Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2009, 15:04:12
oana_21 oana_21 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hector Vezi mesajul
3-De ce nu sunt misionari ortodocsi in Romania? Simplu! Traiesti intr-o tara in care unde 87% din populatie e ortodoxa. Nu este necesar sa se faca misionarism . Imagineaza-ti ca vine la mine un ortodox sa imi spuna : Converteste-te la ortodoxism!
Alt aspect mai este ca nu oricine poate face misionarism. In primul rand iti trebuiesc cunostinte solide de dogmatica, in al doilea rand iti trebuie viata sfanta (nu ca protestantii despre care ziceai ca ai fost vizitata, care se bat prin mijloacele de trasnport in comun si sunt manati de puterea banilor.)
Misionarismul la noi a luat forma cartilor de invatatura. Cel mai bine s-a dezvoltat la noi, dupa 1989, activitatea de traducere si publicare a cartilor religioase.

Mai era pe aici un topic interesant "ortodoxul de ocazie" in care se arata ca numarul real al ortodocsilor practicantie este foarte mic in comparatie cu cel al ortodocsilor declarati.
Eu sunt de parere ca ortodox este acela care traieste dupa principile ortodoxe si merge la biserica macar odata pe luna si nu doar la, botezuri, casatorii, inmormantari si eventual de paste.
Eu cred ca misionari ar trebuii sa existe in fiecare biserica chiar si majoritara, sincer eu ii apreciez pe toti cei care imi bat la usa indiferent de religia lor. De ceva timp citesc biblia singura si imi notez tot ce descopar interesant, si am vazut ca Isus Cristos punea foarte mult accent pe vestirea evangheliei.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ORTODOXIA SI ECUMENISMUL cristir Despre Biserica Ortodoxa in general 563 08.07.2013 03:58:38
Ortodoxia este... Ion Pop Generalitati 21 30.12.2012 20:34:23
Ortodoxia dobrin7m Dogmatica 64 25.09.2011 20:23:28
ORTODOXIA cosmin_lovin Despre Biserica Ortodoxa in general 73 14.08.2008 13:43:58
Ortodoxia danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 33 03.11.2007 14:59:22