![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ni s-a spus destul de clar ce avem de facut!!! Sa-l iubim pe Dumnezeu, sa iubim aproapele. Pentru a-L iubi pe Dumnezeu trebuie sa stii macar ca este Sfanta Treime!! Daca te inchini altcuiva decat Sf. Treimi, nu te inchini lui Dumnezeu, esti idolatru! Gresesc cumva??? Cred ca ortodocsii au o datorie: sa pastreze adevarul!!! Degeaba ne iubim unii pe altii daca traim toti in minciuna si ne inchinam lui satan!!! Nu crezi?? Ortodoxia nu este extremista!!! Generalizarea aceea nu-si are rostul. S-au facut crime din cele mai variate motive (in principal politice si din dorinta de putere), nu poti acuza ortodocsii in nici un caz!!! Si de unde stii tu ca se va mantui intreaga omenire??? Spune Biblia asa ceva?? Dimpotriva!!! 13.Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află. 14. Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află. (Matei, cap 7) Se mantuiesc putini! |
|
|||
|
|||
![]()
ps.. Heaven, nu mai scrie satan cu majuscula, ca nu ai de ce.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Iar suturile primite de la Dumnezeu nu pot fi decat din bunatatea Lui, nu altfel, caci te feresc de un rau mai mare si te aduc pe drumul drept. |
|
||||
|
||||
![]()
Draga mea,chiar si dupa cat de multe semne de intrebare si exclamare utilizezi se vede ca esti usor extremista,cu tot respectul.
Pe langa asta,una am spus eu,alta ai inteles tu: -nu am spus ca trebuie sa ne inchinam vreunuia Alcuiva decat Aceluia catre care simtim sa o facem,ci doar sa toleram,sa acceptam si sa ne iubim fratii apartinand oricarei alte religii ori filozofii de viata; -"Degeaba ne iubim unii pe altii daca traim toti in minciuna si ne inchinam lui satan!!! Nu crezi??"-la fel de valabil cum degeaba te inchini lui Iisus,dar habar nu ai care este iubirea de aproape; -"Generalizarea aceea nu-si are rostul. S-au facut crime din cele mai variate motive (in principal politice si din dorinta de putere), nu poti acuza ortodocsii in nici un caz!!!"-vorbeam de intoleranta si de fanatismul religios,care realmente duc la situatiile extreme despre care am discutat; -"Si de unde stii tu ca se va mantui intreaga omenire??? Spune Biblia asa ceva?? Dimpotriva!!!" Nu am de unde sa stiu,Dumnezeu le stie mai bine ca mine,asta chiar e numai treaba Lui cine se va mantui si cum,eu asa zic...:) Un singur lucru stiu sigur: ca Dumnezeu este IUBIRE,iar intoleranta si extremismul nu au nici o treaba cu ea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E vorba de a nu trece noi la alte religii, la new age, ramanand credinciosi ortodoxiei noastre, nu a da cuiva in cap din pricina asta! ce e asa de greu de inteles. trebuie sa avem grija sa nu acceptam ce ne serveste new age si alte miscari de azi, ca sa putem deslusi ce vine de la Dumnezeu si ce nu. in ce priveste iubirea pentru fratele, ortodoxia o defineste complet. degeaba o dam noi inainte cu presupusul. daca te tii de Biserica, inveti cu sufletul ce inseamna iubirea pentru toti oamenii. mai mult despre asta nu stiu. dar stiu insa ca e aberant sa te apuci sa spui ca un ortodox ar da in cap unui neortodox! nici acum nu am inteles rationamentul acesta. nu suntem noi mai "alesi" decat altii, fiecare poate alege el insusi calea pe care merge. |
|
||||
|
||||
![]()
Bun,dar hai sa te intreb altceva: ai socializa fara nici o reticenta,la fel ca si cu fratii tai ortodocsi si cu catolici,musulmani,evrei,new-ageisti,budhisti etc?
Ti-ai lasa copiii tai sa se joace cu copiii lor?(daca nu ai copii imi poti raspunde chiar si ipotetic) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bineinteles ca trebuie sa iubim, sa acceptam si sa toleram fratii de alte religii sau filozofii, dar asta nu inseamna sa fim de acord cu ei, sa le impartasim credintele sau sa ii aprobam. Ca sa imi dau seama mai bine ce inseamna acest lucru ma gandesc asa: daca sora mea ar avea idei din astea new ageiste, sau ar trece la cine stie ce secta sau religie (Doamne fereste!) as iubi-o in continuare, as tolera ideile ei si as accepta-o asa cum e, dar m-as ruga din tot sufletul sa isi schimbe ideile si m-ar durea extrem de tare acest lucru, nu as fi de acord cu ea si as incerca sa combat ideile ei. desigur ca nu pot spune acelasi lucru daca e vorba de un om neapropiat mie, as fi fatarnica. eu nu iubesc oamenii asa, nici pe Dumnezeu dar imi doresc sincer si din toata inima sa ajung sa ii iubesc asa. dar pana atunci prefer sa spun ceea ce cred si simt ca e adevarul, asa cum pot, pentru ca nu pot sa ascund sau sa tac: si anume ca se ajunge la Adevar numai in Biserica Ortodoxa. de aceea sunt ortodoxa, si Adevarul caut. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu am crescut laolalta cu copii de alta credinta. I-as lasa, dar daca intre ei ar vorbi despre aceste lucruri (desi ma indoiesc) i-as explica copilului meu cum stau lucrurile. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cunosc,din pacate,destule persoane care nu ar accepta in ruptul capului sa tolereze o astfel de socializare. |
|