![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca tot esti in sistem, pentru viitor, te rog sa scrii "daca am sti", nu "daca am stii". Dar poate e o greseala de tastare. Doamne ajuta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre greseala, imi cer scuze, uneori ma grabesc, sau mai schimb pc-ul (nu e cazul aici) si se mai intampla; multumesc de observatie. Har si Pace de la Domnul! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu prea am gasit raspuns la intrebarile mele.
Am inteles ca exista diferente intre facultatile din tara. Vazusem pe scribd niste cursuri de la facultatea de teologie puse de cineva din Alba Iulia si erau f. interesante. Mi-ar fi placut sa asist doar la unele cursuri, sau sa gasesc materialele sa le citesc. Sigur ca este munca multa si iti trebuie si calitati suplimentare care nu stiu daca se verifica la intrarea la facultate: daca esti facut intr-adevar sa fii preot, sa lucrezi cu oamenii etc. Dar acum nu stiu daca este o facultate asa grea fata de altele. Iti trebuie memorie multa, asta este clar, pentru ca totul se invata pe de rost, exact ca la medicina si trebuie citit mult. Facultatile tehnice au si ele dificultatea lor in altele (desen, formule, proiecte etc.) Intrebare, daca tot suntem la ce se invata: Ce limbi straine se invata la teologie? Se invata cele vechi: latina, greaca, ebraica? Calitati muzicale trebuie sa aibe obligatoriu un preot ortodox, pentru ca are mult de cantat. La altfe confesiuni si religii poate n-o fii asa. Nu stiu. In rest cred ca depinde si de fiecare om in parte. Eu cunosc un preot care era f.studios si il interesa sa citeasca si sa se informeze mult si avea si mult har pentru a fi preot. Il chema...Parintele Galeriu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
-La unele facultati de teologie se da admitere, acest lucru ajutand la o prima selectie. Nu stiu daca toate se bazeaza pe invatat de pe rost, sincer multe vin din revelatie personala si se leaga intre ele, multe sunt logice, dar ce-i drept ai foarte mult si de memorat. -Despre limbile straine : ebraica, greaca, latina, engleza/franceza/germana si paleografie (alfabetul chirilic) -Despre calitatile muzica, fiecare cat i-a dat Domnul... unul are mai putin dar la muzica dar mai mult la rugaciune... s.a. -Nu are nimeni cum sa-si dea seama cine e pentru preot si cine nu, asta numai Domnul stie. Har si Pace de la Domnul! |
|
||||
|
||||
![]()
Facultatea este ca o scoala de soferi. Te invata ce sa faci si ce sa nu faci, te invata cum sa faci si cum sa nu faci un lucru. Depinde apoi de tine sa "conduci" cum trebuie, sa ocolesti gropile sau sa dai in ele.
|
|||
|
|||
![]()
Frumos logo-ul tau, dar, ar trebui sa ne rugam Domnului Isus sa ne dea puterea sa [b]pastram mantuirea pe care, deja o avem. Atentie la gramatica ! ,,Prin har sunteti mantuiti, prin credinta, si acesta nu este de la voi, este darul lui Dumnezeu, fara plata, ca sa nu se laude nimeni" . De asemenea ,, Cine crede in mine are viata vesnica " ... ,, si aceasta este viata vesnica: sa Te cunoasca pe Tine, Adevaratul Dumnezeu, si pe Iisus Hristos, pe care Tu L-ai trimes". Vreau ca acest reply sa nu fie interpretat ca ceva malitios, ci ca pe o sincera incurajare in lucrurile care nu se vad, pe drumul spre cer. Sa schimbam acum in prag electoral mesajul prezidential ,, sa traiti bine" in ,,sa traiti frumos si bine" sau ,,sa traiti frumos, ca-n timpul zilei". Pentru dumneavoastra, ,,Sa traiti vesnic".
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
admitere facultate | Joulie | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 30.08.2012 11:34:18 |
Facultate Teologie. | alexdu | Generalitati | 18 | 12.02.2010 16:30:33 |
Facultate Teologie fr | alexdu | Generalitati | 2 | 02.02.2010 16:30:06 |
Biserica noastra invata ca... | amatyyy | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 12.11.2009 13:53:12 |
cum vad personal o facultate de teologie | podolski_2 | Generalitati | 29 | 10.12.2008 01:57:17 |
|