![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si pentru ca nu ai suficient sa ii ajuti pe toti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Altii discuta Desigur, e un bine de suprafata, dar nu in sensul in care il vezi tu. Binele pe care il propun eu este singurul realizabil. Cel putin in stadiul actual al evolutiei |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am intrebat: de ce ti-e mai aproape cersetorul decit negrul din Africa? Iar tu imi raspunzi: pentru ca cersetorul iti e mai aproape. Stiinta nu poate accepta astfel de raspunsuri. Hristos, din cite stiu eu, vroia sa ni-i facem la fel de aproape pe toti. Ne-a spus cum: sa ni-i facem aproape pe toti. (sint sigur ca voi puteti da citate exacte). Acest raspuns nu este unul satisfacator pentru mine. Stiinta incearca sa spuna DE CE nu sint toti mai aproape de mine, pentru ca apoi sa propuna modalitati realiste de a ni-i apropia pe toti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
cersetorul imi este mai aproape pentru ca il vad ,particip la suferinta lui ,este din neamul meu.
Deja discutiile nu mai au rost.Ne aflam pe lungimi de unda diferite. Dumnezeu sa te lumineze si sa nu te uite ,sa iti dea incercari sa il poti cunoaste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evolutia prin selectie naturala explica de ce tinem la copii, la neam, si nu tinem la bosimani. Daca pe cineva intereseaza subiectul, sa ma anunte. |
|
|||
|
|||
![]()
Aici e vorba de afectiune, Dumnezeu nu ne cere sa avem afectiune pentru toti, ar fi cam greu. Afectiune avem pentru familie, oameni de care ne atasam. Dar e doar iubirea-afectiune. N-o putem avea asta pentru toti oamenii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Topcat, am citit in diagonala ce s-a scris d cand nu am intervenit eu si as avrea sa adaug un gand pe scurt.
Inteleg ca tu vrei sa demonstrezi ca morala - de a-ti iubi semenul - vine de la evolutie. Ca sa iubim pe cei de aproape, ca sa ne fie noua bine, sa le fie tuturor cat mai bine si sa evouleze specia (totusi, nu era vorba si de evolutia prin batalie in care castiga cel mai tare? sau e o teorie depasita?). Ca daca ar fi dragostea chiar neconditionata si gratuita aia care se cere in crestinism cea adevarata, si posibila, atunci noi crestinii nu am avea ierarhii in dragoste sau ele ar trebui sa fie interzise si considerate pacat. Am inteles bine? Dar vroiam sa-ti spun ca in crestinism dragostea crestina pe care ne-o cere Hristos se numeste dragostea de APROAPELE. Adica tocmai, de cel care intr-un fel sau altul ajunge sa ne fie aproape. Afectiunile naturale pe care le avem, trebuie sa le transfiguram si pe ele, ca altfel devin problematice, cum zicea Anna. Si oricum, trebuie legate de Dumnezeu. Deci nu ni se cere sa iubim abstract, un bosiman din Africa pe care nu l-am intalnit, daca nu ajunge aproape de noi si nu stim de el. In masura in care ne devine aproape, da: sa zicem ca simtim mila si revolta atunci cand vedem la TV cum sunt tratati si eventual facem o donatie pentru ei. Sau sa zicem ca ajungem sa traim printre ei. Dar mai aproape de noi este familia, vecinii, prietenii, copegii, dusmanii. Pe astia ni se cere sa-i iubim in mod concret. Nu cred ca are de-a face cu evolutia sau cu egoismul. Depaseste acest plan iubirea crestina, sau il inglobeaza. de multe ori sfintii i-au iubit pe alii si nu le-a fost bine lor din cauza asta. Atat deocamdata. Zielele astea o sa am mult mai putin timp. Poate mai bine.. ca prea ma infund pe aici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Repet: evolutia nu este despre cel mai tare si nici despre aleatoriu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crezi în semne? | metafora | Generalitati | 30 | 21.01.2012 13:37:39 |
Este mai tarziu decat crezi... | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 3 | 16.10.2010 14:15:46 |
Sa vezi si sa nu crezi | Mara2009 | Nunta | 11 | 15.09.2009 09:34:10 |
De ce crezi in Dumnezeu ? | Tiberiu_Rusu | Generalitati | 145 | 04.05.2009 10:58:31 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|