Citat:
În prealabil postat de patinina34
@Anca
Fiecare dintre noi incearca sa ne intrarmam cu puterea duhovniciei, pe masura puterilor noastre, ca mireni. Vei avea si tu lupta ta pe care o vei duce asa cum te va intari Bunul Dumnezeu sa o duci.
Cit despre rest, Parintele Juvenalie, este un om deosebit si parca ma si doare intrebarea ta, insa e firesc deoarece nu l-ai cunoscut.
Dumnezeu sa-l aiba in paza sa, sa vegheze asupra dansului si sa-l apere de rau, ca deja mult rau i s-a facut acestui preot pentru binele facut de dansul.
Ceea ce pot spune eu acuma, este ca mai bine sa ne fereasca Dumnezeu de o asemenea incercare, pe noi toti.
|
Nina draga, intrebarea mi-o puneam in primul rand mie, caci ma preocupa aceasta lupta.
Nu m-am indoit nici o clipa de Pr. Juvenalie, ci ma gandeam mai degraba la un mirean, care nu are cunoasterea si mijloacele unui preot; cum va putea face fata acesta, daca un preot este doborat de greutatea luptei. Probabil ca mirenii nu vor fi supusi unor probe asemenator de grele.
Ma uit la preotii din Romania: sunt schimbati cu preoti tineri; ma uit in strainatate, preotii cu vechime sunt inlocuiti cu preoti tineri. Un nou esalon preia locul celor vechi, dar nu batrani. Am inteles ca in Bucuresti s-au schimbat parohii unui numar mare de parohii.
Daca ma uit la felul in care s-a procedat la schimbara Pr. Juvenalie, ma gandesc ca acest nou esalon nu se bazeaza pe blandete, ci pe lupta dura, incrancenata; am asistat si eu la asemenea lupta fatisa in biserica. Ori acest lucru este ingrijorator. Ce fel de duhovnici vom avea de acum inainte?