Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2009, 18:26:44
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Pai Anna daca te infioara poate nu ar trebui sa ti-l faci text de capatii, mai ales ca este aproape ignorat complet de Biserica, este ca o sperietoare care nu-si are locul deoacamdata sau vreodata, prin rugaciunile noastre fierbinti... sa speram ca in VECI nu se va infaptui.... Noi oamenii avem nevoie de lucruri constructive, iubitoare pentru a scapa de mizeria din jur, de toleranta, bunatate, ajutor reciproc, cultura civilizatie si MAI ALES entuziasm IN CEEA CE FACEM, nu uriciuni, trompete prevestitoare de rau si alte nenorociri...de astea suntem satui
Nu este un text ignorat de Biserica!
Nu poti sa negi anumite lucruri pentru ca ar "perturba" starea noastra de liniste si iluzoria noastra stare de bine!!!
La asta se refera citatul dat de mine: la o falsa stare de bine, la amortirea credintei, la lipsa de ravna!! A zis Sf. Apostol Pavel: cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă.
Multi care stau la caldura si cred ca vor intra in Imparatie.. au cazut deja! Sunt cei orbi si goi (la care faceam referire)

Reiau citatul (pentru ca tu l-ai ignorat complet si te-ai legat de altceva.. nici nu stiu ce! Ca ce scrie in Biblie se va implini)
"14. Iar îngerului Bisericii din Laodiceea scrie-i: Acestea zice Cel ce este Amin, martorul cel credincios și adevărat, începutul zidirii lui Dumnezeu:
15. Știu faptele tale; că nu ești nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte!
16. Astfel, fiindcă ești căldicel - nici fierbinte, nici rece - am să te vărs din gura Mea.
17. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!
18. Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur lămurit în foc, ca să te îmbogățești, și veșminte albe ca să te îmbraci și să nu se dea pe față rușinea goliciunii tale, și alifie de ochi ca să-ți ungi ochii și să vezi. " (Apocalipsa cap. 3)
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 18:36:01
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu este un text ignorat de Biserica!
Nu poti sa negi anumite lucruri pentru ca ar "perturba" starea noastra de liniste si iluzoria noastra stare de bine!!!
La asta se refera citatul dat de mine: la o falsa stare de bine, la amortirea credintei, la lipsa de ravna!! A zis Sf. Apostol Pavel: cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă.
Multi care stau la caldura si cred ca vor intra in Imparatie.. au cazut deja! Sunt cei orbi si goi (la care faceam referire)

Reiau citatul (pentru ca tu l-ai ignorat complet si te-ai legat de altceva.. nici nu stiu ce! Ca ce scrie in Biblie se va implini)
"14. Iar îngerului Bisericii din Laodiceea scrie-i: Acestea zice Cel ce este Amin, martorul cel credincios și adevărat, începutul zidirii lui Dumnezeu:
15. Știu faptele tale; că nu ești nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte!
16. Astfel, fiindcă ești căldicel - nici fierbinte, nici rece - am să te vărs din gura Mea.
17. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!
18. Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur lămurit în foc, ca să te îmbogățești, și veșminte albe ca să te îmbraci și să nu se dea pe față rușinea goliciunii tale, și alifie de ochi ca să-ți ungi ochii și să vezi. " (Apocalipsa cap. 3)
Vezi, tu ma mustrai pe mine pe alt topic si faci, aproximativ, aceasi greseala, sa-i zic asa.
Vechi 13.05.2009, 18:46:33
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Nu poti sa negi anumite lucruri pentru ca ar "perturba" starea noastra de liniste si iluzoria noastra stare de bine

La asta se refera citatul dat de mine: la o falsa stare de bine, la amortirea credintei, la lipsa de ravna!!

A zis Sf. Apostol Pavel: cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă.
Ce este rau in a incerca sa te simti cit mai bine, chiar si usor iluzorii(care-i problema?) de a te bucura de viata, opusul starii de frici paranoice nejustificate si inghititul gunoaielor sfirsitului lumii care se vintura ca frunza-n vint pe internet?

Daca asta este alegerea ta , stai in depresie si plinge-ti soarta de a te naste acum "spre sfirsitul lumii, ...nu are cine sa te scoata din starea asta decit tu

Eu stau neclintit in pacea mea insa altii stau neclintiti in nebunia lor paranoica fanatico religioasa si se cred binecredinciosi
Nu sunt sigur ca relizezi despre care amortiti in cedinta vorbeste Pavel in adresarea lui....
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 19:11:03
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Ce este rau in a incerca sa te simti cit mai bine, chiar si usor iluzorii(care-i problema?) de a te bucura de viata, opusul starii de frici paranoice nejustificate si inghititul gunoaielor sfirsitului lumii care se vintura ca frunza-n vint pe internet?

Daca asta este alegerea ta , stai in depresie si plinge-ti soarta de a te naste acum "spre sfirsitul lumii, ...nu are cine sa te scoata din starea asta decit tu

Eu stau neclintit in pacea mea insa altii stau neclintiti in nebunia lor paranoica fanatico religioasa si se cred binecredinciosi
Nu sunt sigur ca relizezi despre care amortiti in cedinta vorbeste Pavel in adresarea lui....
Andrei, iar nu ma fac inteleasa!
Da, starea de bine pamantesc este ILUZORIE!!! Pentru ca este la ani lumina distanta de trairea duhovniceasca AUTENTICA la care ar trebui sa ajunga orice crestin!!!
Dar chiar si asa tristete-veselie... La ce bun sa te bucuri daca traiesti departe de Dumnezeu??? Mai bine sa ne plangem in tristete pacatele, nu???

Eu nu iti inteleg punctul de vedere Andrei! Amesteci lucrurile si fara suparare , ai o perspectiva contaminata de new age!
Ortodoxul traieste pentru mantuire. Acesta este scopul vietii lui!!!
Aceasta credinta nu ma face fanatica religioasa! Ce folos daca traiesc bine si ajung in iad??!!! Da cred in Iisus Hristos, da, ajut alti oameni, ma rog etc.... Este suficient??
Iisus a spus: Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este. (Matei, cap 5).
Eeee, eu sunt departe de desavarsire! Cu cine ma compar eu?? Cu omul de alaturi? Pai de ce?? Iisus este modelul nostru!
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 19:31:10
Banned

Implicit

Citat:
La ce bun sa te bucuri daca traiesti departe de Dumnezeu??? Mai bine sa ne plangem in tristete pacatele, nu???
Doamne cita contaminare exista deja

Cum poti sa afirmi ca nu are rost sa te bucuri daca esti departe de Dumnezeu. Cum de ai ajuns la concluzia ca cel care se bucura de viata este departe de Dumnezeu.

Eu am vorbit personal cu parintele Roman Braga, pe care eu unul il consider sfint. Nici nu-ti poti imagina cita bucurie de viata are acest om pe chipul sau si nici o clipa nu a facut atita caz din deplingerea permanenta a pacatelor. Dupa o discutie cu dinsul pleci cu o mare liniste in suflet si bucurie

Omul mai are si momente de liniste sufleteasca, de echilibru, nu numai de durere si suferinta continua
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 19:38:53
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:

Cum poti sa afirmi ca nu are rost sa te bucuri daca esti departe de Dumnezeu.

Daca esti departe de Dumnezeu esti exact in iad, aici pe pamant! si eu cred ca nu are rost sa te bucuri (de fapt cum te mai poti bucura?!) daca esti departe de El! Cum sa te bucuri daca te ai departat de Dumnezeu!!
cu cate lacrimi L-a chemat Sf Siluan Athonitul inapoi pe Dumnezeu!
"Sufletul meu tanjeste dupa Dumnezeu si Il cauta cu lacrimi. Doamne, da-mi duhul smereniei Tale, ca sa nu pierd iarasi Duhul Tau, si sa nu plang in hohote dupa el, cum plangea Adam dupa rai si dupa Dumnezeu."" El hohotea si intreaga pustie auzea suspinul sau;lacrimile lui erau amare de intristare si multi ani le-a varsat el."
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 18:40:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Daca esti departe de Dumnezeu esti exact in iad, aici pe pamant! si eu cred ca nu are rost sa te bucuri (de fapt cum te mai poti bucura?!) daca esti departe de El! Cum sa te bucuri daca te ai departat de Dumnezeu!!
cu cate lacrimi L-a chemat Sf Siluan Athonitul inapoi pe Dumnezeu!
"Sufletul meu tanjeste dupa Dumnezeu si Il cauta cu lacrimi. Doamne, da-mi duhul smereniei Tale, ca sa nu pierd iarasi Duhul Tau, si sa nu plang in hohote dupa el, cum plangea Adam dupa rai si dupa Dumnezeu."" El hohotea si intreaga pustie auzea suspinul sau;lacrimile lui erau amare de intristare si multi ani le-a varsat el."
Nu asta am vrut sa spun. De fapt stiai insa dorinta tipica de a sanctiona te-a facut sa alegi doar portiunea care atrage o asemenea remarca. De ce n-ai comentat a doua fraza care clarifica ce vreau sa spun?..care de fapt explica faptul ca nu poate NIMENI ADFIRMA ABERATI ca daca te bucuri si esti vesel automat esti departe de Dumnezeu

cu alte cuvinte,...daca te veselesti esti deja cu un picior in iad

Nimeni nu zice sa nu te caiesti pentru pacate, insa asta nu inseamna ca stai posac si ingindurat asa toata viata, ca doar nu esti monah ci ai o familie , copii care asteapta de la tine un zimbet un semn de veselie.

Doamne cita ipocrizie pe forumul asta!...dar nu toti
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 18:46:10
Banned

Implicit

pentru Jenica , Eduard

Ortodox de OCAZIE NU EXISTA, chair daca nu frecventeaza biserica regulat si doar la marile sarbatori si deasemenea nu este indepartat AUTOMAT(cum ar crede unii) de Dumnezeu

Deci acest titlu este o mare ABRATIE

Deci nu poti fi ortodox astazi iar miine alegi sa nu mai fii deloc, raminem ORICUM ortodocsi pina la moarte indiferent de frecventa vizitelor la biserica. Vorbesc despre cei care sunt botezati
Reply With Quote
Vechi 16.05.2009, 13:41:05
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:

Cum poti sa afirmi ca nu are rost sa te bucuri daca esti departe de Dumnezeu. Cum de ai ajuns la concluzia ca cel care se bucura de viata este departe de Dumnezeu.

Eu am vorbit personal cu parintele Roman Braga, pe care eu unul il consider sfint. Nici nu-ti poti imagina cita bucurie de viata are acest om pe chipul sau si nici o clipa nu a facut atita caz din deplingerea permanenta a pacatelor. Dupa o discutie cu dinsul pleci cu o mare liniste in suflet si bucurie

Omul mai are si momente de liniste sufleteasca, de echilibru, nu numai de durere si suferinta continua
L-am vazut si eu pe Pr. Roman Braga intr-o inregistrare, si i-am remarcat bucuria de pe chip. Aceasta este rezultatul salasluirii Duhului Sfant in inima lui de crestin, care a trecut cu bine toate probele suferintei. Parintele a fost unul din detinutii din era comunista a Romaniei, care a suferit caineste alaturi de Pr. Arsenie Papacioc, Pr. Ghe. Calciu Dumitreasa si Sfintii inchisorilor. Aceasta bucurie este intemeiata.

Dar cum sa ne comparam noi cu acesti Sfinti, cand noi cautam doar bunastarea, ne place numai lumea civilizata, luxul?!? Pentru ce sa ne dea Dumnezeu fara nici o suferinta reala si fara stradania de a ne curati de pacate, pentru ce sa ne dea Duhul Sfant, ca sa avem acea bucurie pe chip? Stii cum se zice: "La placinte inainte...".

Mi-e teama ca nu vom trece proba prin placere, de care vorbeste Pr. Petroniu Tanase in "Chemarea sfintei Ortodoxii". Si daca nu trecem aceasta proba, nu vom avea parte nici de Duhul Sfant salasluit in inima noastra, si nici bucuria revarsadu-se de pe chipul nostru, caci in loc ca proba placerii sa ne aduca victoria asupra pacatului, ne-a adus in fapt decaderea fiintei umane la nivelul cel mai de jos din tot cursul istoriei sale, spune Parintele.

Indestularea exagerata a trupului, a pantecelui, atrage dupa sine intreaga coloana a celor 7 pacate capitale: desfranarea in primul rand, apoi iubirea de arginti, exploatarea celor slabi, cultul placerii, cu expresia lui fireasca a desfranarii sub toate formele posibile, care constituie nota dominanta a sistemului capitalist (pe care noi il admiramatat demult si dispretuim saracia relativa din Romania).

...si cine nu vede legatura dintre aceste observatii ale Pr. Petroniu Tanase si viata adevarata a acestui secol, sa se ia pe sine sub lupa si sa traga concluziile...
Reply With Quote
Vechi 16.05.2009, 22:58:20
Anca-Miha
Guest

Implicit Bucuria de pe chipul ortodoxului

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
L-am vazut si eu pe Pr. Roman Braga intr-o inregistrare, si i-am remarcat bucuria de pe chip.
Iata o alta postare, care are darul de a arunca putina lumina asupra temei:
Citat:
În prealabil postat de mirela-h Vezi mesajul
Parintele Steinhardt si episcopul rus ( de fapt estonian, daca am inteles bine, oricum ortodox) Schmemann cand indemnau pe crestini sa simta bucuria nu se refereau la vreun un delir de bucurie neintemeiata si lipsita de responsabilitate, cum este cea provocata de droguri sau de false invataturi crestine, ci la bucuria sfanta izvorata din constiinta ca nu suntem singuri, ca Dumnezeu exista si este mereu alaturi de noi, ca lumea, din care ne nutrim, are si multe parti frumoasesi si a fost facuta special pentru noi. In ultima instanta aceasta bucurie este un fel de a-i multumi Creatorului ca existam. Nici viata lui Nicolae Steinhardt si nici cea a episcopului Schmemann nu sunt exemple de huzur si de bucurie data de satisfacerea, iresponsabila, a dorintelor trupesti. Parintele Steinhardt a facut mai multi ani de puscarie politica, a fost batut si umilit intr-un fel pe care noi cu greu ni-l putem imagina, daramite sa-l mai si suportam pe propria piele. Episcopul Schememann, refugiat in Occident din cauza prigoanei comuniste, a trecut si el prin multe clipe grele. Conceptia lor despre importanta bucuriei intr-o vietuire autentic crestina combatea o exagerare periculoasa, potrivit careia bucuria este un pacat, crestinul trebuie sa sufere continuu in aceasta viata pentru a se mantui in cea viitoare etc. Influente din aceste exagerari pseudocrestine le mai vad si eu la unii credinciosi.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
biserica, ortodox, ortodoxa

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Eventuala vizita a papei in Romania,ocazie de marturisire a credintei cu smerenie mihailt Biserica Romano-Catolica 39 18.02.2010 20:48:00