Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2009, 15:22:22
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nimic din ceea ce este creat nu L-ar putea influenta in vreun fel pe Creator.
prin rugaciune nu incerci sa il influentezi?

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
El nu este o entitate de genul lui Q din Star Trek, cum imi place sa spun, care poate fi inteleasa de noi, intoarsa pe toate partile, judecata pentru actiunile Sale samd. Nu putem sa facem acestea pentru ca noi mereu Il comparam inevitabil cu ceea ce este creat, cu valorile noastre, cu parametrii pe care ii regasim in jurul nostru. In Fiinta Sa, El este incomprehensibil chiar si de Heruvimi si Serafimi... Si s-a gasit un Heruvim care a crezut ca Il intelege si ca poate sa devina egalul Lui si rau a facut.

Insa Dumnezeu ni s-a revelat prin relatia Sa personala cu El, treptat, din ce in ce mai mult, culminand cu intruparea Fiului in lumea noastra. Si prin Hristos, noi avem acces la Dumnezeu tot in mod gradual, incapand acum pana in vecii vecilor, pentru ca (numai daca vrem), vom evolua in perspectiva infinitei asemanari cu El care incepe acum si se continua in eternitate. Numai astfel avem acces la tainele Sale, prin iubire fata de El, o iubire sincera si libera (nefortata) si nu prin cunostinta, cum cred unii. Pe entitatea Q poti s-o diseci si sa incerci s-o intelegi; dar la Dumnezeu se ajunge numai prin credinta, ratiune, libertate si iubire. Altfel cazi in gnosticism sau in alte curente care duc la alt dumnezeu, fost Heruvim initial...
Unii cred ca il inteleg mai mult, altii mai putin, altii deloc. Care e diferenta?
Reply With Quote

Tags
bunatatea lui dumnezeu

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
oare de ce? patricia2006 Generalitati 12 24.05.2012 18:56:52
e oare diavolul, sau Dumnezeu? Mtcrysty17 Intamplari adevarate 28 27.01.2011 22:32:46
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 18:28:39
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? sergiu Din Noul Testament 51 06.03.2010 12:31:10