Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2009, 03:58:31
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Dom-le Dumnezeu a creat universul cu Cuvantul adica cu Dumnezeu Cuvantul si prin Duhul Sfant adica prin Dumnezeu Duhul Sfant.
Universul a fost creat de Dumnezeu Tatal,Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant.
Cum l-a creat?
Mai presus de puterea de intelegere a mintii umane.
Da ce e aceea ca a zis Dumnezeu?
Pai nu stiu dar e vorba de ceva referitor la Dumnezeu Cuvantul.
Cuvantul uman cum stim e miscarea aerului.

Cuvantul lui Dumnezeu e rational,volitional,atotputernic,si celalate nascut din Tatal dintotdeauna nu stim cum dar stim ca o icoana mai slaba este ca precum gandul din minte, si s-a intrupat din Maica Domnului si a luat si fire umana.
Si toate cate are Tatal are si Fiul afara de nenastere.
Asa si acum intreb pe creationisti:
Cum intelegem noi domle Cuvantul lui Dumnezeu?
Nu putem dom-le sa Il intelegem.

Oare nu tot Dumnezeu a facut timpul si spatiul?
Ba Dumnezeu a facut pe acestea.
Da cum le-a facut?
Este scris la facere ca a facut timpul si spatiul?
O fi dar eu nu inteleg unde e scris.

Apoi scrie la facere ca a facut Dumnezeu stele,galaxii?
Nu scrie explicit.
Dar a facut Dumnezeu galaxii?
Exista galaxii?
Pai de la cartea lui Iov vedem ca exista.
Ca ii zice Dumnezeu,glumind, lui Iov:
"31.Poți tu să legi cataramele Pleiadelor sau să deznozi lanțurile Orionului?
32.Poți tu să scoți la vreme cununa Zodiacului și vei fi tu cârmaci Carului Mare și stelelor lui?".

Care galaxie este compusa din diverse stele,planete si din ce o mai fi compusa.
Pleiadele precum stim sunt un nor stelar,nu stiu daca ii poate zice constelatie.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C5%9...saic_18000.jpg
Carul mare precum iar stim e o constelatie adica e alcatuit din cateva stele.
Cununa Zodiacului - e vorba de constelatiile zodiacale.
Orionul e o nebuloasa.
Scrie de nebuloase la Facere?
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C5%9...saic_18000.jpg
Nu stiu o fi scriind dar nu inteleg eu ce scrie acolo.

Cat despre "design inteligent" si biologii "manipulatori de cod genetic" hai mai fratilor ca deja m-a luat rasul.
Asta sunt niste absurditati pure.
Rog pe biologi aia de manipuleaza codu genetic sa manipuleze codu genetic controlat sa vada de le iese un iepure cu 7 picioare.
Nu de alta dar de zis e usor mai complicat e sa si faci.
A ca se joaca biologii respectivi cu raze X pe codul genetic si nu stie ce iese dar iese cate ceva probabil ar trebui ca omul sa se lase de experimente de astea nu de alta dar acum cateva sute de ani nu prea exista cancer asa frecvent.
Asa le sugerez acestor biologi sa studieze cum s-a facut ca atunci cand a fost explozia de la Cernobal uimitor s-au facut niste salate imense.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 03:59:57
Senior Member

Implicit

Am uitat sa spun caci Dumnezeu Cuvantul e ipostatic.
Unii au zis personal dar asa nu e foarte corect pentru ca noi suntem persoane finite iar Dumnezeu Cuvantul e persoana ca sa zicem asa infinita.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 04:41:38
Senior Member

Implicit

Nu am pus corect linkul sa arata Pleiadele:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C5%9...ades_large.jpg
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 07:26:55
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Imi place sa cred ca si crestinii cred in ei insisi, macar pentru ca sint in stare sa gindeasca ca exista Dzeu.
Diferenta e ca idealul crestinesc este totala neincredere in noi insine, in puterile noastre sau in gandirea noastra cea slaba.

Citat:
Evolutionismul este o stiinta pentru ca metodele sale sint identice cu ale celorlalte stiinte.
Nu vreau sa intru intr-o disputa aici despre metodele stiintifice, dar istoria evolutionismului nu dovedeste prea mult afirmatia ta. Este si motivul pentru care darwinismul clasic a cazut si nu mai e sustinut de nimeni. Ai vazut cumva sa dispara vreo stiinta in ultima suta de ani?

Hristos a Inviat!
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 08:48:49
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Diferenta e ca idealul crestinesc este totala neincredere in noi insine, in puterile noastre sau in gandirea noastra cea slaba.
Pai tocmai evolutionistii isi dau seama, din modul in care ar fi putut apare creierul, cit de limitat este acesta. Si totusi, incercam sa facem cu el ce putem mai mult. De aceea nici nu absolutizam morala.

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Nu vreau sa intru intr-o disputa aici despre metodele stiintifice, dar istoria evolutionismului nu dovedeste prea mult afirmatia ta. Este si motivul pentru care darwinismul clasic a cazut si nu mai e sustinut de nimeni. Ai vazut cumva sa dispara vreo stiinta in ultima suta de ani?

Hristos a Inviat!
Darwinismul clasic nu a cazut de loc, a fost completat intr0un mod cit se poate de firesc cu genetica.
A disparut la fel ca mecanica newtoniana.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 11:30:36
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Am uitat sa spun caci Dumnezeu Cuvantul e ipostatic.
Unii au zis personal dar asa nu e foarte corect pentru ca noi suntem persoane finite iar Dumnezeu Cuvantul e persoana ca sa zicem asa infinita.
Ce inseamna ipostatic?
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 11:57:11
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Ce inseamna ipostatic?
[COLOR=black]Biserica a păstrat în hristologie ambii termeni: și cel de ipostas, și cel de persoană, cu egală valoare, dar cu ușoare nuanțe distinctive. Ipostasul, reprezentînd suportul fundamental și specific al ființei noastre, conștiința subiectivă cum se spune; persoana, reprezentînd conștiința comunitară, a relației și comunicării; ambele stări: ipostatică sau personală, subiectivă sau comunitară revelînd în unitate și simultan o existență divină sau umană

Mai multe aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...hlight=ipostas[/COLOR]

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 12:43:19
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
[COLOR=black]Biserica a păstrat în hristologie ambii termeni: și cel de ipostas, și cel de persoană, cu egală valoare, dar cu ușoare nuanțe distinctive. Ipostasul, reprezentînd suportul fundamental și specific al ființei noastre, conștiința subiectivă cum se spune; persoana, reprezentînd conștiința comunitară, a relației și comunicării; ambele stări: ipostatică sau personală, subiectivă sau comunitară revelînd în unitate și simultan o existență divină sau umană[/COLOR]

[COLOR=black]Mai multe aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...hlight=ipostas[/COLOR]
Imi pare rau, nu inteleg nimic
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 18:17:40
Senior Member

Implicit

Pai de sine statator cu sensul asta l-am folosit.
Adica care exista prin sine.
Dar nu se foloseste numai cu sensul asta.

Ca Dumnezeu a zis despre Sine Sfantului prooroc Moise:
"Eu sunt cel ce sunt".
Si Sfantul Grigorie Teologul a zis ca fiinta dumnezeiasca subzista in cei trei mari adica Tatal,Fiul si Sfantul Duh.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 18:46:26
Senior Member

Implicit

Parintele Cleopa zicea ca Sfanta Scriptura e nesfarsita ca intelesuri.
Si ca sa o luam mai departe cand zice la inceput ca "La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul."

Ce sa intelegem de aci ca Dumnezeu a facut cerul asta adica atmosfera Pamantului si Pamantul?
Mai intai cerul inseamna creatia spirituala si pamantul creatia materiala.
Ca ingerii si toate celalte din creatia spirituala au fost facute inainte de creatia materiala si asta se vede tot la cartea lui Iov:
(aci e de la versiunea dupa Septuaginta a Sfintei Scripturi,publicata in romaneste in 2000 cu binecuvantarea Sfantului de Sinod,traducerea efectuata de un colectiv in frunte cu IPS Anania):
"7....;toate acestea cand stelele se nasteau si ingerii Mei (da ,toti) Ma preamareau in cor?"
(e din capitolul 38,cartea lui Iov).

De aci se vede ca ingerii cand se crease lumea materiala nu cazuse inca niciunul din ei.In paranteza e pus da ,toti pentru ca arata parintele Cleopa numarul ingerilor lui Dumnezeu e fara sfarsit.

Ca stim ca exista doua lumi cea spirituala cu care omul e inrudit prin partea (puterea) rationala a sufletului.
Despre lumea spirituala stim extrem de putin.
Apoi pamantul arata Universul si toate celalte din creatia materiala.
Spatiul si timpul ori s-au creat inainte universului ori deodata ori inainte.
Si probabil intr-un mod care e mai presus de puterea de intelegere a mintii umane.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crezi în semne? metafora Generalitati 30 21.01.2012 13:37:39
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sa vezi si sa nu crezi Mara2009 Nunta 11 15.09.2009 09:34:10
De ce crezi in Dumnezeu ? Tiberiu_Rusu Generalitati 145 04.05.2009 10:58:31
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45