![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu uitam ca Joshua nu a scris nimic, probabil pentru ca era analfabet, traind din pomana fara munca, la fel ca apostolii sai.
|
|
||||
|
||||
![]()
Fani, iar grăiește spurcata de Europă prin tine
![]() În DOGMATIICA ORTODOXĂ de Pr.Prof.Dr. Isidor Todoran și Arhid.Prof.Dr. Ioan Zăgrean, ed.Renașterea, Cluj-Napoca, 2003. scrie clar la pagina 148: Adevărul creației directe a primilor oameni de către Dumnezeu este amintit în multe locuri ale Sfintei Scripturi (Iov 10,8; Lc 3,8; Ecc 12,7; ) adevăr confirmat de Însuși Mântuitorul (Mc 10,6-8 ; Mt 19,4-5) și învățat apoi de întreaga Sfântă Tradiție, ceea ce rezumă Sf. Ioan Damaschin: "Dumnezeu îl creează pe om cu mâinile Sale din natura văzută și nevăzută, după chipul și asemănarea Sa. A făcut trupul din pământ, iar suflet rațional și gânditor i-a dat-o prin suflarea Sa proprie." E clar sau nu ? Sau să acceptăm că am evoluat din jivine doar ca să fim pe plac la atei ? Poate doar așa să părem și noi mai intelectuali, susținem știința, dar avem etichetă de creștini.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu s evede chiar din asta ca nu putem citi totul ad lliteram? In fine.. Daca citesti tot ce am scris, o sa vezi ca era mai subtila gandirea mea decat sa zic ca 'ne tragem din jivine'. ;-) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ascultat nu prea asculti,cartea ai spus ca o ai,iti dau si paginile,si nu le citesti....parintele Serafim Rose nu scrie de la dinsul ci de la Sfintii Parinti,dumnezei prin care a vorbit Dumnezeu! Absolut toate intrebarile si nedumeririle care le ai,sint f simplu explicate acolo...insemna ca nu vrei sa-ti schimbi ideile tale cu ideile lui Dumnezeu...no problem yet! Ai scris: "De ce ar fi atat de absurda ideea ca timpul si toata creatia s-a schimbat odata cu caderea si am alunecat cu totii in timpul si spatiul cazut?" ..... Nu e absurda aceasta idee,este chiar adevarul...cine te-a contrazis ? Ai scris : " Ce inseamna caderea din Rai, chiar sa fie Raiul inca pe undeva pe pamant in spatiul si timpul nostru si noi sa nu-l gasim? " ..... Exact,Raiul inca exista pe pamint,dar este ascuns privirilor noastre,a celor multi....gasesti scris in carte. Ai scris: "De ce trebuie sa avem acelasi fel de a vedea lucrurile cu Parintii in toate? Si ei au folosit stiinta si cosmologia din vremea lor, pana la un punct, ca sa interpreteze Geneza. Au avut niste intuitii si interpretari extraordinare..." ..... Felul de a vedea lucrurile in Sfintii Parinti este Duhul Sfint Dumnezeu care le-a tilcuit lor toate aceste taine...nici intuitie,nici interpretari extraordinare....ci revelatie....iar daca vrem sa ne mintuim si sa ne intilnim cu ei,nu trebuie sa fim in Duhul lor ? Ai scris: "De altfel cum am zis mai sus erau si unii dintre ei prentru o interpretare simbolica" ... Foarte putini,iar interpretarea lor simbolica se facea peste interpretarea literala,adica la un alt nivel duhovnicesc...scrie in carte. ... Despre "miinile" lui Dumnezeu,ca " umbla" prin Rai... Oricine a citit macar o singura tilcuire a Sfintilor Parinti la Cartea Facerii nu poate face o astfel de obiectie.Toti Sfintii Parinti disting intre ceea ce se spune despre zidirea lumii,ce trebuie luat " asa cum este scris" si ceea ce se spune despre Dumnezeu care trebuie inteles,cum spune mereu Sfintul Ioan Gura de Aur " cu dumnezeiasca cuviinta". De pilda,Sfintul scrie: " Iar cind auzi iubite,ca a sadit Dumnezeu rai in Eden catre Rasarit,intelege cu dumnezeiasca cuviinta cuvintul " a sadit " cu " a poruncit "... Sfintul Ioan Damaschin,in lucrarea sa Despre erezii,descrie explicit interpretarea alegorica a Raiului ca parte a unei erezii,cea a origenistilor: " Acestia explica Raiul,cerul si toate celelalte in sens alegoric." ............ Poti sa citesti incepind de la pagina 247,partea a 3-a...Invatatura patristica despre facerea lumii...pina la pagina 303. Deci nu Serafim Rose...ci toti marii Sfinti prin care a putut Dumnezeu sa ne vorbeasca! Domnul sa te ajute!
|
|||
|
|||
![]()
Nu are nimeni nimic cu stiinta,f buna matematica,fizica,stiintele exacte,medicina....dar evolutionismul nu este stiinta,ci religia unor oameni de stiinta,care este cu totul altceva...este o credinta,un mod de a interpreta realitatea in afara faptelor,dovezilor...numai supozitii.
Adica unii pot spune ca fluturele este o insecta care se transforma chiar acum in pasare ( ca are aripi )...cine ii poate opri ( dar acesta nu este stiinta,ci credinta )...iar altii spun ca fluturele este fluture. Explica f bine in carte parintele,poate o sa continui,daca nu pentru tine,macar pentru altii...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In parte sunt inclinata sa iti dau dreptate in ceea ce priveste felul meu oarecum dur de a pune problema. Poate ca am fost un pic cam transanta dar de aici pina la a gasi in asta ,in atitudinea celor ca mine sau a mea chiar o scuza pentru ateismul altora e o distanta mare. Sa cautam in ateismul lor alte cauze , legate de educatie ,obiceiuri ,influenta mas media ,atasamentul fata de cele materiale , un mod exclusivist de a judeca lumea si persoanele asa zis bisericoase si multe altele. Si nu pina la urma incapacitatea de a renunta la anumite patimi ,dorinte etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Poti sa iubesti cu patima sau sa ai patima jocurilor de noroc. Eu nu vad patima drept un cuvant incarcat cu religiozitate.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu ,nu este legat neaparat de religiozitate.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crezi în semne? | metafora | Generalitati | 30 | 21.01.2012 13:37:39 |
Este mai tarziu decat crezi... | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 3 | 16.10.2010 14:15:46 |
Sa vezi si sa nu crezi | Mara2009 | Nunta | 11 | 15.09.2009 09:34:10 |
De ce crezi in Dumnezeu ? | Tiberiu_Rusu | Generalitati | 145 | 04.05.2009 10:58:31 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|