![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Duceti-va, faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui, a Fiului si a Duhului Sfant."(Matei 28:19) - botezul necesita o ucenicie (invatare). "Botezul este... marturia unui cuget curat inaintea Lui Dumnezeu, prin invierea Lui Iisus Hristos" (1 Petru 3:21) - trebuie sa fii matur ca sa dai o marturie. |
|
|||
|
|||
![]()
Litanu: cum iti explici atunci ca cei care sunt botezati de mici au la adolescenta un ten mai curat si fara pori infundati?Cred ca are o legatura.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu pot sa explic o fantezie care exista in mintea dvs.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fapte 16.15 "Iar după ce s-a botezat [COLOR=red]și ea ȘI CASA EI[/COLOR], ne-a rugat, zicând: De m-ați socotit că sunt credincioasă Domnului, intrând în casa mea, rămâneți." Fapte 16.33"Și el, luându-i la sine, în acel ceas al nopții, a spălat rănile lor și s-a botezat el și [COLOR=red]toți ai lui îndată[/COLOR]." [COLOR=red][/COLOR] [COLOR=red]In Antichitate casa unui om insemna si copii mici și servitorii.[/COLOR] Luca 7. 2 Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă era să moară. 3. Și auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să vină și să vindece pe sluga lui. 4. Iar ei, venind la Iisus, L-au rugat stăruitor, zicând: Vrednic este să-i faci lui aceasta, 5. Căci iubește neamul nostru și el ne-a zidit sinagoga. 6. Iar Iisus mergea cu ei. Și nefiind El acum departe de casă, a trimis la El prieteni, zicându-I: Doamne, nu Te osteni, că nu sunt vrednic ca să intri sub acoperământul meu. 7. De aceea nici pe mine nu m-am socotit vrednic să vin la Tine. Ci spune cu cuvântul și se va vindeca sluga mea....9. Iar Iisus, auzind acestea, S-a minunat de el și, întorcându-Se, a zis mulțimii care venea după El: Zic vouă că nici în Israel n-am aflat atâta credință; 10. Și întorcându-se cei trimiși acasă, au găsit sluga sănătoasă. L-a întrebat ceva Hristos pe cel pe care l-a vindecat? NU. Ci doar mijlocirea pe care a avut-o prin stăpânul lui l-a făcut sănătos din nou. Așadar un creștin poate să mijlocească pentru altul 11. Și după aceea, S-a dus într-o cetate numită Nain și cu El împreună mergeau ucenicii Lui și multă mulțime. 12. Iar când S-a apropiat de poarta cetății, iată scoteau un mort, singurul copil al mamei sale, și ea era văduvă, și mulțime mare din cetate era cu ea. 13. Și, văzând-o Domnul, I s-a făcut milă de ea și i-a zis: Nu plânge! 14. Și apropiindu-Se, S-a atins de sicriu, iar cei ce-l duceau s-au oprit. Și a zis: Tinere, ție îți zic, scoală-te. 15. Și s-a ridicat mortul și a început să vorbească, și l-a dat mamei lui. L-a întrebat ceva Hristos pe copil înainte de a-l vindeca? Nicidecum!! Ci doar mijlocirea mamei copilului a fost de ajuns. Și astfel de exemple abundă în Biblie, de la un capăt la altul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ni-l putem imagina pe apostolul Pavel incalcand prescriptia hristica cu privire la botez (invatatura, ucenicie, marturie publica). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce zice Sfanta Scriptura? Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnule mihai07, cum se face ca singura persoana despre care avem marturia lui Hristos Insusi ca va fi in Rai, este o persoana nebotezata?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ar fi mai bine sa raspundeti clar la intrebare, nu printr-o alta intrebare. Te-as ruga sa nu ocolesti raspunsul.
|
|
|||
|
|||
![]()
Raspunsul se subintelege. Se va intampla la fel ca si cu talharul pocait si nebotezat (ca nu a mai apucat). De fapt aceasta e problema lui Dumnezeu, nu a noastra. Formularea dvs. insa, ascunde o problema grava: daca doar cei botezati in apa si in Duh, vor intra in Cer, insseamna ca toti cei botezati nebiblic (un bebelus cum poate primi Duhul Sfant?), sunt pierduti pe veci!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Convertirea unui adventist la ortodoxie | kesarion_breb | Secte si culte | 12 | 02.08.2010 16:33:30 |
|