![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu-mi ramine mult de ales!:)
O exceptie nu sint cu siguranta (ateu sau nu medicul intilnise destule cazuri de genul acesta) atita doar ca lumea nu vorbeste usor despre lucruri mai putin intime, darmite despre asa ceva. Asteptam solutii de pe forumul asta presupunind ca se mai gasesc "curajosi" dar se pare ca ori intradevar nu au aceste probleme (de fel, sau le rezolva:)) ori cum spuneam nu s-a ajuns inca in Romasnia la o "deschidere" in privinta asta. Lucru bun parerea mea, ca traiesc intr-o tara unde nu mai exista tabuuri...si nu-i bine! |
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur mult de revenirea ta printre noi, Elena!
Daca se cere ca omul sa se abtina mai multe zile pe saptamana, probabil ca si acest lucru isi are rostul lui. Poate Dumnezeu s-a gandit si la faptul ca abuzul duce inevitabil la plictis si dorinta de a schimba partenera/partenerul. In ceea ce priveste durerile testiculare,( intrucat nu sunt barbat imi cer scuze daca zic ceva gresit), provocate de abstinenta: oare acestea apar pentru ca omul se abtine doua-trei zile? sau apar dupa o perioada mai lunga de abstinenta? In mod normal nu ar trebui sa apara atat de curand, daca sotul nu este pus pe jar de sotie. Cu alte cuvinte si sotia trebuie sa ia o atitudine adecvata zilei de post. Cred ca in zilele de post cei doi isi pot cultiva sentimentul de dragoste si tandretea, punand astfel bazele unei casnicii lungi si fericite. |
|
|||
|
|||
![]()
Draga dmb,
legat de problema pot sa spun ca si sotul meu mai acuza uneori astfel de dureri. insa niciodata nu ne-am pus problema ca ar trebui sa reglam aceasta problema prin relatii trupesti mai dese. Lumea din prea mult libertinaj sexual pune pe seama abstinentei toate problemele trupului uman: daca te doare capul e de la abstineta, daca te doare testicolul tot de acolo, daca te dor sanii tot de acolo, daca esti nervoasa la fel.... Cred ca unii ca sa justifice dorinta lor necontrolata si nevoia lor mai multa de contact sexual dau astfel de raspunsuri. Sunt sigura ca aceste probleme au la baza si un dereglaj hormonal dar sa dai cu atata nonsalanta un verdict : "fa sex si trece" nu cred ca e potrivit. Crestinul traieste in lume dar nu e din lume. Deci trebuie sa nu caute raspunsuri din lume la problemele lui chiar daca acestea sunt dureri testiculare. Orice problema trebuie abordata mai intai duhovniceste, chiar medicala de ar fi. Eu cred draga dmb ca tu esti impartit intre dopua lumi: lumea lumeasca si cea duhovniceasca. Si din aceasta cauza cred ca ai si aceste incercari ... ca poate poate diavolul te castiga de partea sa si in sinea ta vei zice: vezi Doamne eu nu pot sa urmez cele date de Tine ca am dureri deci am nevoie de sex, deci ce ceri Tu e greu. Inca nu pot sa te urmez, o sa mai traiesc inca lumeste pana voi mai creste si voi putea sa fac ce-mi ceri. Si diavolul te castiga si dorinta ta de a trai crestineste e sufocata precum grauntele aruncat intre spini de semanator.... Vezi ce viclean e diavolul ... Infruntandu-ti durerile si nedandu-le o asa mare importanta sunt sigura ca ele nu te vor mai deranja. Trebuie insa sa te hotarasti ce anume vrei: pe Hristos cu orice pret chiar cu dureri insuportabile sau o viata linistita la care sa ai raspunsuri facile si pe placul tau la toate problemele. A fi crestin nu e usor si sa stii ca trebuie sa ai tarie de caracter si chiar un dram de nebunie ( nebunie in sensul lumesc al cuvantului, caci cei din lume asa ne privesc) ca sa asculti cu strajnicie de indemnul Mantuitorului: "Ia-ti crucea ta si vino dupa Mine!". Daca vrei rezolvare la probleme pe un forum crestin- ortodox atunci asuma-ti riscul de a nu primi raspunsuri usor de acceptat. Dumnezeu sa te intareasca si sa te ajute! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
raspunsul cel mai bun se gaseste la duhovnic. Orice citate ti-am da si orice sfat ai urma ... nici un sfat nu-i mai mare ca cel al DUHOVNICULUI, caci prin gura duhovnicului ne vorbeste insusi DUMNEZEU. Deci mergi la duhovnic si el iti va da raspunsul pe care-l cauti. Inainte insa de a cere ajutorul lui poti sa te rogi lui Dumnezeu cu insitenta sa-ti dea raspuns prin gura duhovnicului, chiar daca El o face fara ca tu sa-L rogi. dar e bine totusi sa-L rogi asta pe Dumnezeu ca sa-ti fortifici credinta ca duhovnicul iti va zice cuvantul Dumnului. Dumnezeu sa-ti lumineze duhovnicul si tie sa-ti dea "buna intelegere trupeasca si sufleteasca" cu sotia (cum se cere in slujba Cununiei), ca sa aveti buna intelegere in familie si Dumnezeu sa va binecuvanteze dragostea si familia cu copii buni, ascultatori si iubitori de Dumnezeu! Amin! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e vorba de a modifica regulile dupa cum ne convine noua ci de a le face mai permisive pentru cei care inca n-au ajuns la masura acelor reguli foarte stricte. Vreau sa-ti atrag atentia ca sunt unele sfaturi ale Sfintilor Parinti si chiar ale sfintilor Apostoli care fac referire la oamenii vremurilor de atunci, care scuza-ma ca-ti spun dar si cel mai necredincios de atunci era mai mare ca unul credincios din ziua de astazi. Nu poti sa faci un pat al lui Procust si sa-i faci pe toti sa se potriveasca lui. Regulile sunt reguli dar trebuie sa le aplicam cu discernamant si nu cu habotist. De aceea sfatul sfaturilor este cel al parintelui duhovnic si acolo trebuie sa alergam mai intai. Daca aplicam ce zic sfintii parinti dupa capul nostru, putem ajunge la mare inselare. Iti dau un exemplu din pateric: Un parinte merge la duhovnic sa afle sfat pentru o problema de-a sa. Cand iesi, diavolul ii spune: de ce te-ai mai dus ca ti-a zis sa faci exact ce stiai si tu ca trebuie sa faci" La care parintele raspunde: " da, dar inainte era de la diavol iar acuma este de la Dumnezeu". Vezi ce mare e aceasta taina a spovedaniei si a cercetarii duhovnicului? Tu ai hotararea cea buna, dar ai grija te rog si nu da cu barda in cei ce sunt mai mici in masura ca tine. Si ei inseteaza dupa Dumnezeu, dar sunt atat de ametiti de aceste miraje ale lumii nebune in care traim. Hristos a inviat! Sa invieze in sufletele tuturor celor ce inseteaza dupa El si dupa adevar! Amin! P.S A fi maleabil nu inseamna sa nu-L respecti pe Hristos ci pur si simplu sa ai mila si iubire fata de aproapele tau care nu e la masura ta sau mai sus. ( Nu religia e maleabila ci duhovnicul trebuie sa fie). Nu confunda dogma ( adica ce credem noi despre Dumnezeu) cu sfaturile si cuvintele sfintilor parinti. Iarta-ma dar vreau sa spun urmatoarele: daca duhovnicii nostri ar trebui sa respecte intocmai canoanele sfintilor parinti, nici daca am avea o suta de vieti nu cred ca am reusit pana la urma sa ne impartasim la cat timp ar trebui sa fim opriti de la sfanta impartasanie pentru multele si infinitele noastre pacate. Crestinismul nu e o religie in care te simti stramt si ingustat in gandire si in fapte. E o religie a eliberarii, a libertatii a iubirii. Dumnezeu are atatea cai de a mantui oamenii incat mintea omeneasca nu poate cuprinde acest lucru. E mult de spus despre credinta noastra. Iarta-ma ca te-am certat, dar sa stii ca am observat ca prea putini din cei ce scriu pe forum dau raspunsuri duhovnicesti ( nu ma refer la tine, tu ai dat un raspuns duhovnicesc, dar pt cei cu masura ta). Si de aceea am vrut sa subliniez ca nu trebuie sa tratam problemele doar din punct de vedere al unei masuri duhovnicesti. |
|
|||
|
|||
![]()
S-a plans si sotul meu la mine o data de dureri la gen. A 2a oara nu a mai avut tupeu.
Eu am dureri luna de luna in prima zi de ciclu de ma urc pe pereti, desi nu am facut avorturi in viata mea si nici boli la gen nu am avut ca ma protejez in permanenta. Asa ca fara calmante in prima zi la mine nu se exista! Iar el nu sufera de abstinenta cand cere i se si ofera, dar il apucase o data turbarea, in postul asta la final, nu se putea abtine 2 saptamani in plin post asa ca ne-am certat destul de urat pt ca pana atunci primise si tot mai vroia. Asa ca i-am zis clar ca nu am chef sa-mi pierd sufletul din cauza lui, lui i se parea mult 2 saptamani! asa ca i-am dat o pastila din de-ale mele si i-a trecut urgent, fasconalul e cel mai tare -experimentat de mine, intr-un sfert de ora nu te mai doare nimic iar daca iei 2 odata poti sa te tai bucati ca nu simti, asa ca exista solutii rapide si eficiente, nu va mai plangeti de fleacuri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
raspunsul e tot la duhovnic. E greu sa traiesti cu un sot sau o sotie care nu e credincios(oasa) pentru ca relatia ajunge limitata, pentru ca nu te poti intelege in toate cu el(ea) adica in perceperea lucrurilor din punct de vedere duhovnicesc. Dar ... pot sa-ti spun asa... " sotul credincios mantuieste si pe sotia credincioasa, si invers" Plus ca nici nu stii ce cununi primeste sotul(sotia) care cu iubire suporta si infrunta toate greutatile ce-i vin de la sotia(sotul) necredincios(oasa). Orice disputa intr-un astfel de cuplu se rezolva cu rugaciune si cu sfatul duhovnicului. |
|
|||
|
|||
![]()
al4eu, imi plac raspunsurile tale de aici, au fost pe sufletul meu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca problema la barbati tine mai mult de mandrie,decat de necesitate,mai este si fenomenul acela cu cat ai mai mult,cu atat ai vrea mai mult,cu cat ai mai putin cu atat pofta se diminueaza.Si sotul meu mi-a spus ca exista o oarecare durere la nivelul t....datorita abstinentei,dar mi-a explicat destul de frumos,intr-o maniera mai degraba biologica decat cu tendinta impunerii.Asta a fost la-nceput cand fiinta simte mai mult nesat,de-atunci nu s-a mai intamplat,eu nu l-am restrictionat in mod abuziv ci cu timpul a invatat cam care este ritmul preferat si de mine si s-a conformat.Am observat ca aceste necesitati tind sa capete o forma mai activa sau mai pasiva,in functie de ritmul cu care este corpul obisnuit,ca atare cu cat i se ofera mai des,el simte nevoia implinirii mai des,si cu cat i se ofera mai rar,el simte nevoia implinirii mai rar...este destul de simplu,intr-un fel.Dar sa nu uitam ca,capacitatile barbatilor in aceasta priviinta nu sunt asemanatoare cu ale femeilor,si deci,trebuie intelese diferentiat.Totusi,barbatul este cel nascut cu instinctul perpetuarii speciei...Sa fim mai intelegatoare noi femeile,si barbatii pot deveni pe parcurs,exclus categoria de barbati egoisti care nu vor decat sa abuzeze sub orice chip si sub orice forma.
|
|
|||
|
|||
![]()
1.In primul rind ma bucur sa aud ca totusi problema exista...nu-i doar a mea.
2. Ce te faci daca duhovnicul iti permite neabstinenta sexuala? 3.Da sint impartit intre cele doua lumi. Dar care dintre noi nu-i? Toti traim asa. 4. Concluzionezi draga al4eu (mi-ar place sa pot sa-ti spun pe nume)prea iute ca-mi caut motive sa cedez sau sa nu ma abtin. 5.Acum daca ai putin timp reia mesajele mele si vezi de unde reiese ca eu nu-s convins ca postul ar trebuii facut cum trebuie cu abstinenta in toate partzile; fiindca eu unul nu am afirmat asa ceva. Am intrebat cum rezolva altii problema pe care se pare ca o am doar eu asa tare si inca 2 ceva mai discret:). Asa ca eu nu astept raspunsuri care sa-mi placa sau usor de acceptat ci un sfat practic....pe care in continuare nu l-am primit (abstractie facind dusurile reci recomandate din auzite nu din practica si fasconalul) Va rog sa ajutati cind puteti fara sa ma mai clasificati, acuzati, incadrati intr-un anumit tipar (direct sau indirect)Sint convins ca toti sinteti mai crestini ca mine si eu sint doar o parodie de crestin...atita doar, ca se pare fiecare sintem convinsi de aceasta pozitie a noastra |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cand binele nu mai e bine si raul nu mai e rau | dobrin7m | Generalitati | 19 | 29.11.2010 12:16:22 |
Sotia istorica | gabrined | Intrebari utilizatori | 1 | 07.07.2010 07:46:00 |
sotia lui cain | rafella | Generalitati | 14 | 19.06.2010 21:03:21 |
Sotia cea impodobita | enasonia | Intrebari utilizatori | 45 | 20.04.2010 14:50:40 |
|