta credinta. |
|
||||
|
||||
![]()
Va spun cazul meu .... nepotii sotului meu nu ma saluta ,trebuie sa ii salut eu ,ei fiind adventisti,si la un moment dat am inceput sa nu ii mai salut ,sa nu ii mai bag in seama ,si i-am spus sotului meu : ce primesc ,aia dau ! e adevarat,ca ei doar intre ei se inteleg bine ,dc esti diferit de ei ,deja esti diavol! am trait pe pielea mea ,asa ca oricat ar incerca cineva sa ma convinga de contrariu,nu ar reusi ! Fiind "familie ",sau asa considerandu-i eu, a fost mai dureros pt mine sa accept ca ei nu ma inghit datorita faptului ca eu sunt ortodoxa ,dar acum sincer ,nu ma mai doare nici in ....Eu sunt ceea ce sunt ,dc nu vor sa comunice cu mine ,e strict treaba lor ,dar am observat ca de cand ii tratez cu raceala ,nu le convine,erau obisnuiti eu sa ma port frumos si ei sa se poarte urat ,acum s.a schimbat treaba ! nu are sens sa ne consuma energia pt ei ,altele sunt mai importante !
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In apartamentul in care locuiesc am convetuit foarte bine si in armonie, 4 persoane de 3 religii diferite: 2 adventisti (eu si sotia), o ortodoxa (soacra) si un evanghelic lutheran (german). Regula dragostei si respectului a acoperit aceste diferente. Acum am ramas doar 3 persoane: 2 adventisti si o ortodoxa. Convetuim in continuare in armonie si voie buna. Adventistii nu-i considera diavoli pe cei de alte religii ci, dimpotriva, sunt constienti ca Dumnezeu are credinciosi sinceri si in alte confesiuni (se poate vedea si din doctrinele adventiste- nu este o parere personala). Rautatea cu care-i priviti (sau poate ii si tratati) pe cei din jurul dvs. va creeaza probleme. In plus, ca sa primiti ajutor de la Dumnezeu, ar trebui sa nu-I nesocotiti poruncile. Am inteles ca traiti in curvie, ceea ce nu este deloc bine. Dintr-o discutie pe care ati purtat-o cu ceva timp in urma cu un alt forumist, am inteles ca vreti sa paziti cele 10 Porunci, dar nu asa cum le-a scris Dumnezeu ci asa cum figureaza ele intr-o teorie a dvs. ("am eu o teorie" - sunt cuvintele dvs.). Rezolvati-va problemele dvs. in relatia cu Dumnezeu si restul le va rezolva Insusi Bunul Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1.soacra Dvs. avea icoane sau candele in casa? 2. De Boboteaza, preotul venea sa va sfinteasca apartamentul? Intra in toate camerele? 3. Putea soacra Dvs. sa se simta in largul ei, sa isi faca un colt de rugaciune?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Influente ortodoxe in gandirea penticostala romaneasca | ioanna | Secte si culte | 138 | 18.02.2012 15:26:35 |
O colega de-a noastra de forum... | dorinastoica14 | Umanitare | 20 | 17.06.2011 21:19:11 |
Pentru o colega deosebita Anica | mara2008 | Slujba inmormantarii | 13 | 01.04.2011 04:09:15 |
Biserica Speranta Vietii Targoviste - O alta ramura penticostala | petrut-angel | Secte si culte | 35 | 17.11.2010 10:36:19 |
prietena penticostala | ionell | Generalitati | 26 | 17.11.2010 10:35:27 |
|