![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
" Asa credea si Sf Ioan Gura de Aur, care era impootriva acestei reguli si spunea ca numai pacatul ne intineaza.
" sf ioan nu a zis ca necuratia nu e pacat ... a zis numai ca cei curati pot vedea numai aspectele curate de la ceilalti oameni daca vor , ignorandu-le pe cele murdare ... asta e cu totul altceva ... |
|
|||
|
|||
![]()
" sa nu scrii cu cerneala rosie - ca sa scria imparatul "
a scrie cu cerneala rosie era o regula pentru vremea aia , insa ciclul daca a fost pacat pacat ramane pe veci ... asta nu se poate schimba ... a scrie cu cerneala rosie nu este pacat decat in situatia aia de atunci , o situatie foarte speciala , insa ciclul nu este o situatie speciala deloc si nu se produce deloc in situatii speciala unor vremuri trecute de mult , deci ramane valabil pacatul ciclului ... |
|
|||
|
|||
![]()
" Corpul canonic ortodox nu e la fel cu cel catolic, nu are putere de lege. Este nu corp viu, care poate fi interpretat si schimbat. Este unul din dezideratele viitortuliui sinod panortodox care se tot pregateste de vreo suta de ani incoace. "
putine , foarte putine canoane pot fi schimbate , sa zicem 1 la suta din toate sau nici atat , ai anume cele care tin numai de chestii administrative pur lumesti ; insa canoenele care trateaza chestii de credinta in veci nu pot fi schimbate nici macar un cuvintel cat de mic ; iar astea sunt 99 la suta din canoane ; de aia si sf parinti au numit uneori canoanele - dogme dumnezeisti ... iar sinodul asta al optulea este proorocie ca va unul talharesc , in care intr-adevar vor incerca sa schimbe canoanele , si va fi dat anatema de bis ortodoxa ... atunci multi vor apostazia de la ortodoxie ; iar pana atunci nu mai sunt decat 2 ani ... iar astea sunt proorocii de la sfintii parinti , si nu pot fi contestate ... o sa fie exact asa cum s-a scris ca va fi ... |
|
|||
|
|||
![]()
" El ar fi vrut sa o scoata. De unde se vede ca si sf. Parinti se mai contraziceau. ;-)
La noi nu exista papa sa scoata regulile panortodox cu una cu doua, totusi. Unii preoti o scot, si zic ca nu e nevoie sa o urmam. Cunosc asemenea preoti. Poate cu timpul, daca se declanseaza o discutie teologica serioasa despore asta, o sa se scoata de tot si regula. " sf nu s-au contrazis ... aia nu sunt preoti care sa tina ortodoxia adevarata , ci au interpretari personale eretice ... e pacat impotriva Duhului sfant sa scoti din cartile sfinte ce iti vine tie pe chelie ... saracii de ei ... |
|
|||
|
|||
![]()
" Nu stiu, poate ca asta e adevaratul motiv, mi se pare mai plauzibil totusi. Ca sangele e facut sa stea in corp, ce dam afara la toaleta nu. Sangele e parte din noi. Complicata treaba. La asta nu mai stiu ce sa zic "
exact : nu avea cum sa faca Dumnezeu pe om sa isi lepede sangele din corp ; asta ar fi prea de tot , caci sangele are functia sa circule in corp si nu sa curga afara si sa provoace durere ca la ciclu ; a lepada sangele din corp nu poate fi o stare fireasca si nu poate sa o fi avut adam si eva inainte de cadere ... oricine isi poate da seama ca a a avea o surgere de sange nu e ceva firesc ... de aia se si numeste necuratie , si e osandita de sfinti cu oprirea de la impartasire ... nu degeaba , ca sfintii nu opreau oamenii de la impartasire 7 zile asa de flori de mar ; 7 zile te mai opreste si daca un barbat a avut scurgere treaz de la ganduri de desfranare ... ori asta e un pacat grav de moarte ... cum sa nu fie pacat de moarte sa fii oprit de la impartasire 7 zile ??? nasoala treaba daca nu va dati seama de asta ! a fi oprit sa nu te impartasesti inseamna a fi afurisit de biserica , a fi despartit de biserica ... iar a fi 7 zile afurisit de biserica e grav ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
sa citez in continuare pe gheron iosif , un text care vine exact dupa cel care la-m citat mai sus :
" Sileste-te , deci , fiica mea , si dobandeste curatia trupeasca . La fel si celelalte surori . Daca veti neglija acest lucru veti pati lucruri rele si urate . Daca va veti sili , va veti mantui pentru vesnicie . Veti deveni tamaie cu bun miros si mir de pret . Veti deveni cu adevarat jertfa duhovniceasca , bineplacuta Domnului . Nu va pot descrie cat de mult ii place Maicii Domnului cumpatarea si curatenia trupeasca si sufleteacsa . Pentru ca Ea este Fecioara neprihanita , ne vrea pe toti asa si ne iubeste . " deci le indica si lor , maicilor sa dobandeasca neprihanirea trupeasca , adica sa nu mai aiba nici o scurgere trupeasca , de sange sau de samanta ... nu spune deloc sa nu provoace acele maici la barbati de pe drum scurgeri , ceea ce ar fi fost complet aiurea si neghiobie sa fi spus una ca asta ... le-a spus clar sa dobandeasaca cu timpul starea de dinainte de cadere ... |
|
|||
|
|||
![]()
pai orice pacat opritor este de moarte ... chiar si daca esti oprit numai o singura zi , tot pacat de moarte este ... a fi oprit de la impartasanie dupa ce te-ai spovedit inseamna ca esti sub afurisenie , ca mai intai trebuie sa faci un canon pentru a fi dezlegat si iertat si impacat cu biserica ...
un gand de curvie nu e pacat de moarte ca nu duce la oprire , insa o scurgere din somn duce la oprire o zi si deci e de moarte ... |
|
|||
|
|||
![]()
o fi el un pacat de moarte mic in comparatie cu alea care le-ai zis mai sus , insa tot de moarte e ...
|
|
|||
|
|||
![]()
mai dau un text graitor de la sf iosif :
" Eu nu pot sa sarut numai o singura data icoana Maicii Domnului si dupa aia sa plec . Cand ma apropii de ea ma atrage ca un magnet . Si trebuie sa fiu singur , pentru ca vreau sa o sarut ore intergi . Ceva ca o suflare vie imi umple sufletul , ma umplu de har si nu pot sa plec . Dragoste , iubire , foc care arde . De indata ce intri te cuprinde ca o suflare binemirositoare si ramai ore intergi ca intr-un extaz , fara sa fii in tine , ci in raiul desfatarilor . Atata har da Preasfanta Fecioara celor care isi pastreaza trupul curat . Pentru ca , atat cat am inteles eu , Maica Domnului iubeste mult curatenia . De aceea si eu , dincolo de orice alta patima , m-am luptat impotriva trupului . Si mi-a fost data ca dar curatenia , atata incat sa nu fac deosebire intre barbat si femeie . Nu ma misca pofta defel , si nu mai cad in necuratie nici in somn . Cu darul lui Dumnezeu am primit in simtire harul curateniei . Toate aceste ti le scriu tie si celorlalte surori pentru ca sa va siliti sa faceti la fel ca si mine . Alt motiv nu am ca sa vorbesc despre starea mea duhovniceasca si nici nu vreau lauda de la voi . Dar pentru ca va am in suflet ca pe niste surori adevarate in Hristos , de aceea doresc , dupa putinta , sa va ajut . Sa incerce fiecare dintre voi sa ajunga sa nu mai aiba scurgere trupeasca . Daca va straduti veti vedea cat ne iubeste Maica Domnului . Intr-o seara , atat am sarutat icoana Ei incat am obosit si , asezandu-ma in strana , m-a luat somnul putin . Si a venit ca in trup , nu icoana , si m-a sarutat . M-am umplut de atata bucurie de nedescris si de mireasma ! Iar Pruncul ceresc m-a atins cu fata Lui iar eu Ii sarutam manuta ca si cand era vie . Sa nu crezi ca este somn ci o simtire a altei vieti , necunoscuta si negustata de cei care nu vad astfel de lucruri . " asta a fost citat din capitolul urmator , si aici se zice si mai clar ca femeile ar trebui sa nu mai aiba scurgeri trupesti , la fel ca si barbatii ... ei , ce mai ziceti ? asta e interpretare personala de a mea ??? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|